Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásný čas je třetím dílem volného cyklu, jehož protagonistkou je postava Renáty Soukupové. V prvním televizním filmu, Ze života Pubescentky, ještě mladičkou Renátu nehrála Tatiana Vilhelmová, ale v dalším pokračování, ve filmu Můj otec a ostatní muži už režisérka Andrea Sedláčková známé herečce roli svěřila. Renáta Soukupová je dívka, později mladá žena, která začínala vážněji poznávat svět těsně před rokem 1989. Manželství jejích rodičů bylo poněkud dobrodružné a poznamenalo Renátinu pubertu, ale rozhodující vliv měla okolnost, že Renátin otec byl zaměstnancem ministerstva vnitra. Renáta paradoxně před sametovou revolucí emigruje do Francie a v úvodu Krásného času se vrací: je na prahu třicítky a je rozhodnuta dobýt Čechy zpátky, najít si zde svou trvalou a jistě krásnou existenci. A samozřejmě také lásku, protože z Francii odjela i kvůli krachovalému milostnému vztahu. Nedopadne to ovšem tak, jak si mladá žena představuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

ex.it 

všechny recenze uživatele

Po pravdě, tento film mám jakýmsi způsobem neustále v sobě. Neberu v potaz ani to, že Karla Rodena opravdu uznávám a mám ho ráda, ale samotný děj mě okouzlil. Mám ráda takový typ filmů, který vás dokáže uzemnit. Já na tento film po zkončení ještě pět minut koukám a nemám slov. I když to má v jistém smyslu neuzavřený konec a děj byl vcelku jednotvárný. I když se ve filmu nestane nic převratného, mám ho ráda. A díky tomu si vlastně můžu i říct, že mám pořád ještě s tátou dobrej vztah. :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Prostředí 4/10/// +kvalitní herci -hodně mě to nudilo, přivádělo mě to do deprese/// Rozhodně to nebyl krásný čas strávený u tohoto filmu. Herecký ansábl se tu poskládal na výbornou, ale film je hrozný. Slabé dvě, nejraději bych dal ale jen jednu./// Celkem 33%/// ()

Reklama

meave 

všechny recenze uživatele

Táto čas rozhodne prevyšuje predošlý príbeh z roku 1989. Rovnako ako hrdinka dozrel aj scenár a napriek mnohým zjednodušeniam a určitej dávke naivity, ktorá robí z jednotlivých postáv príliš ploché osoby, ktorým chýba ľudský rozmer sa na to dívalo celkom dobre. Mohlo to však byť omnoho lepšie - toto je tak na tri +. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

...aneb jak to dopadá, když se film podobá skutečnému životu. Žádná velká bžunda. Nicméně o hodnověrnosti a uvěřitelnosti nemá smysl polemizovat - takhle to prostě může fungovat - ani černá, ani bílá - hodně odstínů šedé, jen sem tam nějaká pastelová - jde jen o to, jak rychle ztratí jas. Tenhle díl se mi líbil moc. Nebýt typických neduhů filmu točenýho pro televizi (mluvím zejména o kameře), hodnotil bych i lépe. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý televizní film, vedoucí k hlubšímu zamyšlení nad českou společností. Příběh mladé ženy je reálný, či jinými slovy velmi pravděpodobný a má všude kolem nás tisíce variant, ale s jedním společným prvkem: žádný fundament, není vyšší smysl života, není jiná odpovědnost než sobě sama. Mladí lidé chtějí být šťastní a chtějí být lepší, ale nemají žádný pevný bod. A tak se snaží sami sebe (jako baron Prášil) vytáhnout za vlasy z bažiny, do níž je to stále stahuje. Andree Sedláčkové se výborně podařilo vykreslit postavu estébáka v demoliberální společnosti, též šlechtice i mladé Renaty, která reprezentuje tolik jiných českých dívek... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo se mj. v klášteře Doksany. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama