Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Animovaná komedie o nadaném vědci jménem Igor (John Cusack), který je přinucen sloužit jako pomocník doktorovi Glickensteinovi (John Cleese). I přesto, že pouze obstarává všechnu "černou" práci, touží se zařadit mezi uznávané vědce. Zvláště pak vyhrát na každoroční vědecké soutěži Evil Scienci Fair, která přitahuje všechny vědce z okolí. Když Glickenstein zemře dva týdny před začátkem soutěže, neváhá ani chvíli a chopí se příležitosti, aby tak uskutečnil svůj sen. Snaží se vytvořit šerednou kreaturu s ohromnou silou. Místo toho se však ukáže, že to, co vytvořil je ženská bytost s čistým srdcem a on má tak pouhé dva týdny na to, aby z ní udělal krvežíznivou noční můru. (reqiuem)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (111)

Han22 

všechny recenze uživatele

Zpočátku vydařený animák, který se veze na Frankensteinovském příběhu. Ocitáme se v temné Malárii, kde šílení géniové soutěží v ďábelských vynálezech a každý má svého hrbatého sluhu Igora, který se hodí jen na zapínání páčky. Jeden z Igorů je ale potají také vynálezce a když jeho pán umře, vymyslí monstrum Evu. Jenže Eva je hodná milá bytost a navíc chce být herečkou. Nápad k nezaplacení, skvělé vtípky a nesmrtelný králík se sebvražednými sklony jsou super, bohužel vše dojíždí na druhou polovinu, kdy zlé postavy zjihnou, začnou páchat dobro a vše končí sluncem prozářeným happyendem, který se k tomuto filmu vůbec nehodil. To je jak kdyby se z Adamsovy rodiny stala slušná spořádaná americká rodinka. Jo a ta animace se mi taky moc nelíbila... chápu že to měla být karikatura, ale prostě mě přišla hnusná. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Spojenie, ktoré mi sadlo. Od počiatkov mám rád animáky a príbehy o šialených a diabolských vedcoch a ich vynálezov. A ich Igorov. Hororový nádych ( samozrejme detsky odľahčený ), pripomína Burtonové kreslené šialenosti, čo je len plus. Humor nieje trápne infantilný, ale pomerne dospelácky, čo ocení aj iné, ako mladistvé obecenstvo. Mínus ale za animáciu. Nieje z rodu špičkových a pravdupovediac, tu by sa ( podobne ako pri už spomínaných Burtonových vecičkách ) skôr hodila stop-motion animácia. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Skoro bych se nebál nazvat tento film trapasem, protože je po všech stránkách špatný. Digitální animáky mě až na pár světlých vyjímek nechávají chladným a to i ty, které jsou považovány za dobré. A když pak někdo přijde se něčím co je ostatními považováno za průměrné, tak to pro mě znamená jediné. Nudu. Tento snímek jsem si opravdu protrpěl a to díky nezajímavému příběhu, nudným postavám, ale i špatnému zpracování, což by mi ovšem vadilo ze všeho nejmíň, kdyby nepůsobilo jako smetky ze stolu Tima Burtona. ()

Hepy13 

všechny recenze uživatele

Igor není špatný film, animace moc pěkná, taková ta spravně potrhlá. Ale mě tenhle příběh, a šílené postavy stejně nedokázali zaujmout tak jako jiné animaky s přídavkem ''Strašidelné''. V tomhle směru se dá určitě vybrat lépe viz. Mrtvá nevěsta Tima Burtona, Hotel Transylvánie, Koralína a svět za tajemnými dveřmi, Číslo 9 nebo Norman a Duchové. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

U nás nepříliš známý animák. A navzdory zdejším hodnocení je dobrý! Sice jednoduchý, graficky méně náročný, ale hýří lehko stravitelným vtipem, sarkasmem a ironií. Plus téměř půltucet hlasů věhlasných osobností (Cusack, Buscemi, Cleese, Leno,...). Bohužel není výrazný, ale je svým ošklivým Igorovským způsobem roztomilý. Přinejmenším neurazí a svou necelou hodinou a půl nikoho nemá šanci unudit. Navíc Igorovi pomocníci, nesmrtelný nihilitický králík Scamper a "geniální" mozkorobot Brain, jsou prostě úžasní. Pokud máte chuť na nenáročný, avšak zábavný animovaný příběh o klasickém dobru a zlu, nenechte se přemlouvat. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Scamper měl být představen při pokusu o oběšení, když se Igor vrací na začátku filmu do zámku. (HellFire)
  • Basil Poledouris měl původně složit k filmu hudbu, bohužel ale zemřel a nahradil ho Patrick Doyle. (akisha)

Reklama

Reklama