Reklama

Reklama

Nebezpečný cíl

  • USA Bangkok Dangerous (více)
Trailer 2

VOD (1)

Remake úspěšného akčního dramatu bratrů Pangových z roku 1999. Život nájemného /nelítostného/ zabijáka Joa (Nicolas Cage) se obrátí vzhůru nohama ve chvíli, kdy je vyslán na kšeftík do Thajska, kde má za úkol zlikvidovat nepřátele bosse místního podsvětí Surata. Jako pomocníka si najímá známou firmu, pouličního kapsáře a výtržníka Konga (Shahkrit Yamnarn), kterého se hodlá na závěr zbavit. Zpočátku jde všechno bez problémů. Ale jen do chvíle, kdy se Joe, do té doby zapřísáhlý vlk samotář, nečekaně sblíží s mladou dívkou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (333)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage nemá štěstí na scénáře. Jinak si neumím vysvětlit, proč je Nebezpečný cíl tak zoufalý, ačkoliv je vcelku pěkně a zajímavě režijně pojatý. Od filmu jsem nic moc nečekal a těšil jsem se alespoň na zábavné béčko. Po pražském začátku to vypadalo slibně, po příletu do Bangkoku zrovna tak. Potom se to ale všechno začne mršit. Nablblý scénář udělá z Cageova mlčenlivého vrahouna idiota, který (ačkoliv superprofesionál ve svém oboru) neví, jakou dezinfekci si má v lékárně na své zranění koupit, zakouká se do lékárnice, začne (proč proboha?) mentorovat a cvičit svého poskoka... No děs. Zachraňuje to několik dobře zvládnutých akčních scén, které jsou ale bohužel krátké a mají mezi sebou příliš (ne)dějové vaty. Co se týče akce, nejlepší z celého filmu je jednoznačně honička na člunech... Pěkně efektně je natočena i likvidace jednoho z padouchů v bazénu a závěrečná přestřelka má taky něco do sebe, ačkoliv je na můj vkus až moc utopená ve tmě. Dvě a půl hvězdy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brian Tyler: 1. Bangkok Dangerous ,2. Assassin ,3. Bangkok Dangerous Main Title ,4. Fon's Theme ,5. The Pupil ,6. Bangkok Reflections ,7. Runner ,8. Pursuit ,9. Underground Temple ,10. Prague ,11. Silent Retribution ,12. Explosive Device ,13. Gangland Grenade ,14. The Hitman ,15. Elephant ,16. Rain ,17. Scoping Out The Hit ,18. Second Thoughts ,19. Pool Assassination ,20. What I Do ,21. Hide And Seek ,22. Floating Market ,23. River Chase ,24. The Performance ,25. Bangkok Downtown ,26. Knife Test ,27. Fire ,28. The Meeting ,29. The Compound Shootout ,30. Yearning ,31. Fate , ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Naprostá rutinna. Nezranitelný zabiják co má vše pod palcem, jeho nezbedný učeň se srdcem na správném místě, křehký vztah mezi hitmanem a hluchoněmou slečnou, výčitky svědomí, řeči o štěstí (slon), do toho nějaká ta akce a překvapivě i useklé končetiny a granátem roztrhlé tělo na dvě části. Přesto jako remake trestuhodně sterilní a nezáživný film. Není zde gradace děje a konec je emočně slabý. Na to v čem se Cage momentálně pohybuje průměr. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nic Cage, nový účes a nový akčňák té nejhorší kvality. Tvůrci úspěšného a populární "Snipera z Bangkoku" se rozhodli snímek přepracovat do podoby přijatelnější pro širší publikum a Cage, který zrovna potřeboval na nájem jim na to kývl a dokázal, že už opravdu nemá žádnou soudnost. Po všech stránkách naprosto příšerný akční film, kde nefunguje příběh, herci a už vůbec ne akce. ()

petero 

všechny recenze uživatele

To čo fungovalo v origináli, napriek tomu že bol prvotinou bratov Pangovcov, tu žalostne nefunguje. To čo tam bolo pekné tu vyznieva trápne, napriek tomu, že to bolo pozmenené. Napríklad hlavný hrdina nie je hluchonemí ale je hluchonemá dievčina do ktorej sa zaľúbi, on nie je zaúčaný do remesla ale naopak zaúča iného a tam kde si šiel kúpiť do lekárni lieky na chrípku tu si ide kúpiť náplasť na ranu lebo sa poškriabal, chudáčik nájomný vrah. Pár scén možno na papieri mohlo vyzerať dobre, ale vo filme to nefunguje (prepadnutie zaľúbenej dvojice na prechádzke) tak ako chémia medzi kýmkoľvek vo filme. Rovnako do prázdna vyznieva i posledný výstrel. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (4)

  • Snímek bratrů Pangových je remakem jejich vlastního filmu s názvem Sniper z Bangkoku (Bangkok Dangerous, 1999). Tam byl však hlavním hrdinou hluchoněmý mladý Thajec. (hippyman)
  • Film se natáčel také v Praze. (S.U.E.S.)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama