Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1962, Baltimore, USA. Obtloustlá středoškolačka Tracy Turnblad (Nikki Blonsky) navzdory svým nepřehlédnutelným tělesným rozměrům miluje tanec a sní o tom, že se stane hvězdou televizní taneční show Cornyho Collinse (James Marsden). Na cestě za splněním svého snu ji sice podporuje otec Wilbur (Christopher Walken), ale Tracy musí překonat řadu překážek, které nesouvisejí jen s jejími tělesnými proporcemi: počáteční odpor své podobně tělnaté matky Edny (John Travolta) nebo nenávist televizní producentky Velmy (Michelle Pfeiffer) a její protěžované dcery. Tracy pak dokonce začne bojovat i s rasovou segregací, která ve společnosti vládne. (Damiel)

(více)

Recenze (298)

POMO 

všechny recenze uživatele

Malá a jednoduchá, ale pekná a roztomilá jednohubka. Shankmanovi zdvíha kredit fakt, že stojí aj za tanečnou choreografiou. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

85%. Paráda, která trumfuje ulítlejší originál a hlavně většinu jiných muzikálových pokusů. Tuhle svižnou a přehledně roztančenou radost že natočil režisér Ochránce a Dvanáct do tuctu 2? Kdybych neznal původní Shankmanovo povolání, nevěřil bych... ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

"What gives a girl__ Power and punch?__ Is it charm, is it poise?__ No, it's hairspray!"... Takhle krásně nikdo neoživil moje oblíbená padesátá-šedesátá léta od dob Vlasů a Pomády... Mám chuť si to jít okamžitě pustit znovu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Muzikálům neholduju, tudíž ten který mě v sedačce donutí poklepávat melodie do opěradel má u mě vyhráno. Ten Shankmanův mě chytnul tak jako žádný jiný za poslední roky a ač to dějově připomíná třídního prosťáčka, je to herecky natolik dobře obsazené a odehrané, hudebně a textově maximálně zábavné a hlavně, geniálně choreograficky zatančené, až mě to do toho velkého kolotoče bralo s sebou. Rozumově za 4, ale ten po prvním čísle odešel, tudíž hodnotím srdcem a to jasně za 5 bodů! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Pro muzikály jsem nikdy moc nebyl, ale tadyto mělo být plné komedie, což mě teda ani moc nepřišlo. Hlavní hrdinka byla taková, jak to říct...no lepší se nevyjadřovat....prostě se mi nelíbila a jediné plus co na tomhle filmu vidím je fakt, že John Travolta hraje maminu jak růže květ a je to vlastně jediná věc, u které jsem se upřímně skutečně zasmál. Jinak je Hairspray pro opravdové pipláky, co mají rádi Horečku sobotní noci nebo Flashdance. Já to pro příště už radši vynechám. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $118,871,849Tržby Celosvetovo $202,548,575Tržby za predaj DVD v USA $103,926,008 //počet predaných kusov 5,383,593║ Až nečakane nadupaný muzikál plný pesničiek a moralizujúceho príbehu odohrávajúci sa v 60.rokoch s prim zamaskovaním Johnom Travoltom do tlstej žienky, radosť pozerať keď roztancuje tie nožičky, okrem neho sa tu zaskvie celá plejáda známych či menej známych hercov na čele či už s démonickou Michelle Pfeifera ale i uletenou Amandou Bynes. Určite nečakané prekvapenie roka a hlavne keď to režíruje Adam Shankman. Po vizuálnej stránke to je jedna veľká nádhera. "Muzikálový skvost!" /videl v kine: 90%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Film, který vás roztočí jako centrifugu v ruském kosmickém městečku. V remaku slavného muzikálu s barevnými kulisami a barevnými lidmi se Adam Shankman našel. Nemusí řešit dějovou linii, ani fakt že jeho postavy jsou jen rychle črtanými karikaturami a staví vedle sebe jednu taneční atrakci za druhou. Bezchybná choreografie, chytlavé songy, ke všemu odhodlaní herci a rozpustilá atmosféra od první do poslední minuty. S každým dalším songem navíc přetížení roste a ve chvíli, kdy hlavní hrdinka zaslechne zvony, budete chtít tancovat s ní. Neuvěřitelně neposedný hit, během kterého se zpotíte duševně i fyzicky. A bude vám táááákhle příjemně. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Komediálně muzikální retro s hvězdami filmového nebe dne minulých a možná i budoucích. Přehlídka vytříbeného humoru, který vedle retro písniček pobaví a zvedne náladu. Což je nejsilnější vlastnost celého snímku, nic vám tak dobře nezlepší náladu jako pár minut sledování cesty Niki Blonsky na trůn nejlépe zpívající baculky v Baltimoru. Velmi příjemné postavy, které krom potvory, hrané úžasnou a stále krásnou Michelle Pfeiffer, potěší každého diváka svým milým vzezřením a humorem. Hvězdy jsou zdě velké. Přes Michelle Pfeiffer, která opět hraje jak nejlépe umí, Christopher Walken, jako vždy příjemně, Johna Travoltu, který je k nepoznání změněn až po miláčka Ameriky, Queen Latifah. Hlavní příběh se motá kolem Nikki Blonsky a překrásné a nejlépe retro stylizované postavy hrané Amandou Bynes. Opravdu je na co se dívat a hromadu příjemných písniček nezkazí ani slabší druhá půlka, v které se už možná nebudete trhat smíchy, ale režisér jemně nakousne vážné téma a to filmu trochu ubere na kvalitě. Přesto jde o zvedač nálady pro každého milovníka muzikálů a retra. Jen do toho, zvony zvoní... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Shankman valí na diváka spoustu barviček, fajn hudby a stylizovaných postav. Hezky se na to dívá, hezky se to poslouchá, hezky to utíká. Nejlepší muzikál za dlouhou dobu. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se, fakt... a to jsem tomu věřil. Přidávám se tedy k padlému andělovi Damielovi. Na tomhle muzikálu opravdu nemůžu nic pochválit, od nevýrazné hudby a textů, přes choreografii, nechytlo mě nic, natož abych si podupával...Jeden z filmů, kde koukám jak vejr na hodnocení ostatních. Proboha kdyby to aspoň nemělo dvě hodiny! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Tracy jde jako první z této domácnosti na konkurz. Tancovat v tom pořadu je její sen. Navzdory své matce J. Travoltovi…. Veselé (opravdu !) veselé písničky. Melodie, taneční choreo a samozřejmě texty. A role J.Travolty. Spolu s Ch.Walkenem jsou dvojka k pohledání. Jelikož je děj příběhu jasně nasměrován, můžete se plně soustředit hlavně na tyto atributy. A je se (včetně neustále ,,vtipkujícího“ J.Travolty) na co koukat. Nejsem bůhví jaký sledovatel muzikálů, ale tohle mne dostalo. A to předváděný hudební styl není zrovna můj ,,šálek kávy“. Těžce jsem ,,kousal“ hlavně ,,černou“ muziku. Ale přetrpěl jsem pro mne méně záživnou střední pasáž a závěr mi byl odměnou. Tak neváhejte a spolu s malou tlustoprdkou nahlédněte zpátky do let co začínají šestkou…. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Barevný muzikál pro barvoslepé lidi. Vítejte v šedesátých letech. JFK vyhlásil svůj revoluční New Frontier, desegregace postupuje napříč státy a boří černobílé předsudky. Někde. V jižanském Baltimore jsou zdi z betonu a k jejich zničení potřebujete plamenometný tank... A ten se vynoří zpoza rohu. Místo pásů úsměv od ucha k uchu, místo korby pár desítek kilo navíc, místo kanonu zpěv palebné síly a tanec, který vás v sedačce přinutí poskakovat jako Gumídka, který se přebumbal hopsinkové šťávy. A místo munice…tramtadádá….LAK NA VLASY. I slepé kuře Shankman našel mezi twistem a rhytm and blues zrno. A vytvořil z něj rozprašovač báječné nálady, ve kterém se gumový Travolta v sukních svíjí v těsném objetí s dřevěným Walkenem, roli Julie hraje lízatko Chuppa chups v podobě roztomilé Amandy Bynes, dětinská naivita sálá z každé idealistické sloky a nakažlivá radost ze života roztřásá každý špíček…A neberte se tak vážně, You can´t stop the beat…9/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marc Shaiman: 1. Good Morning Baltimore - Nikki Blonsky ,2. The Nicest Kids in Town - James Marsden ,3. It Takes Two - Zac Efron ,4. (The Legend of) Miss Baltimore Crabs - Michelle Pfeiffer ,5. I Can Hear the Bells - Nikki Blonsky ,6. Ladies' Choice - Zac Efron ,7. The New Girl in Town - Brittany Snow ,8. Welcome to the 60s - Nikki Blonsky/John Travolta ,9. Run and Tell That - Elijah Kelley ,10. Big, Blonde and Beautiful - Queen Latifah ,11. Big, Blonde and Beautiful - John Travolta/Michelle Pfeiffer ,12. You're Timeless to Me - John Travolta/Christopher Walken ,13. I Know Where I've Been - Queen Latifah ,14. Without Love - Zac Efron, Nikki Blonsky/Elijah Kelley/Amanda Bynes ,15. It's Hairspray - James Marsden ,16. You Can't Stop the Beat - Nikki Blonsky/Zac Efron/Amanda Bynes ,17. Come So Far (Got So Far to Go) - Queen Latifah/Nikki Blonsky/Zac Efron ,18. Cooties - Aimee Allen ,19. Mamm, I'm a Big Girl Now - Nikki Blonsky/Marissa Jaret Winokur/Rikki Lake , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od prvni do posledni minuty energii nasaklej muzikal, kterej je v prvni pulce rozjuchana vesela jizda, ale v druhy to bohuzel trosku spadne do reseni prav cernochu a obcas to tak ztraci na zabavnosti, cemuz ani nepomaha delka skoro dvou hodin. Ale jinak choreografie je fajnova, pisnicky skvele chytlavy a herecka sestava prakticky elitni, skvele natvrdlej Walken, tlustej (tlusta) Travolta, kterej sice nez oskliva tlusta zenska furt vypada jak Travolta v tlustym oblecku, ale budiz. Pak je tu prekvapive docela fajn Efron, perfektni Marsden a dobra zaporacka Pfeiffer. Proste jednoduchej, ale chytlavej a povedenej muzikal. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Muzikály příliš nemusím. Tady je to navíc umocněno o zatučnělou malou nadšenkyni. Chápu, že tvůrci chtěli vybrat někoho s antisportovní postavou, ale nechat obsadit do hlavní role tlusťoučkého nosorožce zvalchovaného kombajnem s vynuceným "jokerovským" úsměvem, to se mi prostě příčilo. Vypasenej Travolta ušel, tradičně dobří byli Pfeiffer a Walken. Jinak každá minuta se mi neskutečně vlekla, připadá mi, že jsem na to začal koukat před třemi týdny. Choreografie také nic moc, že by mi to nějak zvedlo náladu nebo že bych měl chuť začít kroutit boky, to tedy ani náhodou. Barevné to možná je, ale já tohle viděl jen černobíle. Spíš černě... 75 miliónů dolarů(rozpočet)/200 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Písniček tam bylo na můj vkus moc, asi proto, že mě ani trochu nebavily a taneční čísla mi přišla k uzoufání nudná. Příběh je prostinká pohádka o tlusté holce, která přes tanec ke štěstí přišla. Proč hrál Travolta její ještě tlustší matku jsem taky nepochopila (pořád jsem čekala, že smysl bude v tom, že tam rozbalí nějaké úžasné taneční číslo, ale to se nestalo). A v samém závěru se nám tu objevil ještě rasový problém. No pro mě to tedy nebylo ani zábavné, ani chytlavé a už vůbec vtipné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Být bílý, štíhlý a bohatý, tak bych se za sebe u tohoto protirasistického muzikálu musel trošku stydět. Naštěstí jsem již úspěšně načal druhou stovku kilogramů a tak mohu s klidem prohlásit, že mě na této rozjuchané zábavě baví v podstatě všechno - Travoltovy rozvlněné špeky, Marsdenovo cenění ultrabílého chrupu, Walkenovy ptákoviny i krásná zlotřilost Michelle Pfeiffer. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Některé písničky se mi zdály trochu nevýrazné (což dost možná opakované zhlédnutí napraví), ale skvělé obsazení, svěže působící choreografie a odvázané finále mi nedovolí jít pod čtyři hvězdičky. Vidět Travoltu s Walkenem tančit a umřít! ()

Související novinky

Jim Carrey je Ďábel

Jim Carrey je Ďábel

28.02.2009

Hugh Jackman to na Oscarech řekl jasně: „Muzikál je zpět!“ Když nějaký film s rozpočtem 52 milionů i navzdory mizerným kritikám vydělá celosvětově téměř 600 milionů (ano, řeč je o Mamma Mia!),… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Noc v muzeu... s pannou

Noc v muzeu... s pannou

19.09.2007

A zažijí ji Morgan Freeman, Christopher Walken a William H. Macy. Už na základě této důchodcovské sestavy je vám asi jasné, že nepůjde o nic převratně pikantního. Vlastně vůbec The Lonely Maiden má… (více)

Reklama

Reklama