Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinové pohádky jsou naprosto rozdílní – jeden je bohatý panovník (J. Šťastný), druhý je chudý zahradník (I. Trojan). Jmenuje se Lešek a má rád Jolanku (D. Morávková). Jenže její otec (P. Kostka) mu ji nechce dát za ženu, pokud mu nepřinese prsten a pytel zlaťáků. A pak Lešek potká čerta (P. Štěpánek) s lákavými dary – je to kouzelná čepice, s jejíž pomocí se stane neviditelným, a pírko, které mu otevře každou pokladnu. Jak těžké je odolat… (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Čert, jak už to v našem slovanském pojetí bývá, je tu kladnou postavou. Sice pokouší, ale jak správně říká, cestu do pekla si každý najde sám (trochu to připomíná větu z ďáblova advokáta: "Já vytvářím podmínky. Manipulujete se sami."). Jen je škoda, že vedlejší postavy tu zastiňují ty hlavní. Vedle tradičního Štěpánka je to i správná femme fatale Zlata Adamovská. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedená pohádka s kvalitními hereckými výkony a dokonce není výhradně studiová. Přeci jen mohla být trochu delší a kapánek záživnější. V pohádce se sice skrývá poučení, že každý si cestu do pekla dláží sám, bylo ale již pominuto, že na začátku Lešek kradl. Ukradl prsten a tím pádem by měl v pekle být též. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Slovanský základ v pohádce je patrný, ale neveřil jsem, že by český čert (v podání Petra Štěpánka) byl tak dobrosrdečný. Nicméně scénáristce K. Kuršové a režisérce V. Janečkové se na malém prostoru podařilo příběh podat uceleně. Pěkný je motiv přebírání jiných podob (ať už v se přestrojuje král nebo ostatní na maškarním bálu). Čtvrtá hvězdička je za sympatické herecké výkony (Morávková, Šťastný, Trojan a ostatní o 18 let mladší:-). ()

otík 

všechny recenze uživatele

Hezká a především příjemná pohádka, ve které snad nejvíce jen bijí do očí rozdíly mezi exteriéry a tradičními studiovými záběry. Jinak jde o příběh mladého zahradníka, který má rád dceru bohatého obchodníka, ale nemá peníze, aby se jejímu tátovi líbil. Pomocnou ruku mu podá čert s kouzelným pírkem a čepicí. Jenže mladík se snaží získat si dívku poctivě, což se samozřejmě podaří, neboť jsme v pohádce. Řada známých herců odvedla dobrou práci a natočili hezkou pohádku, která vám ještě dochutí nedělní odpoledne. Hudba: Vadim Petrov ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Celkem neškodné zpracování příjemné pohádky a určitě bych dala více hvězdiček, ale já se prostě na tu "krásnou" Danu Morávkovou nejsem schopna dívat. Ona musí mít asi nějaké osobní kouzlo, díky kterému ji režiséři do rolí krasavic a milovnic obsazovali a obsazují, ale já ho na filmovém plátně prostě nejsem schopna postřehnout. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama