Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Při policejní akci je zadržen mocný šéf drogového gangu a na jeho místo je pro dokonalou podobu dosazen Vijaj, obyčejný muž z ulice, který má policii pomoci rozkrýt drogovou síť. Policista, který v utajení celou akci připravil a jako jediný o ní ví, je však zabit a rozehrává se tak hra, ve které záhy není vůbec jasné, kdo na které straně vlastně stojí. (berg.12)

(více)

Recenze (22)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR 380miliónov ($7miliónov)Tržby USA $2,223,961Tržby Celosvetovo $19,640,129║ Také indické Face/Off takže Shahrukh Khan v dvojúlohe. Akčná gangsterka, občas troška zauzlený či aj zdĺhavý dej, prídu aj nejaké tie prekvapenia na záver ale hlavne že Priyanka Chopra je na zakúsnutie. /60%/ ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Neskutečně roztahaná záležitost bez špetky šmrncu a napětí. Marná snaha o jakýsi cool mafiánský akčňák, vyznívá stejně naprázdno, jako křečovitý pokus o pointu a stejně neuvěřitelně, jako Shahruk Khanův pokus o postavu záporáka. Navíc s otřesnou hudbou. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Náhodu, SRK umí :) Sice jsem zpočátku také váhala, ale nakonec již vyhlížím dvoječku, která by mohla být příští rok. Vedle zdařilé hlavní dvojrole je tu akční Priyanka, jednorázová Kareena a vychytralý Boman. Přidalo-li se jedno klíčové děcko a mocné SRKovo kouzlo, které funguje nejvíc v momentě, kdy je nalitý, měl se nad čím celý sál spokojeně bavit po celou hutnou stopáž. Až jsem žasla, že na Shahrukha se jenom nekouká nebo se mu jenom nefandí, ale jemu se rovnou tleská :)) #festivalbollywoodskehofilmu ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Kamera a práce s mizanscénou, která Dona odlišuje od bollywoodského standartu, budiž pochváleny. Mít Farhan Akhtar ještě smysl pro gradaci a dávkování informací (přes množství zvratů není děj ani na chvíli zajímavý, natož napínavý), mohl z toho být kvalitní thriller - jak ostatně ukazuje o několik řádů lepší Vishnuvardhanův remake. ()

lenuse 

všechny recenze uživatele

Možná si tím Shahrukh Khan řešil nějaký komplex z Amitabha Bachchana. :-) A tak v remaku slavného Amitabhova filmu ze sedmdesátých let přibylo trochu krve, trochu víc proměn jednotlivých postav ze zloduchů v dobráky a naopak, červený zápisník byl nahrazen dvd a vše bylo korunováno pokusem o rozporuplný konec ve stylu Obvyklých podezřelých..... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Don je takový bratr Ram Jaaneho, ale bez jeho občasné dojemnosti, vysvětlení pohnutek, proč se stal zločincem a hlavně bez absolutního náznaku nějakých morálních, třeba vlastních a hodně specifických, zásad. Don je krutý zabiják, jemuž jde jen o to vyhrát, porazit soupeře a zabít každého, kdo mu jen sebeméně přijde nevhod do cesty. ____ Film je áčkový rozpočtem, ale ve všech ostatních ohledech těžké béčko. Rutinní SRK hrající neprůstřelného šéfa podsvětí, co má vždy záložní plán a kroky svých protivníků předvídá snad na několik roků dopředu. Děj zmatečný a nepřehledný s několikanásobnou zradou a porušováním fyzikálních pravidel. ____ Ve střední části v některých scénách probleskl i humor a SRK se tam slušně opíjí (jednou snad zkvašeným jogurtem, nebo čím). ____ Mám s tímhle typem filmů problém. Glorifikují vrahy, dělají z nich cool postavy, přestože při jejich řádění umírají i nevinní. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

A vlastne prečo nie? To že herci prehrávajú mi zase až tak nevadí, pretože sú verný svojím charakterom a to sa počíta. Nevadí mi dokonca ani nelogickosť nejakých dialógov, ktoré fungujú len ak ich akceptujeme ako prípravu na ďalšiu akčnú scénu, podporenú ďalším dejovým zvratom. Dokonca mi príde aj úplne normálne ak si 5 krát počas filmu všetci svorne zatancujú a zaspievajú. Don je moje prvé zoznámenie sa s Bollywoodskym filmom a aj napriek vražednej dĺžke som sa nenudil. A to je asi najväčšie plus celého filmu. Je to zábavné, neustále sa to presúva medzi komédiou, drámou a akčným filmom, je to výborne natočené a plné sympatických hercov - Priyanka, Shahrukh a Kareena. Film má našlapané tempo, výborné lokácie Malajsie a chytľavé melódie. Možno nie dokonalé, ani hodné nejakého artového uznania, alebo inteligentnej zábavý, ale ako brain off oddychovka, je to film ktorý spĺňa účel a nenudí. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu hrozně roztahaný film, co se týče času a i zbytečných momentů, na druhou zas pěkný a nečekaný konec, pěkné obsazení a sem tam i pěkná písnička. Akce je pěkná, ale na tu délku jí moc není. Dávám 69% :) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Některé indické film jsou skutečně neuvěřitelné. 50 minut se nějak rozvíjí příběh a film (béčkově a nelogicky), aby se následně všechno škrtlo a... vznikla přeplácaná nelogická parodie na přeplácané nelogické americké akčňáky a thrillery a krimi a kdo ví co ještě. Navíc hrozně dlouhá, bez zajímavé hudby, krom pár hezkých tvářiček prostá úplně všeho. Překombinovaná konina. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

SRK je naozaj roztomilý zločinec, určite by som odpustila aj vraždu :-) a celý Don sa nesie v tomto duchu, je to síce zločinec, ale všetci mu želajú aby ho nechytili. Film je akčný, romantický, spevavý proste bollywood... od začiatku do konca sa bavíte, okrem SRK je tu množstvo iných hereckých hviezd, dokonca aj Priyanka je tu nadmieru znesiteľná. Skvelý film. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Takto rozpačito to dopadá keď sa mieša bolly s holly. Asi prvý krát ma SRK vyslovene otravoval. V priemere to drží akurát svieža akcia, čoby jediný pozitívny prínos zo západu. ()

Pollock 

všechny recenze uživatele

V tomto akčním masakru po indicku se objeví i několik tanečních scén, ovšem v porovnání s jinými bollywoody se slabší choreografií i hudbou. SRK si zde střihnul jak svého klasického klaďase, tak i záporáka (a to kvalitně). Film má dobrý spád, vtipných momentů je tentokrát, co bych spočítal na prstech jedné ruky, takže kategorie akční vcelku odpovídá. Bavil jsem se dobře, rozhodně tento snímek neurazí, ovšem kvalit např. Main Hoon Na nedosahuje. Konec nebyl špatný, především pro to, že mi objasnil do očí bijící logické trhliny, které mě zkrátka v průběhu děje úplně nedošly. ()

Dalessia 

všechny recenze uživatele

Tak taký koniec asi nikto nečakal alebo som jediná, ktorá mu to zožrala aj s navijákom? :D...každopádne, hviezdička naviac za Shahrukha a Arjuna ;-)...už si mydlím ruky na Don 2 :P ()

cunicekb 

všechny recenze uživatele

přiznám se, že začátek mě nudil, chtěla jsem to vypnout, ale najednou se to otočilo o stoosmdesát stupňů, takže celkově za tři, ikdyž i o čtyřech jsem přemýšlela :) ()

topvideo 

všechny recenze uživatele

S prižmúrením oka, vzhľadom, že mám rád indické movie...3 hviezdičky. Policajti robia kiksy, hudba hrá, hlavní hrdinovia si bezstarostne tancujú aj v najkrušnejších chvíľach. ()

Stupet 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že film se mi rozhodně líbil. Shahrukh Khan si nejspíš velmi dobře uvědomuje jak velký herecký talent on je, a tak jím nemrhá na béčkovinách. Myslím, že tohle je jeden z nejlepších bollywoodských snímků s akčními scénami. S těmi má bohužel Bollywood někdy dost problém, ale v Donovi ( i v jeho pokračování) se vyvedly dobře a jsou v pohodě uvěřitelné. Shahrukh Khan je k sežrání i jako záporák. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Don uz nenosi motylka jako v sedmdesatkach, ted je to coolovy borec, co se ale asi trochu nudi a taky ma takovy sverazny smysl pro humor, kdyz vezmu v potaz celou zapletku. Ale at nespoileruju (byla by to docela skoda), tak jen reknu, ze se Farhan vytahl, tempo a napeti udrzi az do konce, stejne tak lehce ironicko-parodicky ton. Pripoctete SRKa v dvojroli drogoveho kingpina a poulicniho kejklire + zdarile adaptovane songy a mate winning number. ()

Reklama

Reklama