Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jigsaw i jeho učednice Amanda jsou mrtví. Dva ostřílení agenti FBI, agent Strahm a agent Perez, uslyší o vraždě detektiva Kerryho a pomáhají detektivu Hoffmanovi vyřešit, co zůstalo z Jigsawovy poslední hry. Ale velitel útvaru rychlého nasazení Rigg byl sám zatažen do vražedné hry a má jen hodinu a půl na to, aby zvítězil nad řadou zvrácených a hrůzných nástrah a zachránil starého přítele i sebe před strašlivým koncem. (Filmbox)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (561)

choze 

všechny recenze uživatele

Po dvou slabých odvarech přišlo příjemné překvapení. Ve čtyřce se tým táhnoucí sérii SAW rozhodl kromě tradiční porce videoklipařsky estetizované vynalézavé brutality i razantně rozvinout mytologii série a zavádí nás ke kořenům legendy (zrod Jigsawa i jeho trademarků jako klaunských figurín a prasečích masek), propojujíce zároveň všechny díly. Je to sice tradičně zmatené, překombinované a všechno to tu už bylo, ale aspoň je na co koukat a díky (někdy až moc) svižnému tempu to rychle uteče. A člověk si tu dosyta užije charizma Tobina Bella, paradoxně dostávajícího největší prostor po smrti jeho postavy. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný hororový thriller z tejto slávnej série. Má celkom dobrý príbeh o veliteľovi zásahovej jednotky, ktorý sa cíti bezmocný, že všetci okolo neho umierajú, ale teraz sa práve on stáva terčom v tejto vražednej hre, v ktorej má rozhodnúť o živote niekoľkých kriminálnikov a má len hodinu a pol na to, aby mohol zachrániť svojich dvoch kolegov. Spracovanie ale mohlo byť aj lepšie, ešte úvodná dvadsaťminútovka pôsobí dosť dobre, ale potom to už začne upadať, línia s veliteľom jednotky trpí tým, že sa hlavná postava voľne premiestňuje medzi rôznymi lokalitami s pascami, takže tu chýba ten pocit uväznenia na neznámom mieste, z ktorého niet úniku, iba cez pasce a navyše mu tu ani nejde o život, takže to nedokáže moc zaujať. A druhá línia, kde mu idú detektívi po stopách je tiež taká bez šťavy. Takže celé to pôsobí skôr priemerne, ale po príbehovej stránke úroveň filmu zvyšuje, zaujímavá previazanosť s trojkou a síce už nie tak pôsobivý, ako v prvých dvoch dieloch, ale stále vydarený záver, ktorý sa mi páči. Čo sa týka hororových stránok, atmosféra a napätie sú už úplne preč, ale zase pasce a krvavé scény stále celkom fungujú, zaujala ma detailne prevedená pitva, pár slušných pascí, hlavne tá v úvodnej časti a pár zaujímavých úmrtí, hlavne záverečná smrť. Herecké obsadenie je celkom dobré, stále poteší Tobin Bell, zaujal ma aj Costac Mandylor a pár vedľajších postáv, len ten Lyriq Bent tentoraz v hlavnej úlohe ma skôr sklamal, v predchádzajúcich dieloch bol dobrý, vo vedľajšej úlohe fungoval, ale na hlavnú nemá dostatok charizmy. Réžia a technická stránka sú stále dostatočne vydarené, tu nemám problém. V porovnaní s predchádzajúcim dielom je to o niečo lepšie, ale aj tak sa neubránim určitému pocitu zbytočnosti, jeden z tých slabších dielov série. 59% ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Charlie Clouser: 1. Payroll - Nitzer Ebb ,2. Collapse - Saosin ,3. Shame - Drowning Pool ,4. Tomorrow - SixxAM ,5. Misery Loves Company - The Red Jumpsuit Aparatus ,6. Eternal Rest - Avenged Sevenfold ,7. Life Is Good - Ministry ,8. Werewolf - Everytime Time I Die ,9. Trapped - Soulidium ,10. Better Think Again - Submersed ,11. On The Offensive - From Autumn To Ashes ,12. Spasmolytic - Skinny Puppy ,13. Beatcrusher - Dope Stars INC ,14. Dead Is The New Alive - Emilie Autumn ,15. Do You Want To Play A Game - Oxygen ,16. Crossing The Rubicon - The Human Abstract ,17. Dread Prevailed - The Red Chord ,18. Thrash Is Back - Fueled By Fire ,19. Just Begun - Charlie Clouser , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na to, že Saw 3 skončilo tak, ako skončilo, musíme sa v štvorke zaobísť ako bez (pseudo)charizmatického Jigsawa, tak bez otravnej Amandy. Krvavý kúpeľ tak pokračuje prostredníctvom radikálneho nástupcu. Spomedzi kladných rolí sa tentokrát do čela akcie stavia swaťácky sympaťák Rigg z dvojky a trojky + detektív, ktorý sa mihol na začiatku trojky. No ale ukazuje sa, že nech už sme Jigsawa s Amandou akokoľvek nemali radi, udržali našu pozornosť. Zlo v štvorke ju udržať nedokáže už z toho dôvodu, že tu teoreticky drvivú väčšinu času vôbec nie je prítomné. Alebo je? Nuž, so sériou Saw to vždy bolo také, že ste si nikdy nemohli byť ničím istí a spravidla nakoniec vždy všetko bolo inak, než sa zdalo na prvý pohľad. Ale aj preto túto sériu ostatne niektorí z nás vyhľadávajú, nie? Ale práve pre absenciu poriadneho zla to proste už nie je ono. Pasce sú OK (vlasy), ale už sa nejedná až o taký bitúnok, ako v trojke (až na úvodnú pitvu, tá je fakt skvost). Pobavil ma opäť koniec, kedy sa na nás vyvalia čerstvo nadojené zvraty. Vracia sa nielen Donnie Wahlberg, ale tiež Angus Macfadyen a dokonca Emmanuelle Vaugier (prostitútka Addison), ktorá v dvojke zomrela, tu sa vracia vo flashbacku. Univerzum sa v štvorke rozširuje o Jigsawovu milovanú ženu. O to, že tentokrát dávam už iba 2*, sa postaral i scenár, ktorý to s prekombinovanosťou miestami už vážne preháňa a najmä ku koncu som sa stratil. A už som sa nenašiel. Proste, naplánovať TOTO všetko... tak to nie vážení, to sa ozaj nedá. Lukea zo Žien z rodu Gilmorovcov som nespoznal. ()

