Reklama

Reklama

Nebezpečný cíl

  • USA Bangkok Dangerous (více)
Trailer 2

VOD (1)

Remake úspěšného akčního dramatu bratrů Pangových z roku 1999. Život nájemného /nelítostného/ zabijáka Joa (Nicolas Cage) se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy je vyslán na kšeftík do Thajska, kde má za úkol zlikvidovat nepřátele bosse místního podsvětí Surata. Jako pomocníka si najímá známou firmu, pouličního kapsáře a výtržníka Konga (Shahkrit Yamnarn), kterého se hodlá na závěr zbavit. Zpočátku jde všechno bez problémů. Ale jen do chvíle, kdy se Joe, do té doby zapřísáhlý vlk samotář, nečekaně sblíží s mladou dívkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (332)

nash. 

všechny recenze uživatele

Většinou nemám s Nicolasem Cagem a jeho filmy problém, ale tentokrát jsem měl problém dokonce i udržet pozornost. Nudná rutina, kde nefungovaly akční scény, napětí bylo nulové, tempo spíš kodrcavé, romantické chvilky komické a závěr mě nechal zcela lhostejným, no.. skoro bych řek, že jsem si ho i přál. „Tak už to proboha zmáčkni“, povzbuzoval jsem ho, a mám pocit, že kdyby to udělal už na začátku filmu, mohl spoustě lidí ušetřit minimálně hodinu ztraceného života. Stejně jsem mu nevěřil ani toho vrahouna, ani probouzející se svědomí a už vůbec ne jeho náhle pobuzené city. Navíc se na nejlepšího zabijáka choval většinu filmu jako idiot. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Co to je? Nicolas Cage tam pobíhá v teplákách s přiblblým účesem po Bangkoku a neshání žádnou prostitutku? No přece Bangkok Dangerous, ale pokud by jste odpověděli nebetyčná nuda, tak bych vám to také uznal. Když si uvědomím, že to není zase tak dlouho, co tenhle sympaťák máchal pistolí ve Skále nebo Conairu, tak se mi chce až skoro brečet. Bangkok Dangerous je podprůměrný akčňák, ve kterém není skoro žádna akce a když už tak je šíleně nudná a blbě natočená. Navíc je tu Nicolas, který se už na nějaký herecký projev zřejmě dávno vykašlal. A celé to umocňuje ta násilně naroubovaná romantická linka. Něco ve stylu: když mohl mít Chow Yun-Fat slepou holku, proč by nemohl mít Cage hluchou. ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nic Cage jako nájemný vrah, který se v Bangkoku zamiluje do hluchoněmé lékárnice, žere listí, hladí slony a jezdí na motorce, co po dvou zásazích do nádrže nevybouchne? A já myslel, že hloub už klesnou nemůže... Neznám tvorbu bratrů Pangových, ale Nebezpečný cíl má snad nejnudnější akční scény, co jsem letos viděl, naprosto debilní scénář a jak už bývá v poslední době zvykem, "neuvěřitelného" Cage, takže v mých očích jsou za lamy nejtěžšího kalibru. Asi si budu muset spravit chuť originálem... 3/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu jsem zhlédnutí tohoto filmu odkládal. Pak jsem filmu dal šanci, a on mě nenudil. Má absurdní začátek, má Cagea se zavilým výrazem samotáře, který žije jen pro svou práci, jež nesnese odkladu, má kvalitní akční scény a dobrou hudbu Briana Tylera. Nějaké to napětí se také najde a ukáže se, že ani nájemný vrah nakonec nemá srdce z kamene, ale že se umí zamilovat, vyškolit svého nástupce za pár dní a pak skonat s dobrým pocitem, že nežil tak špatný život, jak by se mohlo na první pohled zdát. Psychologické výlevy se nekonají, ale akční nášup ano. 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

S radosťou sa znova prikloním na Cageovu stranu a stranu jeho zástancov a musím povedať, že o jeho herecké schopnosti naozaj strach nemám. Za daných podmienok a možností urobil skutočne čo mohol, ten zoskratovaný a zoskartovaný scenár jednoducho viac ponúknuť nemohol. Akcia (keď už konečne nejaká bola), bola na slušnej úrovni, bolo vidno že sekundujúca si dvojica režisérou má už čo-to natočené. Trošku by som zaoblil zbrklý strih počas akčných scén, naopak zaostril nožnice strihačov počas sentimentálnych scén, ktorý sa mi nepríjemne poburujúco zarývali pod kožu. Ten prechod od priamočiareho, nekompromisného, neústupného a zásadového chladného zabijaka k morálne zlomenému a romanticky obmäkčenému lovcovi ničomníkov by bol v poriadku, keby to celé neprebiehalo v bočnom príbehu asistentky v lekárni. Voči záveru by som však námietky nemal v najmenšom.65%. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel také v Praze. (S.U.E.S.)
  • Snímek bratrů Pangových je remakem jejich vlastního filmu s názvem Sniper z Bangkoku (Bangkok Dangerous, 1999). Tam byl však hlavním hrdinou hluchoněmý mladý Thajec. (hippyman)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama