Cirque du soleil: Corteo (video film)
Dokumentární / Hudební
Kanada, 2006, 120 min
Cirgue du Soleil uvádí Corteo, velký průvod a slavnsotní přehlídku tak, jak si je vesvé fantazii představuje klaun. Nechte se přenést do divadelního světa komedie a spontánnosti v nevyzpytatelném prostoru někde mezi nebem a zemí. Corteo vedle sebe staví kouzlo dokonalosti a půvab nedokonalosti - odhaluje tak sílu i křehkost klauna, jeho moudrost a laskavost, aby ukázalo kus lidskosti, který je ukryt v každém z nás. Corteo je nadčasová a poetická slavnsot, v níž si iluze dobírá realitu! (oficiální text distributora)
Flipper
Prvý Cirque du soleil, ktorý sa mi vôbec nepáčil. Ok tvorci chceli urobiť akúsi pohrebnú atmosféru, ktorá si im podarila do takej miery, že som sa cítil smutne ako na pohrebe. Pritom obtiažnosť trikov a kúskov, nemá štandard Slnečného cirkusu. Prvých 20 minút sledujeme nezmyselný balast umierania klauna, kde sa pointa niekde stratila. Predstaveniu hlavne chýbajú klauniády, ktoré boli v iných vystúpeniach. Pár pokusov tu je (golfová loptička, liliputánka na balóne), no akosi vôbec nepobavili. Na ostatok vidíme nervózneho černocha, kričiaceho, že to má byť pohreb, tak čo sa zabávame. Ďalej trpaslíkov, pomaľovaných klaunov, hudobníkov, klišé anjelikov a hlavne čísla ktoré sú niekedy úplne zbytočné a akoby nahádzané jedno za druhým, bez zmyslu s primárnou snahou ukázať všetko. Ćísel čo by sa mi páčili bolo málo, nemali eleganciu Cirque du soleil La Nouba no jeho hlavné nedostatky sú inakšie. 1.) Snaha o taliančinu a angličtinu spôsobila, že klaun (z hrozným anglickým prízvukom), musel niekedy prekrikovať sám seba, vyzeralo to zmätene a liezlo na nervy 2.) Výber huby v niektorých pasážach je poriadne neadekvátny 3.) Strih kamery nám ukazuje viac diváckych reakcií, než je únosné a zdravé. Celkovo na najhoršie hodnotený diel Slnečného cirkusu boli niektorý príliš mierny, lebo značka je značka a menej než 3 hviezdy nedali. Ak je však fantázia klauna takáto zlá a chce ukázať všetko a dokopy neukáže nič, inak sa nedá.(24.12.2009)
LiVentura
Jeden z nejslavnějších komerčních projektů "otevřených scén" na světě...(25.12.2011)
Aky
Dokonalá harmonie cirkusových výkonů, hudby, nápadů, poetiky. Chce to mít na tento druh umění náladu, když to klapne, je to opravdu silný zážitek.(1.1.2012)
Vishnar
Ve svém dalším představení vás pozve Cirque du Soleil do fantazie umírajícího klauna. Výborná čísla, která si někdy vystačí s nejjednoduššími pomůckami jako dřevěná houpačka či žebřík. Hudba je veselá, účinkující jakbysmet, ovšem celým představením se jakoby táhne smutná pochmurná atmosféra, vzhledem k tomu, že hlavní hrdina pomalu umírá a loučí se se vším kolem něj.(15.3.2008)
K.B.L.
Dokonalé sladění hudby s lidskými extrémními výkony, které jsou prováděny jakoby nic. S absolutní jistotou, ladností a přesností. Obyčejné cirkusy se mohou jít zahrabat.(25.12.2011)
cogi
nejlepší byl borec skoro na konci ... s tím žebříkem, zaprvé se mi při jeho číslu zatajoval dech a zadruhé byl neuvěřitelným způsobem vtipný :-D ..kdyby byla nějaká soutěž v tancování, tak on by ji vyhrál :-D(27.7.2011)
Athlona
Cirque du Soleil - Corteo. Tuto nadheru jsem mela moznos shlednou LIVE v L.A. a uz jen proto, ze Cirque du Soleil je sam o sobe neco, tak uchvatneho co se nekdy, ani slovy popsat neda tesila jsem se i na filmove zpracovani. Byt pritom Live je neco jineho to je samozrejmnosti, ale i DVD nabizi divakum to co prozijete Live,ovsem v jinem pohledu a to pohledy kamery, take velice zajimavem. Corteo je hodne nakladna show plna fantasie s muzikalni komposici,kde je kazde cirkusove cislo perfektne presetovano.Tentokrat se jedna o velkou fantasii umirajiciho Klauna.Vse nadherne zabalene v italskem nostalgickem Ambiente.Opet s perfektni jevistni kulisou a tou nejmodernejsi technikou,at jiz od nasviceni ,az po nadherne pocitacove triky.Vetsina artistickych cisel jde primo pod kuzi divaka i ,kdyz primo cislo 1 a 2 je ponekud pomale a trochu passant a nejak me vadil stupen tezkosti na ,ktery jsem u Cirque du Soleil zvykla,vse se ovsem od vystoupeni s cislem 3 rozjede jako TGV takovou rychlosti ,ze divak je primo pripoutan ve svem kresle a jeho pozornost je zamerena jen a jen na televizni obrazovku.Cirque du Soleil - Corteo,je vynikajici pozvankou do sveta snu a po vasem zvednuti z televizniho kresla vam jeho hudba bude jeste dlouho znit v usich. Pro milovniky cirkusoveho umeni nejvysiho stupne spojeneho s perfektnimi kulisami, kostymi, technikou,barvou a hudbou je kazde vystoupeni Cirque du Soleil proste povinost.Zapomente na cirku Humberto a jine, toto se s tim neda vubec prirovnavat vitejte ve svete kouzel fantasie a pohadky.Kanadska "firma" Cirque du Soleil opet dokazala ukazat, ze cirkusove umeni neni jen kroceni lvu, klauni a vystup s medvedy.Cirque du Soleil je proste umeni nevysiho stupne a tento film to jen a jen dokazuje,strih , kamera ,5.1 zvuk vse na vysoke urovni a pro ceske cirkusove milovniky,kteri jeste bohuzel nemeli moznost v ceske republice nektera z vystoupeni Cirque du Soleil videt,je to jakasi povinnost,proto mych 5 hvezdicek a myslim, ze plnym prave nebot mych 6 DVD Cirque du Soleil s vystoupenim : Corteo,Idioma,Saltimbanco,Nouvelle experience,Quidam a Drailon, kazde o delce cca 1,5 hodiny plne dokazuji co je prave cirkusove umeni,ktere s opelichanym lvem nema nic spolecneho. Co DVD to pozvanka do sveta fantasie,ktery je pohlazenim i lekem pro oci,usi a dusi !(16.12.2006)
kishi_SO
ako asi najlepsia z celeho vystupenia bola hudba. Cisla mi prisli oproti ostatnym vystupeniam, ako napr. Dralion alebo La Nouba, o dost jednoduchsie (nechcem tym povedat, zeby som ich zvladol aj ja). Co sa tyka prevedenia, kostymov atd. to snad ani neni nutne komentovat. To ma Cirque du Soleil dokonale v kazdom vystupeni.(30.3.2011)
| Na DVD od: | 01.12.2006 Bonton |
|---|
Související
- Cirque du Soleil: Kooza (video film) (2009)
- Cirque du Soleil: Delirium (2008)
- Cirque du Soleil: KÀ (2007)
- Cirque du Soleil: LoveSick (TV film) (2006)
- Cirque du Soleil: Midnight Sun (TV film) (2004)
- Cirque du Soleil: La Nouba (video film) (2003)
- Cirque du Soleil: Solstrom (TV seriál) (2003)
- Cirque du Soleil: Varekai (TV film) (2003)
- Cirque du Soleil: Fire Within (TV seriál) (2002)
- Cirque du Soleil: La Magie Continue (2001)
- Cirque du Soleil: Alegria (TV film) (2001)
- Cirque du Soleil: Cesta člověka (2000)
- Cirque du Soleil: Dralion (video film) (2000)
- Cirque du Soleil: Quidam (video film) (1999)
- Cirque du Soleil: Inside La Nouba (video film) (1999)
- Cirque du Soleil: Saltimbanco (TV film) (1997)
- Cirque du Soleil - Baroque Odyssey (1994)
- Cirque du Soleil: We Reinvent the Circus (video film) (1992)
- Nouvelle expérience (TV film) (1991)