Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (421)

POMO 

všechny recenze uživatele

Sympatické "epické béčko", ktorému nemám problém odpustiť lacné digitálne efekty či klišé a patos, pretože z neho cítiť nadšenectvo a lásku ku všetkým tým "pokleslým" žánrom, ktoré vedia tak dobre pobaviť, a tiež schopnosť s nimi šikovne žonglovať. A Caviezelovi sadol superhero z vesmíru parádne. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Outlander je stručně řečeno variace na The 13th Warrior, s tím rozdílem, že tohle je akorát sci-fi béčko s podobným tématem, odehrávající se dokonce shodně za doby Vikingů, které vyměnilo Banderase za Caviezela a ohnivou saň v podobě rituálních zabijáků za Moorweny aneb krvežíznivé potvůrky s instinkty vetřelce a arzenálem predátora. Jádro je sice stará a ohraná písnička, ale je tu pár světlých momentů a záběrů, které celému snímku přidávají na kráse/brutalitě. Za sebe mluvící budiž příklad kněze s hláškou: "I command thee, Lucifer, quit this place!", jejíž následky si jistě sami domyslíte. Pravdou však je, že film mohl skončit i úplně jinak. V podstatě mírumilovná rasa Moorvenů, kterou potkala genocida zlých lidí, mohla třeba zvítězit, všechno živé pěkně zmasakrovat a nakonec tak zachovat svůj druh na nové planetě. Tím by přece láska a pravda skutečně zvítězila nad lží a nenávistí, ale to by už nebyla ta naše americká pohádka o tom, jak princ s nově vykovaným Excaliburem zabije draka, vezme si princeznu za ženu (v tomhle případě ještě stihne adaptovat ubohého sirotka) a všichni žili šťastně až do smrti. (6/10) ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Drsný mimozemský vyhladzovač loví prerasteného votrelca vo vikingských lesoch, pričom v jednej ruke zviera frajerský meč ukovaný zo zvyškov havarovanej kozmickej lode a druhou objíma bojovnú divožienku z Tristana a Izoldy. No nemilujte to. ;-) Beowulf meets Predátor meets Votrelec meets Ježiš Caviezel. Jasné, Outlander je béčko. So všetkým dobrým aj zlým, čo k tomu patrí. Má "nie úplne blbý scenár", ale nevýrazné postavy (za nevyužitosť Rona Perlmana by mali niekoho zbičovať). Je nabitý akciou a veľmi šťavnatou brutalitou, no bitky sú neprehľadne zostrihané a prehnaná minutáž spôsobí, že v druhej polovici tempo poľavuje a záverečná bitka v jaskyni je už trochu únavná. Vidieť, že je lacný (celkom vážne si myslím, že producent Barrie Osborne ukradol kostýmy vo WETA Workshope v sklade s ceduľou "Rohanská jazda"), ale triky sú obstojné a tvorcovia rozhodne vedia podať malebný sci-fi alebo fantasy obrázok. Je to tak 5/10, ale s prívlastkom guilty a 3* dám už len preto, že Outlander je o triedu zábavnejší film ako Pathfinder, tretí Underworld alebo ktorýkoľvek Votrelec vs. Predátor. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Fakt, že je to o něco málo lepší než Pathfinder sice není zase až takové terno, každopádně Outlander mohl být větší výhra, kdyby si ujasnil, čím že to vlastně chce být. Zavání to echt béčkem (první slovo v rychle naučené staré norštině je ‚fuck‘), ale té smrtelné vážnosti je tam až příliš. Není to ‚guilty pleasure‘, není to ani shit hodný žumpy. Je to dokonalá ukázka, jak může Hollywood promrdat padesát mega (výdělek cca 6 mil. :)). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já se na tenhle film docela těšil. Líbil se mi nápad. Během filmu mě ale každá další minuta začala čím dál tím víc srát. Ze začátku jsem si představoval brutálně zajímavý sci-fi, pak jsem zpozoroval a když jsem si uvědomil, že z toho filmu bude nějakej trapnej lov na vetřelce, byl jsem okamžitě nasranej. Takovejch filmů je miliarda. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $166,003Tržby Celosvetovo $7,033,683 Tržby za predaj DVD v USA $2,384,279 //počet predaných kusov 187,043║ Je to v celku pozerateľné béčko, taký mix filmov Vikingovia a Relic, akciu brzdí rýchli strih, trikovo slušné ale otázka znie kto dokázal do tohto nacpať rozpočet $50miliónov?? /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zase po hodně dlouhé době sci-fi, které se nebojí riskovat. Jsem smutný, že se podobných filmů netočí více. Sci-fi je skvělý žánr, u kterého se dá překousnout ledacos, včetně nižších nákladů, ale Outlander nestál zase tak málo (50 milionů dollarů podle BO MOJO), ale byl předem odsouzen k nezaplacení. Proč? Sci-fi, které prakticky ani nešlo pořádně do kin (v USA 81 kin na otevírací víkend), marketing nulový a eRková přístupnost. Nemusím být matematik ani nepotřebuji vidět budoucnost. Tohle byla prohraná hra, ještě než začala. Na druhou stranu se objevila možnost, potěšit hrstku milovníků sci-fi, s pokusem propojit Vikingy a "muže, z jiné planety, který sebou přinesl vražednou bestii". James Caviezel nebyl špatná volba, stejně jako krásná Sophia Myles. Bohužel na casting si stěžovat nelze, ale co příběh a triky. S 50 miliony šlo udělat více, než pár digitálních monster pochybné kvality a primitivní příběh. Je to velká škoda, protože okamžiky, kdy hlavní postava vypráví "své zážitky" působí dobře, stejně jako občasný důraz na detail (cizí jazyk, změna na angličtinu, která je přesto směšná, když vikingové byli Skandinávci...) nejsou vůbec špatné. Outlanderovi však chybí více, než se zdá, ale přesto je chvílemi dost zábavný a aspoň někdo po delší době opět zkusil jiné sci-fi, ale opět narazil... ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ten nápad je dost šílenej, ale funguje to a je to zábava. Ty sci-fi a fantasy prvky jsou docela chytře pospojovaný a třeba vykování super mečů byl fakt dobrej nápad. Ta vikingská atmosféra se mi tam líbila a akční scény nejsou úplně marné. Jim Caviezel je překvapivě dobrej, když drsně čumí nebo bojuje. Naopak když dělá něco jinýho, je to dřevák. Nebýt to tak dlouhé a bez vyloženě debilních flashbacků, tak by to moje hodnocení ani nebylo tak nadnesené :) 7/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..zabíjí lidi, zvěř, světlem přitahuje oběť. A páchne. Jako smrt. ,,Nic takového tu není!“ ,,JE, PROTOŽE JSEM TO PŘIVEDL!“….“ Na úvod takový ty sci-fi serepetičky, cesta časem do středověku – to můžu. Pravda, neočekával jsem velké představení. Ono také (asi z úsporných důvodů) toho kolikrát není moc vidět. A příběh na základě dětských povídaček – to zase není tak důležitý. Zato mi chybělo větší charisma u herců, protože není důvod je milovat či nenávidět, hltat jejich slova a oslavovat jejich činy. Což je asi největší problém. Myslím, že takovej R.Emmerich by to možná líp nenatočil, ale reklamou by nás totálně zblbnul! PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Vikingové táhnou! Proto všichni budeme sledovat hokejové mistrovství světa! Tam si ty emoce vynahradíme! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv historické filmy nemusím, tohle bylo zcela něco jiného. Film začíná jako SCI-FI, pak se ubírá historickým tempem (Vikingové) a nakonec se objeví i prvky horroru (nestvůra z jiné planety)..... Herec James Caviezel se perfektně na tuto roli hodil. Film měl skvělé filmové triky a musím tedy říci, že jsem se ani na chvilku nenudil. Prostě paráda. :-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja by som ho zabil.“ – „To by urobil tvoj otec.“ – „A urobil by dobre.“ Bože daj, ak raz sfilmujú „Thorgala“, aby nevyzeral takto. V podstate až trápna záležitosť, ktorá je pseudo historická, pseudo sci-fi (mimozemšťania vyzerajú ako ľudia, len majú nakrátko ostrihané vlasy), pseudo akčná, proste je to mizerné, mizerne to vyzerá, je to mizerne zahrané (na Hurtovi s Perlmanom je najlepší snáď len ten kamarátsky pocit, že sa stretli v HELLBOYOVI ako „nepripravený otec neželaného syna“), triky stoja za prd, vlastne nič nestojí za niečo, všetko je o ničom, logika žiadna, dej zlý, vzťahy zlé, postavy o ničom. Zázrak som určite nečakal, ale keď je niečo EŠTE HORŠIE, ako „prví“ VIKINGOVIA s Banderasom, je to už na zamyslenie. Inak, VIKINGOVIA II s nimi nemajú nič spoločné, jedná sa o podraz distribútora. P.S. O rok staršia „podobná“ CESTA BOJOVNÍKA s Karlom Urbanom je aspoň o 20% lepšia. