Reklama

Reklama

10 položek a méně

  • USA 10 Items or Less (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Bývalá filmová hvězda z béčkových filmů, se vydává na soukromý výzkum do jednoho supermarketu na pokraji města. Pro svoji budoucí filmovou roli chce muž načerpat inspiraci, dobře poznat prostředí i vystupování lidí, kteří zde pracují. V obchodě jej okamžitě zaujme prodavačka Scarlet, která pracuje u pokladny 10 položek a méně. A protože mu je sympatická, začne se jí plést do života... Křehký, velice příjemný nezávislý snímek, plný pozitivních výbojů, natočil podle svého scénáře zkušený režisér Brad Silberling, jenž je podepsán pod hollywoodskými tituly Casper, Město andělů, Půlnoční míle, Řada nešťastných příhod. Příběh vyprávěný jednoduchou formou i stylem, balancuje na pomezí jemné komedie a ztišeného dramatu. Zaujme vynikajícími trefnými i vtipnými dialogy, stejně jako charismatickým výkonem známé hollywoodské hvězdy, Morgana Freemana v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (347)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Day to be remembered. Zpola fikční (Double Down, haha :-), zpola pravdivý film o tom, že mít kamarády je super a Morgan Freeman je řezník. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, vzít jedno z nejvšednějších povolání současnosti a následně ukázat, jak zajímavý a lidsky komplikovaný je číkoliv život, tedy i ženy za kasou v supermarketu. Brad Silberling (výtečná Řada nešťastných příhod) rezignoval na jakékoliv dějové složitosti a do jednoho dne vměstnal povídání dvou lidí, kouzelné právě svou jednoduchostí. Vždy mne potěší, když při brázdění vodami americké kinematografie narazím na film natočený očividně jen tak, pro radost. V prvé řadě pro radost koprodukujícího, opět jinak a opět zábavně mentorujícího Morgana Freemana (vsadím se, že tentokrát ani nemusel moc hrát), ale při empatickém přístupu stejně dobře pro radost divákovu. Jiskřička, jistě i zásluhou Paz Vegy, přeskočila, pročež mi ani moc nevadilo, nakolik obehrané poselství scénář servíruje a jak okatě bezdějovými sekvencemi režisér ředí „desetipoložkovou“ délku. Když už nic jiného, hudba to jistí. Prostě moc pěkný film. Apendix: cigaretový kouř, arogance, snobismus, náboženský fanatismus, kvap, čekání, pomluvy, telenovely, konzum a vlastní lenost (desítku těch pozitivních si zatím nechám pro sebe :-) 75% Zajímavé komentáře: Rob Roy, Nathalie, genetique, Flipper ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nehrát v tom Paz Vega ani bych si toho filmu nevšim a dobře bych udělal, jenže Paz Vega je tak krásná, že jí to vysloveně předurčuje pro život v mý posteli. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Komornější a nezávislejší verze Ztraceno v překladu. Ale o nic horší. Freeman si svou roli očividně strašně užívá, Paz Vega je stejně talentovaná, jako krásná a díky krátké stopáži to celé příjemně odsýpá. Pro někoho ale té pozitivní nálady může být přeci jenom moc. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brad Silberling .. It’s cool. Postarší béčkový herec se chystá vzít roli a za tím účelem se vydá do maloměstské samoobsluhy, aby načerpal inspiraci a obhlédl terén. Následné setkání s mladou prodavačkou jednomu z nich pozmění směr životní cesty.. Křehký, nezávislý, velice příjemný snímek plný pozitivních výbojů. Jednoduchý formou i stylem vyprávění balancující na pomezí delikátní komedie a decentního dramatu. Na výtečnou napsaný scénář (veškeré dialogy jsou lahůdka), interpretující ve vyprávění důležitost přesvědčivě ztvárněných postav, je sám korunován úžasnou hereckou dvojicí. Vedle charismatické mužské ikony stojí civilní, půvabná žena a jejich krátké společné putování všedním dnem bezvadně funguje. 10 Items or Less jsem si prostě užil a rozhodně za sebou snímek zanechal lehce osvěžující pocit. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Bez nejakych pochybnosti plny zasah...Uz dlho ma nic tak nepotesilo, ako tento filmik. Uzasne uvolnene, spontanne, vtipne, jednoducho skvele. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Takhle otravně pozitivní film se jen tak nevidí. Je to extrémně levné a Freeman si to produkoval, takže si myslí, že si tam může dělat co chce. No je to asi pravda, ale já mu za to dobré hodnocení dávat nebudu. Všichni jsou tu na sebe hned hodní proti logice reality, přátelské vztahy jsou navázány ihned, Freeman občas mluví úplně z cesty (sebestředné macho plky o tom jak je sexy, wtf). Nedrží to pohromadě, velká část filmu jsou jen příjemnou hudbou podmalované sekvence. Vrcholem je "mile pozitvní" prozpěvování v autě. Tenhle instantní podbízivý navozovač příjemné nálady mě tedy pěkně nasral... ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Na křižovatce nepotřebujete semafor, ale někoho, kdo vás postrčí tím správným směrem. Jedno auto a dva lidé ve správný čas na správném místě, se stejným přáním: pohnout se kupředu. Ve všech směrech odlišné duo náhodných známých Freeman-Vega spolu stráví nezapomenutelné chvíle v konverzačním, ale nežvanivém nezávisláku. Znáte ten pocit zpětného úžasu, jak moc se toho dá prožít za jeden jediný den? Tak přesně o tom vypráví 10 items or less, které funguje jako pilulky na dobrou náladu i jako recept na příjemné rozjímání. Třeba o tom, bez kterých 10 věcí bychom se ve svém životě neobešli.... ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman je cool. Ať sedí, stojí, mluví, napodobuje rozličné lidi nebo se uculuje, vždy je cool. A tenhle film je převážně o tom, že Morgan Freeman je cool. Cool cool coooooool! A taky je tu Paz Vega, která je hezká a mluví blbě anglicky, ale Morgan Freeman je prostě Morgan Freeman... čili cool. Foneticky "kůl". Je tak strašně cool, že těch 80 minut uteče neuvěřitelně rychle a možná si přes jeho coolovost ani nevšimnete, že tenhle pozitivní film s Morganem "I'am black and cool guy" Freemanem vlastně pojednává o docela smutných věcech - problémech přistěhovalců, chudobě, nezdravé výživě... p.s.: Slovo cool normálně nepoužívám, ale když on ten MF prostě takovej fakt je! ()

tron 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme je úžasné, aký perfektne „o ničom“ je. Scenárista (a zároveň režisér v jednej osobe) akoby pri jeho písaní mal pred sebou na stene napísané „Nič zložité!“ a len čo na niečo také dostal chuť, okamžite na to zabudol. Scenár je plný skvelých dialógov a monológov, výborne napísaných a ešte lepšie zahratých postáv, zábavnej réžie, ktorá veľmi dobre vie čo chce a niekoľkých takmer nezabudnuteľných scén doplnených o božskú muziku. Na scény s umývaním áut alebo s Leeom len tak nezabudnem. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Nenapadá mě jiné slovo než "půvabný". Roztomilý filmeček při kterém jsem zapomněl, že někdo někdy natočil i filmy s větším rozpočtem. V takové společnosti bych chtěl být každým dnem. PS: Na konci vás taky čeká roztomilý žertík, takže nevypínejte předčasně. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Strašně příjemný malý film natočený zjevně pro radost všech zůčastněných a snad i pro odpočinek od studiových zakázek. Příběh stárnoucího hollywoodského herce, který si chce kvůli roli nastudovat prostředí zapadlého supermarketu, a potkává se tu se svéráznou a sympatickou prodavačkou, kterou odpoledne čeká pracovní pohovor, je lehký, milý a trošku dojemný. Charisma obou hlavních představitelů tu prýští plným proudem a je potěšení je sledovat. Ideální film pro Americké nezávislé léto na ČT2. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Moc nevim, jak tohle ohodnotit. Je to taková one-man show Morgana Freemana ve filmu, kterej je bohužel úplně o ničem. Úvodní část ze supermarketu vypadala docela slibně a přinesla pár vtipnejch situací, ale potom se tam akorát kecá o kravinách a jezdí autem. Na druhou stranu to má takovou pohodovou atmosféru, celkem hezky se na to kouká a Morgan Freeman tenhle nicneříkající film prostě dokázal utáhnout. Navíc je film hodně krátkej, takže jsem se u toho ani nestačil vyloženě nudit. Jinak jsem se těšil na Dannyho DeVita, ale ten se tam ukáže asi na 10 vteřin. 60% ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Morgana bych chtěla potkat vždy, když je den na hovno - šli bychom nakupovat oblečení, on mi řekl, jak mi to sluší a pak bychom si dali proteiny a společně si zazpívali! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se prostě proto, že jsem chtěl vidět Paz Vega. A ono to bylo takové to příjemné povídání o těch obyčejných věcech, jako že se životem se dá vždycky něco udělat a není osamělý ten, kdo má přátele. Prosté, vtipné, příjemné a pozitivní. Kdybych to viděl ve stavu deprese, možná by mě to nasralo, naštěstí jsem měl dobrou náladu, tak mě to potěšilo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

K 10 položkám jsem přistupoval s určitou opatrností, protože Řada nešťastných příhod od téhož režiséra se s mým filmovým viděním dokonale minula. Nicméně byl jsem navýsost příjemně překvapený, protože jde o sympatický nezávislák nebo aspoň nezávisle se tvářící snímek. Je to film o docela obyčejném supermarketu někde na předměstí a jedné unavené pokladní, která se souhrou náhod setká s dosluhujícím hercem, který býval ve své branži žádanou hvězdou. Tohle náhodné setkání přeroste v celodenní výlet naplněný konverzací o životních snech, cílech a hodnotovém žebříčku. Oba dva se na konci rozchází vnitřně obohaceni o pozitivní zkušenost. Ve svém minimalismu je to nápadité a vkusné. Celkový dojem: 80 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou už jsem začínal být na ten Freemanův moudrý dobrácký xicht alergický a tahle skromná a milá, byť místy až příliš podbízivá nezávislárna mě z toho zázračně vyléčila, ačkoli sama o sobě žádným zázrakem není. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Byla jsem mile překvapena, když tento snímek Česká televize opět vysílala v původním znění s titulky. Tak jsem si mohla, co se pamatuji, premiérově užít originální hlas Morgana Freemana při vysílání, v nabídce naší televize. Sympaťák Morgan, krasavice Paz Vega a jedno setkání, "okrášleno" nenáročnými, ale velmi příjemnými dialogy a scénami. Jen jsem po závěru měla dojem, že by snímku prospěla klidně i o trochu delší stopáž. Děj plyne svižným tempem kupředu, ale příliš brzy se zastaví, jakoby na půli cesty a místo očekávání dalšího, či o trochu více obsáhlejšího vývoje, na diváka čekají už jen závěrečné titulky. Ty jsou sice ještě prolínány dalšími pasážemi z filmu, ani ty mě však neodpoutaly od dojmu, že 10 položek a méně bylo možná až zbytečně krátkých a nevyužitých. Prospělo by těch položek více:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Každý pozná ten pocit, na ktorý teraz napíšem príklad. Dáte si v reštike poriadnu porciu fajne prepečeného a fajne drahého bifteku s hranolkami, po polhodine to jedlo konečne za pomoci pollitorvej kofoly dorazíte a brucho vám ide prasknúť. Ste síce najedený, no k spokojnosti máte ďaleko. Večer si dáte v malej kaviarničke zákusok za pár korún a ten zapôsobí ako totálny balzam na duši, úplná očista a viete, že ten malý kúsok osviežil a občerstvil nielen váš žalúdok, ale aj dojem, z celého dňa a na ten mastný biftek s radosťou zabudnete. Tak presne takýto dojem som ja mal z tohto nenápadného, skromného a mňam-filmu. Nápad za pár šupov, stačia dvaja herci, jedno auto a ide sa. A naplno. A že to trvá len hodinku? No a čo, ale koľko hodín na to ešte budem spomínať. 95%. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Krása, krása a ještě jednou Paz Vega! :-) Neskutečně pozitivní film, který mě chytl hned ze začátku a nepustil mě až do závěrečných titulků. A proč? Protože je zcela přirozený. Vemte si takového Morgana Freemana - na kontě nepochybně už nějaká ta miliarda je, tak proč by zrovna on musel do nezávislého filmu, když jeho kariéra ani zdaleka není u konce? Odpověď zní: protože chtěl. A právě to jde vidět na celém snímku, jak si svou roli užívá. Ta nenucenost, ta radost a nadšení z té role z něj doslova teče. A pokud k němu přidáte talentovanou a krásnou herečku, jakou Paz Vega rozhodně je, výsledek nemůže být špatný. (Ano, mám slabost pro španělský akcent, no a?) 10 položek a méně je ale především film o naději - že se věci obrátí k lepšímu, že i když se nám zrovna nedaří, máme jít dál, protože nevíme, co nás čeká… a že snad máme i dobré přátele. Zkrátka a dobře, pokud tento film neznáte, tak to koukejte co nejrychleji napravit a pokud to náhodou nebude váš šálek čaje, tak ztratíte jen 77 minut svého života. P. S. Mini roličky Anne Dudek, Dannyho DeVita, ale hlavně Jima Parsonse ohromně potěšily! ()

Reklama

Reklama