Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Znalost originálu dělá z tohoto remaku jen ubohý a rozmazaný stín. Sean Bean se možná snaží, ale nikdy nenahradí a ani se nepřiblíží k parádnímu výkonu Rutgera Hauera z původního film. To, že je na jedné z producentských židlí napsáno jméno Michael Bay, znamená sice lepší technické zázemí, ale ve filmu se to projeví pouze několika automobilovými karamboly (nutno dodat působivými). Oproti o 20 let staršímu bráškovi, kde šlo skoro na každém kroku zakopnout o hořící objekt, to ale není moc výrazný technický skok kupředu. Výbuch je tu pouze jeden a to ještě takový divný. Co dál?? Pár lekaček, který lze předvídat (kromě jedné výrazně samoúčelné) a rozmáznutý digitální zajíc a letící vážka, toť vše. No dobře, několika prostřelených lebek se dočkáte a pak je tu taky kamión plus tělo mínus utržený nohy na parkovišti... 50% 18,5 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní (byť jinak samozřejmě zbytečný) remake je slušně natočený a má docela atmosféru. Ty nejlepší scény jsou samozřejmě překopírované z originálu, ale dobře jsem se bavil, byť Sean Bean na Hauera samozřejmě nemá. Nejvíc mě ovšem vyděsila scéna, z které vyplývá, že Michael Bay se svého pitomého nápadu na remake Ptáků nejspíš nevzdá. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušný remake, ale na kvalitu originálu z roku 1986 to nemá. Ovšem Sean Bean se mi v roli psychopata Johna Ryder líbil více než Rutger Hauer (a to je co říct, protože ten zahrál naprosto báječně) v originálu. Obsazení neokoukaných tváří Zachary Knightona a překrásné Sophie Bush byla dobrá volba a kouká se na ně velmi příjemně. Povedený thriller, který za zkouknutí stojí, ale příště bych dal přednost originálu, který řadím o stupínek výš. Lepší tři hvězdičky...... ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Sérii HITCHER jsem začal remakem a neudělal jsem dvakrát dobře. Ano obsahuje dobré scény (auto a roztrhnutí těla), ale zbytek klišé. Remake Hitcheru nemá tak hutnou atmosféru jako originál a nemá tak působivého záporáka jménem Rutger Hauer, kdy jsem měl nutkání rožnout světlo, protože jsem pořád ve tmě viděl stín chlápka v kabátu s nožem v ruce. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemam rád filmy, kde se postavy chovaj jak úplní idioti. A takhle se tu chovali všichni. Jasně, chtějte po psychopatovi, aby se nechoval jako magor, ale na druhou stranu čeho je moc, toho je příliš. Z velké části postavené na herectví Seana Beana, který si svou roli užíval, ale tím to, až na pár světlých momentů spíše z kategorie gore, končí. Originál neznám, ale po shlédnutí remaku si nejsem jist, že ho chci vidět. 40% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • SPOILERY: Remake skopíroval z originálu niekoľko scén (roztrhnutie kamiónom, vyvraždenie rodinného auta); menšou zmenou je, že hrdinovia sú od začiatku dvaja – v originále sa k mladíkovi pridalo dievča v deji neskôr. Remake zostal originálu verný aj v nevysvetlení, prečo John Ryder vraždí ľudí. (tron)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama