Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh opileckého skotského básníka, který na své přednáškové cestě po novoanglických univerzitách střídá jednu postel a láhev za druhou. Po setkání s nádhernou mladou ženou ale pocítí potřebu získat nad svým životem kontrolu. Mimořádně talentovaný herec Tom Conti si za svůj skvělý výkon v této kousavé satiře o snobském intelektuálním životě na předměstí vysloužil nadšené ohlasy kritiků i nominaci na Oscara. Conti zde ztvárňuje rozkošně přidrzlého, hříšně pobuřujícího básníka Gowana McGlanda, kdysi nadaného umělce, jehož talent se však zjevně vytratil. McGland už pět let nenapsal ani slovo. Místo toho spí s manželkami jiných mužů, dává okázalé přednášky na novoanglických univerzitách a v drahých restauracích krade číšníkům spropitné. Není to zrovna ideální život, ale je to všechno, co má... dokud nepotká okouzlující Genevu Spoffordovou (Kelly McGillisová). (Cinemax)

(více)

Recenze (5)

emma53 

všechny recenze uživatele

Tome, kde jsi, jak to, že nejsi na výsluní filmového plátna? Byl jsi výborný. Na Tvůj úsměv, na Tvůj strach, na Tvoje kalhoty s kšandama , na Tvoje hlášky, na Tvojí lásku..............Tvojí whisky......... se nedá zapomenout. Na Roubena samozřejmě také ne ! ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Conti je naprosto úžasný a Kelly velice půvabná. Dohromady tvoří v téhle lehce satirické komedii přesně ten pár, u kterého si řeknete, tohle už přece musí vyjít! Ale to až skoro úplně na konci, u kterého jsem s hrůzou zjistil, že jsem tenhle film snad už někdy viděl ( scéna z židlí), ale kdy, to už nevím ani náhodou. Tipuju tak před třiceti lety. ()

danecek24

všechny recenze uživatele

41. Zlatý Glóbus za rok 1983 - nominace (3) - Nejlepší film (drama), Nejlepší herec (drama) - Tom Conti, Nejlepší scénář - Julius J. Epstein ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Kelly McGillis v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama