Cirque du Soleil: La Nouba (video film)
Dokumentární / Hudební / Rodinný
Kanada, 2003, 90 min
David Mallet- komentáře
Flipper
Bez váhania najlepší Cirque du Soleil, aký som videl. Spracovanie je také profesionálne, až mi behali zimomriavky po celom tele. K tomu veľmi zaujímavá hudba kostýmy a ešte k tomu aj príbeh. Všetko je tu je dávkované tou správnou mierou, preto sa len málokedy stane, že v programe nastane hluchá časť. Pritom v je tu nechané to podstatné artistické gro, ku ktorému sú prihodené inovačné kúsky, ako obrovské kruhy na začiatku, alebo show BMX-kami. Program má neuveriteľné kulisy, kde sa okrem hlavného čísla deje všeličo možné, a k tomu to je ešte zaujímavé. Úchvatný zážitok, ktorý by som hrozne rád videl naživo. PS: Na číslo s troma žonglujúcami malými aziatkami sa neviem vynadívať.(18.6.2009)
Vishnar
Nenávidím klauny. Ale teď už pro mě existují dvě výjimky: tou první je TO od Stephena Kinga a tou druhou Cirque du Soleil. Neskutečně zábavná show.(8.3.2008)
Vejrrr
Když hodnotíme Cirque du Soleil samozřejmě nehodnotíme zpracování dvd, které ním dík Pánu Bohu tvůrci nabízejí k požizku z umění téhle famózní společnosti. Hodnotíme dané představení a abych byl objektivní vůči ostatním zatím viděným show, tak ubírám jednu z hvězdiček. Vidět to na živo (což se mi zatím poštěstilo jen u představení Saltimbanco) asi bych byl výhrady nenašel, ale La Nouba se mi zkrátka esteticky a umělecky líbila o něco míň, než ostatní show - například nádherná Kooza. Šlo o kostýmy, o hudbu, o charaktery postav artistů i klaunů a i o děj obecně. Samozřejmě se nenechte odradit - show je to velkolepá a některá čísla jsou skutečně k nezapomnění :)(13.2.2011)
kishi_SO
nadherne vystupenie!! Cirque du Soleil dokazuje, ze spaja najlepsich artistov, ktorim vidno na tvarach radost s akou prezentuju svoje vystupenia divakom. Jednotlive cisla doslova balansovali na hraniciach ludskych moznosti a odvahy. Medzivystupenia "klaunov" boli tiez riadne nad urovnou. A zaverecne vystupenie snad ani komentar nepotrebuje. Samozrejme ani hudbu nemozem vynechat a chvalim nadherne skladby.(24.2.2011)
Související
- Cirque du Soleil: Kooza (video film) (2009)
- Cirque du Soleil: Delirium (2008)
- Cirque du Soleil: KÀ (2007)
- Cirque du soleil: Corteo (video film) (2006)
- Cirque du Soleil: LoveSick (TV film) (2006)
- Cirque du Soleil: Midnight Sun (TV film) (2004)
- Cirque du Soleil: Varekai (TV film) (2003)
- Cirque du Soleil: Solstrom (TV seriál) (2003)
- Cirque du Soleil: Fire Within (TV seriál) (2002)
- Cirque du Soleil: Alegria (TV film) (2001)
- Cirque du Soleil: La Magie Continue (2001)
- Cirque du Soleil: Cesta člověka (2000)
- Cirque du Soleil: Dralion (video film) (2000)
- Cirque du Soleil: Quidam (video film) (1999)
- Cirque du Soleil: Inside La Nouba (video film) (1999)
- Cirque du Soleil: Saltimbanco (TV film) (1997)
- Cirque du Soleil - Baroque Odyssey (1994)
- Cirque du Soleil: We Reinvent the Circus (video film) (1992)
- Nouvelle expérience (TV film) (1991)