Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie s kriminální zápletkou se odehrává v předvánočním čase, kdy hospodyňky obvykle chystají štědrovečerní večeři, kapra se salátem. Ústředními postavami příběhu jsou členové na první pohled normální rodiny. Její součástí je tatínek Karel (Z. Řehoř), konstruktér se zálibou ve filmování, maminka Růženka (S. Budínová), která chtěla být herečkou, syn Jirka (R. Čada) a dospívající dcera Věra (N. Konvalinková), která ráda fotografuje. A vynechat nelze upovídaného dědečka (M. Homola), který s rodinou bydlí. Právě na Štědrý den se chystá celá rodina natočit svůj amatérský film. Složitě naplánovanou akci, při níž chtějí kamerou zachytit vyzvednutí kapra na poště a jeho pouštění do řeky, však bohužel zhatí zloděj, který využil situace a ukradl vysokou peněžní částku. Rázem se všichni ocitají v podezření… (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Pitomoučká mikrokomedie na amatérskofilmařské téma s kriminální zápletkou... Uf... Staře televizní, černobílé, prostoduché. Akorát tak dobré pro nějaké ty pamětníky... ;-) Ale ta Naďa Konvalinková byla tenkrát fakt velmi půvabná. Škoda, že si v závěru nevzala toho šumného a hodného soudruha esenbé, aspoň by tam byla nějaká ta pointa, že... ()

Peabody

všechny recenze uživatele

No, kriminální zápletka, takové vyšetřování nevyšetřování krádeže na poště se zajímavou a docela originální zápletkou spojenouo s amatérským filmováním. Potud ok, ale takové poměrně utahané zpracování, asi režijní problém, herecké výkony nic moc, Kanyza zamlada byl takový nijaký, Slávka Budínová ve své běžné šarži, zajímavý Zdeněk Řehoř taky, snad jedině Homolův nerudný dědek je zajímavý a mladá Nada Konvalinková je pěkná, uznávám. Vidět se to dá, pokud u toho něco píšete, tak se to neruší, jinak stěží. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na Štědrý den všude otevřeno, navíc v Praze i semtam sníh. No a soudruzi z VB mají práci s amatérskými filmaři. Rodinka natáčí na poště, čímž nehraje zloději k činu. Naštěstí tento nerozum i napraví. Celkem příjemný film, dokonce s Hlinomazem a rozmazaným Srstkou. Jen si nemyslím, že kapr měl radost. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Brutální normalizační metapsycho o strastech i slastech amatérského natáčení v reálném socialismu, kde se mistr Toman odvázal nejen k jednomu ze svých nejlepších filmů, ale nejlepších filmů o filmu československé kinematografie vůbec. Prozrazovat mnoho o zápletce není záhodno, každopádně nadšený kameraman a scenárista Řehoř, režisérka Budínová, Konvalinková jako dcera pořizující záznamy o natáčení, příslušník SNB Kanyza a chronicky kyselej děda Homola, to je kombinace bohů. Na scénu loupeže by byl hrdý i Bresson s Melvillem. „No kdo nám uvěří, že to byla náhoda?" - „Byla to přece náhoda." - „Já neříkám, že nebyla! Já říkám-" - „Že to nebyla náhoda, to si řek." - „Ježišmarjaproboha." ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Děda v podobě Miroslava Homoly, Zdeněk Řehoř v roli otce a Slávka Budínová v roli matky - ti všichni dávají mini komedii větší kvalitu, ale pořád je docela malá. Celý příběh je spíše pokusem o nápad, který má být vtipný, a přestože záblesky tu jsou, je jich málo. Policisté v čele se svým šéfem mi pak připadají spíše jako ti z vtipů. Trochu bezduché a tři vtipné postavy to všechno neutáhnout sami. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama