Shinigami no Ballad - momo the girl god of death (TV seriál)

Animovaný / Drama / Fantasy / Psychologický

Japonsko, 2006, 6x25 min

Ne každá smrtka (či šinigami) je nekompromisní chladný sběrač duší. Přinejmenším Momo je, i když to možná na první pohled není vidět, citlivá dívka, které osud jejích klientů leží na srdci a kolikrát ji i dojme. A někdy pro ně i něco udělá. Tak jako v těchto šesti příbězích, které spojuje hlavně sama Momo a téma smrti. Nedočkáme se drsných scén či citového vydírání, tohle anime je spíš laskavé - laskavé jako šinigami A-100100. P.S. - Od Yenna jsem neopisoval, tohle hodnocení jsem měl napsané bokem a teď koukám, že jsme volili hodně podobná slova. Inu, můžete to brát jako potvrzení toho, že ani jeden z nás není úplně mimo (leda bychom byli oba stejně :)).(21.6.2007)

Šinigami no Ballad tvoří šestice jednoduchých příběhů, jež mají dvě pojítka: tématiku smrti a sympatickou „smrtku“ (šinigami) Momo, která mi trochu připomíná Smrt ze Sandmana, s jejím kocourem. Hlavní postavy jednotlivých dílů netrpí stereotypem a v rámci krátkosti epizod se o nich dozvíme dost. Stejně tak i příběhy jsou vcelku nápadité a možná trochu nečekaně na mě celý seriálek navzdory námětu působil optimisticky, což je potěšující. 8/10(9.11.2006)

Pekný, romantický príbeh o "Pani Smrti" a jej "obetiach". No chýbal tomu náboj, ktorý by pridal trochu života do toho umierania. samotná Momo v úlohe posla smrti vyzerala elegantne.(14.3.2012)

• Zumongar

Šest slabě souvisejících dramatických příběhů žáků střední a základní školy. Vždy se jedná o nějaké trauma nebo lítost, což vede shinigamskou slečnu Momo spolu s jejím kocourem Danielem k pomoci. Každý díl mi ale přišel vytvořený jak pomocí nějaké šablony, kde jsem ztrácel zajímavost příběhu, kde přestávala i chuť k sledování dalšího příběhu - dílu... Shinigamská balada má u mě 2/5*.(10.8.2009)

Celkem průměrnější, jednotlivostmi nadprůměrný seriál...některé díly fungují dobře (např.1.díl), jiné míň...Momo je sympatický bůh smrti, jenom je zvláštní, že se v jednotlivých dílech ukazovala málo, ale to zřejmě bylo kvůli tomu, že šlo hlavně o samotné lidské postavy, ke kterým pak sama promlouvala...o to vzít někomu život šlo snad jen v jednom případě ze šesti, v ostatních Momo a její kočka spíš trápili vytipované postavy...76%(11.11.2010)

• Five By Five

Bolo to roztomilé, ale to je asi tak všetko... ...(26.7.2010)

Veľmi pekný seriál podobný Jigoku Shoujo len s tým rozdielom, že tu nie je žiadne násilie a krv niečo ako jemnejšie vydanie. Škoda, že bolo tak málo častí pozrela by som si ich kľudne i 20. Jedna hviezdička pre krásnu Momo a jej biele vlasy, druhá pre peknú hudbu.(19.3.2012)

Ako začať? Toto anime som si vybral na základe "podobnosti" so Shigufomi. Dostali sa mi dielko o 6 epizódach, ktoré fungujú samostatne a okrem občasného crossoveru (dúfam, že je to správny výraz) sú spojené "hlavnou postavou" Momo. A toto spojene absolútne nefunguje. Postava je nevýrazná, a na nezaujatého rozprávača zase príliš zasahuje do deju. Čo sa týka ostatných postav tam by to ušlo ale, ale! V podstate ide o variáciu jedného príbehu na jednu tému, kde sú zmeny nie veľké, i keď predsa len ide výraznejšie rozlíšiť diely od seba. Je mi ťažko hodnotiť seriál, kde jedna epizóda nestojí za nič, a zasa kvôli jednej skvelej ho vychvaľovať. A navyše hudobná stránka tiež nezaujala. Takže 7/10, že i pri slabších dielkach prižmúrim oči.(20.4.2012)