Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

genetique 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nie vždy viem vytušiť kvalitný horror a potom sa stane, že idem do kina na inú debilnú neatmosferickú sračku, ktorá má od žánrového zaradenia - horror dosť ďaleko. Správna atmosféra tomuto filmu nie je vôbec cudzia a ja som ju začal s chuťou absorbovať. Začiatok je skvelo rýchly, žiadne zdržovačky a napätie začne rásť tak rýchlo ako keď sa šľahne bičom. Napätie je thrillerové, horrorové ľakačky Meyers využíva s dosť triezvym uvážením, po dlhých minútach od seba, v nečakanú chvíľu, dobre načasované a bez klišé. Neviem, či je hodnotenie bez znalosti pôvodného snímku objektívne, ale mne sa tento počin nezdal vôbec zlý, bez akýchkoľvek prižmúrení oka. 80%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No sláva. A já si začínal myslet, že se toho už nedočkám. Stopař je hodně povedený remake staršího snímku s Rutgerem Hauerem. Samozřejmě mu chybí pár psychologicky napjatějších scén či efektů (např. výbuch benzínky), ale za to je svižnější. Musím říct, že jsem si jeho koukání užil více, než u původního snímku a Bean se mi líbil více než Hauer. Prostě se mi to líbilo o malinko více. Ale přesto, původní snímek nabízí něco, co tomuto snímku chybí a tenhle zase něco, co mi chybělo u toho původního. Takže, jak říkám, originál dobrý, remake taky dobrý. Budu-li se chtít k tomuto tématu někdy vrátit, vrátím se k oběma filmům. A teď na chvilku popustím uzdu mé chlapské prasáckosti (což dělám nerad a ne moc často) - ženským v kozačkách a riflových minisukýnkách to s bouchačkama náramně sekne. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já nevím ... původního stopaře jsem neviděl, tak nemohu srovnávat, ale jak jsem tu četl, tak je to asi úplně stejný. Bean zahrál hodně slušně, na Sophii se celkem hezky kouká, je to kost, pár slušných scén a to je asi všechno. Od poloviny předvídatelné a konec byl tak nějak no .. trapný. Škoda, že zůstalo pár otázek, který film nevysvětlí. Bean + Sophie + pár slušných scén = 3*. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je to fajn pocit, že?“ V Hollywoode operujú dve skupiny mocných mužov, orientujúcich sa na výrobu remake starších amerických hororov: Joel Silver + Robert Zemeckis so svojou firmou Dark Castle (13 DUCHOV, MÚZEUM VOSKOVÝCH FIGURÍN) a svorka okolo Michaela Baya a jeho Platinum Dunes (TEXASKÝ MASAKER MOTOROVOU PÍLOU, 3:15 ZOMRIEŠ!). Bay je mi v tomto sympatickejší - na rozdiel od schválne béčkarskej Dark Castle sa aspoň tvári, že myslí strašenie a šokovanie diváka vážne. No i mňa zaskočila správa, že chystá remake len v roku 1986 nakrúteného psychologického pseudo kultového trileru/hororu STOPÁR (r. Eric Red) s pre niekoho životnou rolou Rutgera Hauera ako masovým vrahom Johnom Ryderom. „Nový“ STOPÁR v dobrom ani v zlom neprekvapí – zaujímavý Sean Bean (PÁN PRSTEŇOV: SPOLOČENSTVO PRSTEŇA, Bayov OSTROV) sa snaží budiť v divákovi narastajúce znepokojenie, titulný pár je sympatický, vizuálna stránka odpovedá Bayovej povesti a nechýbajú nekorektné scény (zajac, dieťa). Napriek tomu sa nemôžem zbaviť nie práve najpríjemnejšieho pocitu, že taký zbytočný remake sa len tak nevidí - a to mi spravidla remake ako také neprekážajú. Toto je len otrocký prepis (šerif, rozpolenie) v o čosi novších farbách a s inými hercami. Škoda, že Neal McDonough v nezvyklo kladnej úlohe nedostal ešte širší priestor. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/178250/Stopar-2007-60.html ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Remakom som sa nikdy nebránil, ale veľmi často sme svedkami poriadnych prúserov. Česť výnimkám ako v poslednej dobe napr. Skutočná kuráž, ale kto videl remake Barbara Conana vie o čom hovorím. Sean Bean bol skvelá voľba, ale to je jediná pozitívna vec na filme. Mnohé scény sú doslova okopírované, mnoho dobrého tu však chýba, vrátane vražedných očí R. Hauera, aj keď sa S. Bean držal statočne. Najviac však chýba tá bezvýchodisková atmosféra originálu. Záver je oproti originálu dosť pozmenený, miesto chlapa prežije mladá kočka. Tá pekná modelka to v závere vyrieši brokovnicou! Nikdy ju nedržala v ruke, ale strieľa suverénne ako stará profesionálka...Záver riadne posrali, s originálom sa to nedá porovnať. Ten má i po rokoch mrazivú atmosféru, úžasný soundrack a R. Hauera, ktorému z očí neodčítate či vám chce kúpiť hamburger alebo podrezať krk...Načo taký remake? Keby som nevidel originál, možno by som hviezdu pridal, ale takto mi svedomie nedovolí. 40%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Častý predstaviteľ záporných postáv, americký herec Neal McDonough (Kráčajúca skala) stelesnil po dlhom čase kladnú postavu – poručíka Esteridgea, jediného muža zákona presvedčeného, že za vraždami v kraji nestojí zamilovaný párik, ale tajomný cudzinec (Sean Bean). (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama