Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (421)

Vitason 

všechny recenze uživatele

V časech dávno minulých po zemi pobíhali udatní rytíři, bájné příšery a také... kosmonauti z dalekých planet. Outlander je velice příjemné béčko, které sází na zajímavý žánrový mix, který sice nemusí každému sednout, ale přináší spoustu zajímavých možností, jak proti sobě postavit Vikingy, vetřelce a jeho lovce. Navíc prakticky všechno šlape tak, jak má: Caviezel je výborný, slabší triky nejsou ke škodě věci, příběh má drajv, je tu spousta akce, jenže OUHA- prakticky všechna akce (snad s výjimkou závěrečné bitky) je tak šíleně sestříhaná, že skoro nejde poznat, kdo koho bije. Ale to je opravdu asi jediná kaňka na osvěžující oddechovce, kterou Outlander rozhodně je. Jen víc takových. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ou yeah to byla jizda. Kdyz se sice zapomene na ten sci-fi puvod pana outlandera, tak je to jen variace na Vikingy, ale srat na to, kdyz je to takova zabava. Pribeh je presne tak akorat slozitej-jednoduchej, aby se neztracel cas zbytecnym vysvetlovanim a dal se prostor pro bitvy. Tech sice v prvni polovine moc neni, ale druha to bohate vynahradi. Co se tyce triku, je jasny, ze nebudou nejak dokonaly, jedna se o becko, ale jelikoz se drak vetsinou neukazuje moc detailne, tak je to v pohode. No a herecka sestava se povedla, Caviezel sice charisma dvakrat nepobral a Conan to taky neni, ale film utahne. Ale me nejvic potesil Ron Perlman, kterej si to tam daval s kladivem. Pokud nebudete cekat nic moc slozityho, pouze historku o parte vikingu, kery bojujou proti drakovi a spousta jich pri tom chcipne, obcas pekne krvave, to cely lehce okoreneny trochou romantiky, tak si film uzijete jako ja. Ale na 5* to hlavne kuli trosku vlaznejsi prvni polovine neni. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Outlander má s Vikingy (1999) společné jen ty vikingy, a tak je český název silně zavádějící. Ostatně první Vikingové měli předlohu v Pojídačích mrtvých (M. Crichton), z nichž si toho ale moc nevzali, a knize se navíc ani nepřiblížili. Akční sci-fi o mimozemšťanu Kainanovi, který ztroskotá v 8. století v Norsku a nedopatřením přiveze i bestii, která sužovala jeho národ, má spád, krásnou přírodu a tuctové až mizerné triky. Jedni vikingové musí přesvědčit druhé, že jejich vesnici zlikvidovala bestie, Kainan musí přesvědčit vikingy, že je na jejich straně a pomůže jim, a všichni pak spojí síly, aby cizáckou bestii sprovodili ze světa. A samozřejmě nesmí chybět láska! Kdysi se mi líbilo více, ale hodnocení ponechám 3,5* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Moorveni mali vyzabíjať celu ľudskú rasu, ktorá je tak hlúpa (ako hlavný hrdina), útočiaca bez príčiny. Samozrejme, potrebujeme pomstu, pretože "oni" sú tí zlí a zase zrovna my najväčší dobráci. __ Očakával som 3* s tým, že to skrátka bolo nízkorozpočtové B-čko, s ktorým ani kvalitná réžia nič nezmôže. Ale rozpočet 50 miliónov?! To snáď nie! P.S. skúste porovnať vizuálnu stránku, keď hlavný hrdina rozpráva o svojom živote (na inej planéte) a grafické zobrazenie Moorvenov. Na smiech! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Drsný mimozemský vyhladzovač loví prerasteného votrelca vo vikingských lesoch, pričom v jednej ruke zviera frajerský meč ukovaný zo zvyškov havarovanej kozmickej lode a druhou objíma bojovnú divožienku z Tristana a Izoldy. No nemilujte to. ;-) Beowulf meets Predátor meets Votrelec meets Ježiš Caviezel. Jasné, Outlander je béčko. So všetkým dobrým aj zlým, čo k tomu patrí. Má "nie úplne blbý scenár", ale nevýrazné postavy (za nevyužitosť Rona Perlmana by mali niekoho zbičovať). Je nabitý akciou a veľmi šťavnatou brutalitou, no bitky sú neprehľadne zostrihané a prehnaná minutáž spôsobí, že v druhej polovici tempo poľavuje a záverečná bitka v jaskyni je už trochu únavná. Vidieť, že je lacný (celkom vážne si myslím, že producent Barrie Osborne ukradol kostýmy vo WETA Workshope v sklade s ceduľou "Rohanská jazda"), ale triky sú obstojné a tvorcovia rozhodne vedia podať malebný sci-fi alebo fantasy obrázok. Je to tak 5/10, ale s prívlastkom guilty a 3* dám už len preto, že Outlander je o triedu zábavnejší film ako Pathfinder, tretí Underworld alebo ktorýkoľvek Votrelec vs. Predátor. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Původní plán byl natočit film s větším rozpočtem v lokacích na Novém Zélandu, kde se započalo s výběrem lokací. (Conspi)
  • Ve scéně, kdy je vyslechnuta Kainan (Jim Caviezel) a Wulfric (Jack Huston) odchází pro vodu, je možné v záběru spatřit muže mířícího k ohništi. Stejného muže následující záběr kamery na daném místě ovšem nezobrazuje, za to je možno jej vidět, jak míří opačným směrem k požáru rozpoutanému během potičky. (Conspi)
  • Se jménem Boromir se diváci mohli setkat ve filmu Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001), kde roli Boromira, staršího ze synů Denethora II., majordoma Gondoru, ztvárnil Sean Bean, jemuž byla před natáčením filmu přisuzována role Kainana. (Conspi)

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama