Reklama

Reklama

Jesus Camp

(festivalový název)
  • USA Jesus Camp
Trailer

Obsahy(1)

V Americe existuje stále sílící evangelická komunita, jejímž hlavním cílem není ani tak přivést Boha na zem, ale spíše vrátit celou zemi Bohu. Věří, že je třeba, aby konzervativní křesťané převzali vládu a podřídili ji vlastním pravidlům. Kromě politického programu se tato organizace zaměřuje i na výchovu dětí a nových členů. Nejenže jsou vlastní potomci často vyučováni doma, ale navštěvují i skupiny a tábory, kde je jim vštěpován jediný správný názor na svět. Není možné zůstat chladným pozorovatelem této mozaiky neotřesitelných pravd, vyprázdněných hesel a emocionálně vypjatých projevů. Před divákem se rozvíjí pásmo zachycující víru a její projevy, které bývají tradičně spojovány s pozitivními hodnotami. Zde však přerůstají ve fanatismus. Film ukazuje, jak je dětem odebírána svoboda volby, jak jsou násilně izolovány uprostřed jednoznačných tvrzení, pravidel a názorů, o nichž se nediskutuje. Tvůrci se do tématu pustili s neobyčejnou statečností a pevně se začlenili do uzavřené komunity, aby naplno odhalili neznámou a temnou stranu náboženské organizace. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $902,544Tržby Celosvetovo $1,013,596║ Nezáživný dokument o náboženských fanatikoch(ha la-la v Boratovi bolo omnoho silnejšie, než tento celý dokument), zlatý Michael Moore a jeho kontroverzné dokumenty, kde je čím upútať pozornosť a aj zamyslieť sa nad prezentovanými názormi. /15%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Ako zaryty ateista asi nebudem objektivna, ale zase na druhej strane, ani spravanie vsetkych tych fanatickych privrzencov Alaha, Jezisa krista, Hare krisnu a este neviem akych podob Boha nie je objektivne a spravne. A hlavne, ked sa ten fanatizmus transformuje do mozgov malych a nevinnych deti. A konecne mame otazku ala Michael Moore zopodvedanu. Kto vlastne voli Gergea W. Busha? No predsa dementni fanatici. Amen! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Chceme znovu získat Ameriku pro Krista......“ Náš starý svět je nemocný (jistě jste si taky všimli!). EVANGELIKÁLOVÉ - fundamentalisté vštěpující víru, jejichž posláním je ZLOMIT MOC DÁBLA V (americkém) NÁRODĚ! Čekal jsem senzaci. FANATIKY. Jsou tu, ale nešokují. Myslíte si, že jsou děti obdařený mimořádným talentem pro exhibicionismus (v klidu, jde o náboženství) a před kamerou propagující víru v Ježíše Krista (nekecal jsem, že?) divní? Proč? Mají 2 ruce, 2 nohy, 1 hlavu, pláčí nad svými hříchy, dělají pokání a neustále mluví o víře. Jim je to fuk! Vy (ani já) je nebudeme soudit, jestli půjdou do pekla. A přes ně vede cesta ke spolkům, které zakážou interupci, Harryho Pottera nebo Lindsay Lohan. BOŽÍ ARMÁDA, kluci a holky, kteří můžou změnit svět. Exkurze do komunity, jejíž slávu šíří např. G.Bush (který jako prezident navrhoval kandidáty do Nejvyššího soudu) není šokující. Jen pár zajímavých faktů a čísel. Provázanost s politikou už dneska nepřekvapí. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Věřím, že George Bush je světec, který byl povolaný ke stvoření křesťanské společnosti. 2.) Jediné co poslouchám je křesťanský heavy metal a rock n roll (i když nejsem zhulenej!!). 3.) Tvrdím to už dlouho: Harry Potter je nepřítel Boha! 4.) Je mi 12, mám svoji Bibli a požádali mě, abych večer kázal. PŘÍBĚH *** ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

"Ježíši Kriste, modlíme se za našeho prezidenta Bushe ..." Nesnáším amerikanismus, fanatické křesťany a hlavně pitomce. Zde je všeho příliš. Být po mém tak většinu lidí objevujících se v tomto dokumentu zkopu do palice, aby se jim kurva rozsvítilo. Jsme v 21. století nebo ve středověku? Pro inspiraci něco podobného z českých luhů a hájů: http://www.youtube.com/watch?v=ABBtmEjXwmQ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Fanatizmus je špatný. A to, jakým způsobem je to prezentováno tady, je veskrze působivé. Na rozdíl od Religious se tu neglosuje a nechá se prostě působit natočený materiál, což to sice dělá méně vděčným zážitkem pro diváka, ale vlastně to vypovídá víc. Pět hvězd nedám jen proto, že nesnáším náboženství a vypadalo by to jako předpojatost. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Tento film dovede naštvat tak jako žádný jiný, naštvat na ten náboženský fanatismus a systematický brainwashing tisíců dětí. Nepřehlédnutelným (nejen pro svých asi 200 kg) středem filmu je Becky Fisherová, představitelka americké evangelické církve (či spíše sekty) a organizátorka dětských táborů, na kterých přeměňuje děti v zaslepené fanatiky. Tato neskutečná kreatura, kterou jsem měl při sledování filmu chuť zaškrtit, tvrdí, že trestem za hřích má být smrt, ale sama se dopouští minimálně obžerství a hněvu. Některé z jejich proslovů (bohužel míněných zcela vážně a upřímně): ______"...Není divu, že po tak intenzivní výchově a disciplíně jsou tito mladí lidé připraveni položit život ve jménu islámu. Já chci vidět mladé lidi, kteří budou oddáni Ježíši Kristu stejně jako jsou tamti mladí lidé oddáni islámu. Chci je vidět, jak položí své životy ve jménu evangelia, stejně jako tamti v Pákistánu a Palestině a podobných místech, protože...víte...na naší straně je pravda!"_____"Já můžu přijít na hřiště plné dětí, které neví nic o křesťanství, a jsem schopna je přivést k Bohu během okamžiku, a o chvíli později ty děti mohou spatřovat vize a slyšet hlas Boží, protože jsou tak otevřené. Tak jsou použitelné pro křesťanství."_____"Dovolte mi říci něco o Harrym Potterovi. Černokněžníci jsou nepřátelé Boha. A je mi jedno, jací jsou hrdinové. Podle Starého zákona by byl Harry Potter odsouzen k smrti... (děti tleskají)... Nedělejte z černokněžníků hrdiny!....Vy jste generace, která bude představovat čistotu, počestnost a svatost, a budete po zbytek života sloužit Bohu!"...a po každém z projevů téhle zrůdy děti hromadně, se vztyčenýma ruka, v úplném transu se slzami v očích odříkávají modlitby, případně žehnají papundeklové figuríně G.W. Bushe. Brrr. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Haleluja brainwashing . . . To co se ústy paní Becky Fisherové dostává do uší malých dětí je tak absurdní, že jsem první půl hodinu považoval za komedii, ale jakmile začala oslavovat pana Geoge W. Bushe, který "ve jménu božím" vede války, a výše jmenovaná paní mu utváří "nové Boží vojáky" z malých dětí ve jménu lásky ke Kristu, začal jsem tušit nějakou lumpárnu. Znám hodně né příliš chytrých jedinců, ale takový "hovna" jsem ještě neslyšel a i když nemám nic proti žádné víře ani vyznání, tato paní mě nahání celkem strach a její názory( a nejen její) jsou v mnoha ohledech silně absurdní. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Absolvovat tábor tohoto typu by bylo jistě nesmazatelným zážitek - a to v negativním i pozitivním slova smyslu. Paradoxně mě nejvíce nenaštval Bush (jak jsem očekávala), ale přímo pekelná kritika Harryho Pottera. Potěšilo mě ovšem, že tento proslov sklidil velmi vlažné reakce na rozdíl od mnohých dalších. Tohle Becky nevyhmátla. A malá Rachel modlící se k Bohu, aby trefila co nejvíc kuželek, to je prostě naprostá pecka. Její víra, seběvědomí a vyřídilka (oslovení blondýny na bowlingu, rozdávaní letáků na ulici) - to se jen tak nevidí, já jí to nadšení prostě věřila. Dokument rozhodně stojí na vidění - a když už nic, tak doporučuju alespoň závěrečný song od N. Greenbauma, který je, ať se vám křesťanská tématika líbí nebo ne, velmi chytlavý! Jen bych na závěr podotkla, že obžerství je jedním ze sedmi smrtelných hříchů... ()

Arachneuss

všechny recenze uživatele

Nehodnotitelné. A pro mně i nekoukatelné. Ne snad kvůli zpracování či tématu, ale kvůli těm figurkách, které se ve jménu svého spasitele modlí nad bowlingovou koulí nebo funkčností Power Pointu. Nikdy se mi nestalo, že bych film/dokument neviděl do konce, ale tady mi bohatě stačí ta půlhodina. V momentu, kdy se devítiletá holčička začne rozplývat nad představou, jak bude hlásat slovo Boží při lakování nehtů, mi začíná být špatně od žaludku. A poblít si postel, kvůli 84 minutám sledování monitoru, opravdu nehodlám. Snad někdy jindy. Edit (Po čtyrech měsích): Tak jsem k tomu vrátil a skončil někde u padesáté minuty. Evangelium v USA je vlastně dokonalá kontrola mládeže. Zakažte jim Harryho Pottera, neboť v něm se postavy rozhodují dle vlastního rozumu a věří v sebe a své přátele. Vtlučte jim do hlavy kecy o Ďáblovi nebo věčným zatracením. V Power Pointu napište v krvavém fontu "Kdo hřeší, ten zemře a půjde do pekla!". Do třetice to snad už dokoukám. Je to ale humus. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Hardcore brainwash. To, že nástroj je náboženstvo, je v porovnaní s tým ako, a komu sa to deje povedzme druhoradé. 90% ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Dokument, který z tématu dělá trochu laciného bubáka, vymezujíce ho vůči "normalitě" a dobově módnímu (antibushovskému) trendu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dokument zameraný na rodiny, v ktorých rodičia "pevnou" rukou vychovávajú a vedú svoje deti ku kresťanskému (evanjelickému) zmýšľaniu. Privádzajú ich do tábora veriacich, ktorý založila Becky Fisherová. Učia sa rôznym hodnotám, ale aj uznávaniu rôznych "slávnych" ľudí, ako napr. Busha, ktorého označujú za spasiteľa. Priznám sa, že napriek spočiatku nie najzaujímavejšiemu obsahu, ktorý miestami pôsobí monotónne (keď tento dokument porovnám napr. s takým RELIGULOUS), zhruba po pol hodinke mi začala naskakovať husia koža a premohol ma "strach". Vždy som si myslel, že racionálne mysliaci človek by sa mal obávať fanaticky veriacich "dospelých", no budú to práve ich "deti", pripravované na "kresťanskú" vojnu v špeciálnych táboroch, z ktorých by mal byť na pozore. Dnes som si uvedomil, že medzi takouto generáciou a islamskými deťmi, ktoré sa miesto básničiek, či poznávania prírody, učia montovať bomby pod autá, či ovládať guľomety, nie je žiadny rozdiel. Teraz ma ale napadá, kam sa pred nimi skryť?! Keď pred nimi neunikne ani Harry Potter, odsúdený na smrť?! Na záver by som len dodal jednu vec. Som fanúšik žánru horor. No priznám, doposiaľ som nič strašnejšie, ako bolo vyobrazené v tomto dokumente - NEVIDEL. Neskutočne choré a zvrátené zábery na plačúce deti, ktoré mi bolo miestami ľúto, no zároveň si uvedomiac, že to budú práve oni, ktoré jedného dňa zničia tento svet, práve preto, čo im v detstve bolo vsugerované. Ide z toho strach .. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