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ou yeah to byla jizda. Kdyz se sice zapomene na ten sci-fi puvod pana outlandera, tak je to jen variace na Vikingy, ale srat na to, kdyz je to takova zabava. Pribeh je presne tak akorat slozitej-jednoduchej, aby se neztracel cas zbytecnym vysvetlovanim a dal se prostor pro bitvy. Tech sice v prvni polovine moc neni, ale druha to bohate vynahradi. Co se tyce triku, je jasny, ze nebudou nejak dokonaly, jedna se o becko, ale jelikoz se drak vetsinou neukazuje moc detailne, tak je to v pohode. No a herecka sestava se povedla, Caviezel sice charisma dvakrat nepobral a Conan to taky neni, ale film utahne. Ale me nejvic potesil Ron Perlman, kterej si to tam daval s kladivem. Pokud nebudete cekat nic moc slozityho, pouze historku o parte vikingu, kery bojujou proti drakovi a spousta jich pri tom chcipne, obcas pekne krvave, to cely lehce okoreneny trochou romantiky, tak si film uzijete jako ja. Ale na 5* to hlavne kuli trosku vlaznejsi prvni polovine neni. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu "slabší" ... ale zajímavě pojatý příběh o zabijáku NE ze země, ale z dalekých hlubin vesmíru. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný kločkopes. Vetřelec říznutý Gwoemulem, zasazený do špinavehé a krvavého světa severských legend, beroucích si to nejlepší z Bewoulfa a Pána prstenů (podobné obličeje, jména)a okořeněných videoherní poetikou, atmosférou a vizuálem. A víte co je nejlepší? Že kombinace akčního braku a áčkového rozmáchlého scifi (která se tak vyplatila z v Černočené tmě a tak selhala v Kronice temna) funguje. Film se vyhýbá těm nejprovařenějším klišé a napětí dávkuje mistrovsky. Herci hrají velmi dobře, až se to nesluší a především analogie z Beowulfem (král Hrotghar má svoje prokleté monstrum, Kainan je vlastně Beowulfem) pro mě osobně zvedá hodnocení na naprosto poctivé 4 hvězdy. Nečekal jsem nic a dostal jsem velice dobrou, na nic si nehrající zábavu. I když začátek byl opravdu hodně brakovej... A škoda, že potenciál konfliktu staré civilizace s moderními technologiemi zůstal dokonale nevyužit. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Očakával som niečo horšie, preto sa mi dostalo celkom milého prekvapenia. Akcia tu je (nie je jej málo), atmosféra tu je tiež (je jej trochu menej), efekty to má (niektoré sú podarené veľmi - iné zasa menej) a má to aj nejaký ten príbeh (veľmi jednoduchý). Hrdinovo spomínanie na predošlé udalosti ma bavilo. Škoda niektorých hluchých miest. Kludne to však mohlo ísť do kín a veľký prúser by z toho nebol. Je to totiž o dve triedy lepšie ako podobný Pathfinder. Mať to lepšiu reklamu, kus väčší rozpočet a ešte viac akcie - bolo by to skvelé. Ani takto to však nebolo zlé. 60% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Sakra jak já tomu strašně chtěl dát za 5*, tak strašně moc, neustále sem přehlížel klišovitý scény, trošku naivně poskládaný dialogy, protože mě to prostě děsně bavilo, i když sem na tom viděl spoustu chyb, ať už se jednalo o dost průměrný efekty, který jsou ale umě maskovaný temnou nocí a nebo takovej béčkojidní děj, ale mě to prostě nevadilo a celej film mě neskutečně natěšil na závěrečnou akci, kterou jsem si představoval jako něco tak mezigalakticky dokonalýho, že bych byl schopnej vnímat až tak po tejdnu, co bych to skouknul, jenže hovno, nakonec se ukázalo, že závěrečných 20 minut je tam spíš navíc a radši to mělo skončit daleko dřív, což mě teda hodně zklamalo a druhá věc, která mě zrovna nepotěšila byl fakt, že se tady prakticky vůbec nekoná střet těch vikingských lidí s ultra moderní technikou a zbraněma outlandera Caviezela. Nicméně i tak jsem se výborně bavil, ale holt to neni až zas tak skvělý, jak sem si myslel. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

