Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jim a Grace jsou kamarádi ze stejné školy. O prázdninách se rozhodnou podniknout výlet autem napříč Spojenými státy. Jejich dobrodružství se během jedné tmavé deštivé noci změní v horor. U silnice spatří muže v dlouhém plášti, promočeného na kost. Vezmou ho do auta a záhy zjistí, že je nezastavil proto, aby je požádal o svezení. Pro Johna Rydera (Sean Bean) je stopování velmi krvavým koníčkem. Všichni dobrosrdeční řidiči a spolucestující, kteří ho pozvou do svého auta, končí s proříznutým hrdlem. To však neplatí pro Jima a Grace. Pro ně má tajemný stopař připraven daleko pikantnější a ďábelsky zábavný plán... Stopař je remakem slavného kultovního hororu z roku 1986. Producentem filmu není nikdo menší než Michael Bay, jehož filmografie v roli producenta a režiséra zahrnuje takové divácké hity jako Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové I a Mizerové II, Skála nebo Texaský masakr motorovou pilou. Do hlavní role šíleného stopaře obsadil jedinečného Seana Beana (Ostrov, Troja, Pán prstenů: Společenstvo prstenu), který jako chameleon dokáže stejně přesvědčivě zahrát něžného milence jako mrazivě nelítostného vraha. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Sérii HITCHER jsem začal remakem a neudělal jsem dvakrát dobře. Ano obsahuje dobré scény (auto a roztrhnutí těla), ale zbytek klišé. Remake Hitcheru nemá tak hutnou atmosféru jako originál a nemá tak působivého záporáka jménem Rutger Hauer, kdy jsem měl nutkání rožnout světlo, protože jsem pořád ve tmě viděl stín chlápka v kabátu s nožem v ruce. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Další z řady remaků...ale tenhle dostal do rukou režisér videoklipů (hahaha), ale je to zatraceně dobře vidět. Má to drive, pořád se něco děje a Bayovská (mistr produkoval) automobilová honička (helikoptéra included) tomu jen nasazuje korunu. Palec nahoru......a za ony vychytané pyčovinky klidně přehlédnu ty hlouposti, které se tam "čas od času" odehrávají. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, takže nemohu porovnávat. Tohle ale nakonec bylo docela dobrý.Ta první půlka filmu byla sice dost velká nuda. Napětí žádný, akce taky ne a herci až na Beana děs. Pak se to ale nějak zlomilo a začalo to docela dobře odsejpat a dobrý tempo vydrželo až do konce. Stopáž je naštěstí krátká, na vyvražďovačku akorát. Naštěstí je ke konci čím dál více akce, která je dobře natočená. Sean Bean si tuhle roli užil a já ten film nakonec trochu taky. Taková malá jednohubka na večer. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Ďaľší hororový remake? Žiadne skutočné prekvapenie sa nekoná. Avšak originálny scenár ostal a zostalo to napoly slušné. Aj keď nový stopár neponúka nič nové, vzhľadom k originálu sa dostatočne zachová pôvodný príbeh a tak celková dĺžka filmu nenudí a s očakávaním môžem povedať, že sa nový stopár podaril. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Remakom som sa nikdy nebránil, ale veľmi často sme svedkami poriadnych prúserov. Česť výnimkám ako v poslednej dobe napr. Skutočná kuráž, ale kto videl remake Barbara Conana vie o čom hovorím. Sean Bean bol skvelá voľba, ale to je jediná pozitívna vec na filme. Mnohé scény sú doslova okopírované, mnoho dobrého tu však chýba, vrátane vražedných očí R. Hauera, aj keď sa S. Bean držal statočne. Najviac však chýba tá bezvýchodisková atmosféra originálu. Záver je oproti originálu dosť pozmenený, miesto chlapa prežije mladá kočka. Tá pekná modelka to v závere vyrieši brokovnicou! Nikdy ju nedržala v ruke, ale strieľa suverénne ako stará profesionálka...Záver riadne posrali, s originálom sa to nedá porovnať. Ten má i po rokoch mrazivú atmosféru, úžasný soundrack a R. Hauera, ktorému z očí neodčítate či vám chce kúpiť hamburger alebo podrezať krk...Načo taký remake? Keby som nevidel originál, možno by som hviezdu pridal, ale takto mi svedomie nedovolí. 40%. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Reklama

Reklama