I po tolika letech značná část populace stále dovede věřit v kouzelné dědečky a mluvící hady. Samozřejmě, že dříve si bylo třeba dost nevysvětlitelných věcí vysvětlit, takže se nelze divit, že vzniklo tolik náboženství uctívajících nadpřirozeno. Už fakt, že každá oddělená část světa věří v něco jiného dost silně nasvědčuje tomu, že se všichni pletou. Bible je bezesporu krásná kniha, ale zařadil bych ji do stejného regálu, jako Pána prstenů, či Harryho Pottera. Je udivující, jak zarytě dovedou lidi věřit v něco, čemu snad ani věřit nelze. Jsem velmi tolerantní člověk a nedělá mi sebemenší problém tolerovat, ať si každý věří v co věřit chce. Primitivnějším jedincům může víra v cokoli v mnohém usnadnit život a mnohonásobně zlepšit psychiku. Co mě ale dost brutálně znepokojuje je to, že by snad ani nemělo být legální vnucovat svůj debilní názor dětem, které si vlastní obrázek prostě udělat zatím nedovedou a mohou jen strojově opakovat primitivní a absolutně hloupé myšlenky svých dvou vlastních Bohů - mámy a táty. Co je to, proboha, za rodiče, že ze zcela vlastní iniciativy dělají ze svých dětí hlupáky a psychopaty. Dokonce je vezmou na debilní tábor, kde je podobně retardovaných psychopatů celý camp. Co poté udělá psychologie davu každý dovede odhadnout i bez zhlédnutí snímku. Vězení s názvem "víra", které si každé dítě kolem sebe buduje se pořádně zpevní. Pokud je zcela legální pořádat stupidní evangelické srazy, jejichž jediným cílem je vymývat mozky DĚTÍ a budovat si svatou armádu multifunkčního využití, tak by snad mělo být povoleno, v rámci svobody a spravedlnosti, pořádat i jiné tábory nejrůznějšího zaměření. Co takový nacistický tábor? Kříž by nahradil kříž hákový a imaginárního Ježíška by nahradil skutečný Dolfík. Měli bychom to stejné. Dokonce si troufám tvrdit, že takovou light verzi toho stejného, když bych porovnal počet lidí, kteří zemřeli kvůli nacismu a počet lidí, kteří zemřeli ( a stále umírají !! ) kvůli křesťanství. To se pohybujeme v úplně jiných dimenzích. Proč jsem si vybral zrovna tohle srovnání? Protože je to hodně podobné, když si člověk troufne se zamyslet. Trošku se stydím, že donucen okolnostmi, stále slavím Vánoce. Ostatní křesťanské svátky zdárně ignoruji. To bylo stěžování si na současnou situaci ve světě a nyní k dokumentu. Neříká nám vůbec nic převratného. O náboženských fanaticích se obecně ví. Trošku mě pouze překvapilo, že mají tolik drzosti aplikovat svůj fanatizmus na děti v takovém měřítku - tedy podobě kempů. Jinak nám je celou stopáž ukazováno vesměs to stejné, takže po takové půlhodince nabíhá na scénu mírná nuda. Nemyslím si, že by byl dokument zpracován nějak dobře. Osloví pouze obsahem. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha religiózně zaměřených dokumentů, ze kterých se mi zvedá kufr. Takový brainwashing, za to by se ani leckterý politický demagog nemusel stydět. Ty "stěžejní" děti jsou podle mě trénovány na tahle kázání / brečení / kývání / epileptické "záchvatování" - a pak to na povel předvádějí na přednáškách - a ostatní děti (jak tomu je zvykem) zkrátka dělají to, co vidí. Odporné, zvrácené - žel pravdivé... ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

to akoze fakt toto? mam dost. perfektny dokument o realnom politickom vymyvani mozgov deti pomocou krestanstva. je mi na bliti z bullshit fanatizmu ako je tento. v podstate vsetko dolezite vystihuje dadel. becky skap. ()

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama