Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá komedie z vesnického prostředí o nepovedeném podvodu a jedné svatbě... Komedie nás zavede na malou vesnickou faru. Je před posvícením, a tak se mají dvě děvečky Hanka a Káča co ohánět. Navíc je lakomý farář (I. Prachař) obviní z krádeže smetany. Starší Káča proto vymyslí lest. Strčí do spižírny sochu mučedníka svatého Floriánka, patrona vsi. Když se velebníček, jako vždy posilněný alkoholem, vrací domů, splete si sochu se zlodějem a podaří se mu ji rozbít na kousky. Ale bez sochy patrona se nemůže konat mše. Chytrá Káča (S. Budínová) přijde s radou, za kterou však musí velebníček konečně povolit sňatek Hanky (E. Trejtnarová) s kovářem Kubou (J. Satoranský). Kovář je totiž navlas podobný svatému Floriánkovi. A tak Kuba ráno drží místo svatého mučedníka na oltáři stráž. Jenže kapka vosku plány zhatí… (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Naivní téměř pohádka o vítězství dobra nad chamtivým zlem. Jenže vznikla v době, kdy to měla televize snadná, mohla vybírat z ohromného množství kvalitních herců. Nebylo to jako dnes, kdy se dají ti dobří spočítat na prstech jedné i zchromlé ruky. Nemohu tedy tuto velmi prostinkou inscenaci odsoudit, neboť se může pochlubit plejádou skvělých herců, kteří dosyta předvádí své umění. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k výkonům skvělých herců jsem hvězdičku přidala. Dílko neurazí a sem - tam i pobaví. Slávka Budínová jako Káča, krásná ženská s prořízlou pusou, role na ní šitá. Mladíčci Eva Trejtnarová a Jaroslav Satoranský potěší. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Točilo se v obci Počepice, cca 60 km jižně od Prahy. (sator)

Reklama

Reklama