Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetím století stála království Wu a Xu ve válce proti vojevůdci Cao Cao, který se snažil sjednotit Čínu. Království Wu i Xu ovšem nedosahovala takového počtu vojáků jako jejich protivník Cao Cao, proto uzavřela dohodu a spojila se proti němu. Ani to jim ovšem nestačilo aby se alespoň rovnala vřavám protivníkovy armády. Můžeme se těšit na bitvy jak na moři tak na souši. Film bude rozdělen na dvě části, první část by měla přijít do kin v roce 2008 před konáním Letní Olympiády a druhá část koncem roku 2008. Režisér John Woo má k dispozici rozpočet 80 millionů dolarů a herecká esa jako Chang Chen (Tygr a Drak), Takeshi Kaneshiro (Klan Létajících Dýk), Tony Leung Chiu Wai (Hrdina) a Zhao Wei (Smrtící Andílci). (sheen)

(více)

Recenze (204)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ne, ze bych nemel duveru v Johna Woo, ale precijen je to predevsim reziser modernich strilecek, takze nad jeho spojenim s historickym valecnym eposem ala LOTR se mi vznasel veliky otaznik. Pocatecni neduvera se ale zacala rychle rozplyvat a pomerne brzy vam je jasne, ze John rozehrava neco grandiozniho. Slovo rozehrava je klicove, protoze tohle je skutecne jen predehra pro druhou cast, presto ale zabavna a plna uzasnych momentu. Do jednoho vyborni a sympaticti herci, promakane bitvy a strategie, diplomacie, nadherny vizual a lokace. Vyborny film a co je na nem nejlepsi? Ze to nejlepsi vas teprve ceka ve druhe casti... 8/10 ()

frashmaker 

všechny recenze uživatele

Hodnocení té neevropské verze filmu platné pro obě části. Musím říci, že jsem původně myslel, že se dívám na film takový, jaký byl u nás v kinech. Když jsem však zjistil, že je obohacen minimálně o dvě hodiny navíc, tak jsem si nejdříve říkal, že na to teda koukat nebudu. Naštěstí jsem to dokoukal, i když pravda, na etapy. Takhle příjemný válečný velkofilm založený na inteligentních tazích stratégů a ne pouze na tupe řezničině jsem už hodně dlouho neviděl a otázkou je, zda někdy vůbec. Z použitých lstí jsem byl docela hodně mimo a poznatky získané sledováním přírodních procesů a jejich aplikace do bitevní strategie - to je přesně něco pro mě. Jediné, co mi na tomto filmu vadilo je skutečnost, že pro mě jsou prostě asiati všichni tak moc podobní, že mi určitě nějaká souvislost unikla, jelikož až do poslední chvíle jsem kolikrát nevěděl kdo je kdo a komu mám vlastně fandit. Rozhodně však mohu říci, že se Čína vytáhla, protože tohle je film, který se opravdu nevidí každý den. A v této prodloužené verzi navíc člověka obohatí ty komunistické prvky, které byli jistě pro evropská kina vystřiženy. i díky tomuto snímku jsem možná byl sto částečně pochopit minulý režim, kterýžto jsem si "užíval" necelé dva roky svého života. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Ran - facelifted version. Poctivá historická freska, u které by člověk až do samotného závěru (opět bílá holubice) snad ani neřekl, že jí točí mistr moderního krvavého baletu John Woo. Solidní choreografii a pestrou škálu soubojů přebije snad jen skvěle inscenovaná bitevní strategie. Je vidět, že se na celku nešetřilo. Ohromné možství komparzu, poctivá kamerová panoramata, velkolepá mizanscéna. Je tedy velká škoda, že v tom množství postav se zřejmě ne každému divákovi podaří se s některou ztotožnit a dostat se jim pod kůži. V mém případě se to nepovedlo ani u jedná a to je velká škoda, obrazově se totiž jedná o velkolepou podívanou. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Podobné pocity jsem naposledy zažíval snad u nepřekonatelné Bondarčukově ´Vojny a mír´. Takový historický spektákl tady totiž dlouho chyběl. 5* za nákladnou výpravu, gigantické bitevní výjevy a zejména promakanou bojovou choreografii, ať šlo o jednotlivé generály, kteří by spráskali jako psa snad i nasraného Hulka, či celkovou bitevní strategii (zejména formace „želva“ a zneškodnění jezdeckých jednotek Cchaa Cchaa v závěru filmu byly pastvou pro oči). Ale nejenom bitvami živ je divák, i jednotlivé charaktery hlavních protagonistů, kde se mísí inteligence s prudkostí, něhou i rozvahou, byly poutavé, takže maximální spokojenost. A samozřejmě, nezbytný filmový fetiš Johna Woo – holubice – taky nechybí :o) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu není špatná, ale o triumfální návrat Wooa do nejvyšší ligy se nejedná. Nad podobnými velkofilmy z asijské historie sice výrazně vyčnívá, kromě vizuální dokonalosti a solidní dynamiky akčních scén, svým důrazem na poetiku a civilní život vojevůdců kteří nejsou jen jednorozměrné a černobílé figurky ale skuteční lidé... ale pořád je tu ještě dost rozebírání nepřehledné a ve výsledku přitom zbytečné politiky a mocenských machinací, protože už od začátku je jasné že jde jen o to aby se ti zlejší dořezali s těmi hodnějšími. Co u mě ale srazilo film nejvíc byla totálně wtf strategie jakou je vybojována největší bitva filmu - něco tak zmateného a nesmyslného jsem ve válečném filmu snad ještě neviděl... jako by zdravý rozum scénáristů i režiséra najednou odkráčel někam do neznáma a ti si začali hrát jak děti na pískovišti. Prozatím 7/10 a velké očekávání do závěrečné části... snad Woo ještě překvapí. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Filmový štáb přijal pomoc od čínské armády, která propůjčila k hraní komparzu zhruba 1500 vojáků a také stavěla potřebné silnice. (Cheeker)
  • Jedná se o první čínský film Johna Woo od roku 1992, tedy po 16 letech. (Cheeker)
  • Yun-Fat Chow odmítl roli v den, kdy se začalo natáčet. Nahradil ho Tony Leung Chiu Wai. (Cheeker)

Související novinky

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Reklama

Reklama