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi jedno jestli to má myšlenku (ano i ten první díl). Je mi jedno jestli je to strašidelný (tudíš správný horor). Jsou mi ukradený úplně všechny důvody, proč by tahle série měla být dobrá. Pro mě je to jen směsice odporných brutálních vražd. Dokonalý návod na zabíjení. Z vyprávění mě stačilo slyšet (nevím ve kterých dílech to přesně bylo) o scéně s injekčníma stříkačkama, s vlastním vydloubnutím oka (jinak smrt), s pitváním svého partnera, který má být podle všeho mrtev (jinak smrt). Smůla že se probere uprostřed prohlížení jeho střev vlastní holkou... Nechutné! Odporné! Ohavné! Strašné! Zrůdné! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (17)

  • Film byl natočen za 32 dnů. (Elisebah)

Související novinky

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

Další Nezvratný osud od tvůrců Saw?

14.01.2019

Studio New Line se rozhodlo oživit svoji brutální hororovou sérii Nezvratný osud, najalo přitom scenáristy posledních několika Saw Patricka Meltona a Marcuse Dunstana. Předchozích pět snímků… (více)

Nemrtvý, kam se podíváš

Nemrtvý, kam se podíváš

08.10.2008

Chodící shnilotiny jsou pořád v kurzu. Máme pro vás tři projekty, které se zombíky jen hemží. Táta Romero chystá další mozkově-střevní hostinu, Woody Harrelson se musí probojovat skrz Zombieland a 28… (více)

Leprechaun se možná vrátí

Leprechaun se možná vrátí

15.08.2008

Všechny hororové ikony jsou už rozebrané a buď už jsou jejich remaky na světě, nebo se velmi brzy objeví. Hollywood je však stále línější a línější vymýšlet něco nového, takže přišla řada i na ty… (více)

Co se kde šustne

Co se kde šustne

21.02.2007

Ghost Rider láme v USA rekordy. Byl uveden v 3619 kinech a za pouhé 4 dny již stihl vydělat 51,5 miliónů dolarů. Tím hravě překonal dosavadní rekord v nejvyšším výdělku za sváteční víkend, který… (více)

Reklama

Reklama