Reklama

Reklama

10 položek a méně

  • USA 10 Items or Less (více)
všechny plakáty
Trailer

Bývalá filmová hvězda z béčkových filmů, se vydává na soukromý výzkum do jednoho supermarketu na pokraji města. Pro svoji budoucí filmovou roli chce muž načerpat inspiraci, dobře poznat prostředí i vystupování lidí, kteří zde pracují. V obchodě jej okamžitě zaujme prodavačka Scarlet, která pracuje u pokladny 10 položek a méně. A protože mu je sympatická, začne se jí plést do života... Křehký, velice příjemný nezávislý snímek, plný pozitivních výbojů, natočil podle svého scénáře zkušený režisér Brad Silberling, jenž je podepsán pod hollywoodskými tituly Casper, Město andělů, Půlnoční míle, Řada nešťastných příhod. Příběh vyprávěný jednoduchou formou i stylem, balancuje na pomezí jemné komedie a ztišeného dramatu. Zaujme vynikajícími trefnými i vtipnými dialogy, stejně jako charismatickým výkonem známé hollywoodské hvězdy, Morgana Freemana v hlavní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (347)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Morgan Freeman je cool. Ať sedí, stojí, mluví, napodobuje rozličné lidi nebo se uculuje, vždy je cool. A tenhle film je převážně o tom, že Morgan Freeman je cool. Cool cool coooooool! A taky je tu Paz Vega, která je hezká a mluví blbě anglicky, ale Morgan Freeman je prostě Morgan Freeman... čili cool. Foneticky "kůl". Je tak strašně cool, že těch 80 minut uteče neuvěřitelně rychle a možná si přes jeho coolovost ani nevšimnete, že tenhle pozitivní film s Morganem "I'am black and cool guy" Freemanem vlastně pojednává o docela smutných věcech - problémech přistěhovalců, chudobě, nezdravé výživě... p.s.: Slovo cool normálně nepoužívám, ale když on ten MF prostě takovej fakt je! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

K 10 položkám jsem přistupoval s určitou opatrností, protože Řada nešťastných příhod od téhož režiséra se s mým filmovým viděním dokonale minula. Nicméně byl jsem navýsost příjemně překvapený, protože jde o sympatický nezávislák nebo aspoň nezávisle se tvářící snímek. Je to film o docela obyčejném supermarketu někde na předměstí a jedné unavené pokladní, která se souhrou náhod setká s dosluhujícím hercem, který býval ve své branži žádanou hvězdou. Tohle náhodné setkání přeroste v celodenní výlet naplněný konverzací o životních snech, cílech a hodnotovém žebříčku. Oba dva se na konci rozchází vnitřně obohaceni o pozitivní zkušenost. Ve svém minimalismu je to nápadité a vkusné. Celkový dojem: 80 %. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Strašně příjemný malý film natočený zjevně pro radost všech zůčastněných a snad i pro odpočinek od studiových zakázek. Příběh stárnoucího hollywoodského herce, který si chce kvůli roli nastudovat prostředí zapadlého supermarketu, a potkává se tu se svéráznou a sympatickou prodavačkou, kterou odpoledne čeká pracovní pohovor, je lehký, milý a trošku dojemný. Charisma obou hlavních představitelů tu prýští plným proudem a je potěšení je sledovat. Ideální film pro Americké nezávislé léto na ČT2. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Takový netradiční hraný dokument o americkém světě obchoďáků a taky o tom, že i slavný nepřehlédnutelný herec Morgan Freeman, co se občas potí jako negr☺, je jen člověk z masa a kostí jako každý jeden z nás, co normálně chodí do krámu, kde nakupuje ve slevách, někdy rád naletí na bonusové "výhodné" akce a prostě mu život plyne, jak má. Nic to nikomu sice nedá, ničím neoslní, ale našinec se dozví něco z amerického způsobu života v jedné z periférií, kde pulzuje běžný život smrtelníka obdobný tomu našemu. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, vzít jedno z nejvšednějších povolání současnosti a následně ukázat, jak zajímavý a lidsky komplikovaný je číkoliv život, tedy i ženy za kasou v supermarketu. Brad Silberling (výtečná Řada nešťastných příhod) rezignoval na jakékoliv dějové složitosti a do jednoho dne vměstnal povídání dvou lidí, kouzelné právě svou jednoduchostí. Vždy mne potěší, když při brázdění vodami americké kinematografie narazím na film natočený očividně jen tak, pro radost. V prvé řadě pro radost koprodukujícího, opět jinak a opět zábavně mentorujícího Morgana Freemana (vsadím se, že tentokrát ani nemusel moc hrát), ale při empatickém přístupu stejně dobře pro radost divákovu. Jiskřička, jistě i zásluhou Paz Vegy, přeskočila, pročež mi ani moc nevadilo, nakolik obehrané poselství scénář servíruje a jak okatě bezdějovými sekvencemi režisér ředí „desetipoložkovou“ délku. Když už nic jiného, hudba to jistí. Prostě moc pěkný film. Apendix: cigaretový kouř, arogance, snobismus, náboženský fanatismus, kvap, čekání, pomluvy, telenovely, konzum a vlastní lenost (desítku těch pozitivních si zatím nechám pro sebe :-) 75% Zajímavé komentáře: Rob Roy, Nathalie, genetique, Flipper ()

Galerie (96)

Zajímavosti (3)

  • Morgan Freeman ve filmu zmiňuje, že svou první roli dostal až ve svých třiceti letech, což je i ve skutečnosti pravda. V roce 1966, když bylo Freemanovi 30 let, jej Leo Penn obsadil do filmu Man Called Adam. (PeterNet)
  • Tento film je prvním, který byl legálně k dispozici na internetu, zatímco se ještě promítal v kinech. (Taninaca)
  • Film pokračuje aj počas záverečných titulkov. (figis20)

Reklama

Reklama