To je zajímavé, jak je ta stará norština podobná moderní angličtině. Když už se Claviezel učil aramejštinu, na jazyku vikingských bojovníků mohl taky zapracovat. Ale dosti lingvistiky. Z podobného ranku je to jednoznačně nejlepší film za poslední dobu. Kam se hrabou nějací AvP a podobné zrůdnosti, tohle je dobrodružná akce jak má bejt. Dějově to není o nic větší béčko než nějací kovoví plecháči měnící se na barevná autíčka a v zábavě je to daleko předstihuje. Má sice menší chyby jako přílišné upozadění některých sympatických vikingských ranařů v čele s Ronem Perlmanem a Johnem Hurtem a až příliš přepálený závěrečný boj, ale ostatní je opravdu na místě, atmosféra, prostředí, bitky, dokonce ani ta akční ženština mi nevadila. Zkrátka popít Heorotovu medovinu, přepásat se těžkým mečem a vyrazit bojovat s drakem jako v severských eposech. P.S. Stejně jako v Beowulfovi docela sympatické ironizování křesťanství. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nazgúlovo zubaté rogalo z Pána prstenů ověšené světýlkama z vánočního stromečku a proti němu vesmířan tupého výrazu, ke kterému mám jen jediné: „Ježiši Kriste, Caviezele, hrej..!“ Pokud by film takového slibného námětu chtěl u mě zabodovat, musel by nabídnout mnohem temnější atmosféru, inteligentněji natočené flashbacky, jinou hudbu než jak z rakouského seriálu o pážatech na dvoře Habsburků a hlavně by si musel střihač za pomoci normanské sečné zbraně více pohrát s natočeným materiálem. Vrcholem zhovadilosti je ovšem český distribuční název, z něhož lze v nadsázce odvodit, že třeba takový skinheadský Romper Stomper s R.Crowem by mohl být uveden do našich DVD půjčoven jako Kojak II.. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý sci-fi ladený dobrodružný historický film. Má vydarený príbeh o mužovi z inej planéty, ktorého vesmírna loď tu počas doby Vikingov havaruje, pričom z posádky prežije len sám, ale podarí sa uniknúť aj mimoriadne nebezpečnému tvorovi, ktorý začne ohrozovať miestne obyvateľstvo. A tak sa po počiatočných problémoch a nedôvere s Vikingami spriateľuje a spájajú svoje sily, aby nebezpečného tvora zastavili. So spracovaním som nadmieru spokojný, toto spojenie dvoch úplne odlišných žánrov, sci-fi a historického pôsobí už na prvý pohľad veľmi atraktívne a našťastie to vyšlo snáď najlepšie, ako vôbec mohlo. Očakávane tu nič výraznejšie neprekvapí a neustále to ide v očakávanom smere, ale to v tomto prípade ani trochu neprekáža. Dej je aj tak po celý čas výborne zvládnutý, má skvelé tempo a ani jediné slabé miesto, skvelo sa pozerá na to spriateľovanie cudzinca s vikingami, spoluprácu dvoch vikingskách skupín a samozrejme aj celý lov, potenciál sa využil naplno a ani ma nenapadá, čo by som tu v rámci žánru mohol vytknúť. A zaujal ma aj ten menší zvrat, ktorý trochu ovplyvní celkový pohľad na rozdelenie kladnej a zápornej strany. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Síce nie je až tak napínavá, ako by mohla byť, ale toto len predsa nie je horor a preto mi to vôbec neprekáža. Hlavne, že všetky akčné sekvencie sú veľmi dobre natočené, obsahovo zaujímavé, pričom pár momentov sa mi veľmi páčilo, hlavne nočné osvietenie netvora, okrem samotného lovu potešia aj nejaké tie strety medzi vikingami a poteší, že je to aj pomerne drsné. Tu sa aj ťažko vyberá to najlepšie, bavila ma všetka akcia, ale najviac asi tá, ktorá sa odohráva v tábore vikingov. Herecké obsadenie je veľmi dobré, James Caviezel mi tu sadol výborne, ale bavili ma aj všetky výrazné postavy vikingov, ktoré mi prišli až prekvapivo sympatické, ako princezná, najlepší bojovník, ale aj Ron Perlman a John Hurt. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, výborný vizuál a skvelé tempo, tu sa nedá nič vytknúť. Na plné hodnotenie to síce nie je, ale práve takto má vyzerať pravé béčko, príbeh, postavy, vizuál a aj akcia sa mi páčili a aj po niekoľkých pozretiach ma to baví stále rovnako. 78% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Solidní sci-fi béčko z dob mých milovaných vikingů. Výborný námět spojující legendy o drakovy a klasický případ havárie vesmírné lodi na modré planetě kazí jen místy naivní a předvídatelný děj. Caviezel i když se do role lovce hodí, na svých bedrech nedokáže unést celý film a nebýt pomoci Rona Perlmana a Johna Hurta nevím nevím. Pochválit však musím režiséra Howarda McCaina, který očividně točil svou osobní srdcovku a dával do ní všechno. Mezi áčkovou, konkurencí OUTLANDER sice neobstojí, ale ve své kategorii je jedním z těch lepších. P.S. Zdálo se mi to nebo měli Moorveni podobnou tlamičku jako Godzilla? :-) ()

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama