Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetím století stála království Wu a Xu ve válce proti vojevůdci Cao Cao, který se snažil sjednotit Čínu. Království Wu i Xu ovšem nedosahovala takového počtu vojáků jako jejich protivník Cao Cao, proto uzavřela dohodu a spojila se proti němu. Ani to jim ovšem nestačilo aby se alespoň rovnala vřavám protivníkovy armády. Můžeme se těšit na bitvy jak na moři tak na souši. Film bude rozdělen na dvě části, první část by měla přijít do kin v roce 2008 před konáním Letní Olympiády a druhá část koncem roku 2008. Režisér John Woo má k dispozici rozpočet 80 millionů dolarů a herecká esa jako Chang Chen (Tygr a Drak), Takeshi Kaneshiro (Klan Létajících Dýk), Tony Leung Chiu Wai (Hrdina) a Zhao Wei (Smrtící Andílci). (sheen)

(více)

Recenze (203)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ne, ze bych nemel duveru v Johna Woo, ale precijen je to predevsim reziser modernich strilecek, takze nad jeho spojenim s historickym valecnym eposem ala LOTR se mi vznasel veliky otaznik. Pocatecni neduvera se ale zacala rychle rozplyvat a pomerne brzy vam je jasne, ze John rozehrava neco grandiozniho. Slovo rozehrava je klicove, protoze tohle je skutecne jen predehra pro druhou cast, presto ale zabavna a plna uzasnych momentu. Do jednoho vyborni a sympaticti herci, promakane bitvy a strategie, diplomacie, nadherny vizual a lokace. Vyborny film a co je na nem nejlepsi? Ze to nejlepsi vas teprve ceka ve druhe casti... 8/10 ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konečne v Číne natočili veľkofilm, ktorý okrem tradičných zložiek nepostráda scenár, choreografa bojových scén a kameramana, ktorý netrpí epilepsiou. edit 2019: až po jedenástich rokoch som si to pustil druhýkrát, aj keď som mal na film chuť posledné tri roky. Ale dokopy 4 hodiny 37 minút, ktoré má rip v ktorom sú obidva filmy spojené sú proste fakt obrovské sústo, ktoré ma od reprízi odradzovalo. Stopáž obidvoch filmov dokopy je najväčším kladom, lebo vďaka nej sú dostatočne prekreslené aj vedľajšie postavy, ale zároveň je to aj najväčším nedostatkom, lebo tých takmer 5 hodín divák behom sledovania pocíti a nakoniec som dvojku dopozeral až na druhý deň. No ale teraz podrobnejšie k jednotke, alebo skôr k prvej polovici tohto veľkofilmu. Najviac sa mi už tradične páčila tradičná ázijská téme priateľstva medzi chlapmi založená na cti a vzájomnom obdive schopností toho druhého. Tentoraz medzi dvoma charizmatickými veliteľmi v podaní Tony Leunga a Takeshi Kaneshira. Neázijskí diváci v tom zase budu za každú cenu hľadať homoerotické motívy, ale to je podľa mňa už tradičné nepochopenie ázijskej mentality. Rozhovory medzi týmito hlavnými postavami sú neskutočne pútavé. Snáď mi len miestami pripadalo, že to s ich všeobecným rozhľadom trochu prehnali a tí dvaja borci boli schopnejší jak MacGyver. Hlavný protivník Cao Cao je pôsobivý súper. Na jednej strane sa divák teší na to ako ho potrestajú, ale zároveň to nie je žiadny démonický jednorozmerný záporák, ktorý len rozdáva rozkazy, ale je prefíkaný stratég, ktorý dokáže psychologicky manipulovať s podriadenými a kľudne ich aj pochváli, aby im zvýšil morálku a dostal z nich lepšie výsledky. Tento diel je hlavne o zoznámení sa s postavami a budovaní prepletených vzťahov medzi nimi. V tomto smere film uspel na jednotku. Do určitej miery môžu byť sklamaním scény bojovej vravy, pretože napriek pestrej stratégii sa Woo nesnaží o nejaký verný historický film, ale v jadre to je kung-fu bájka o pár bojovníkoch a ich schopnostiach. Takže v hromadných bitkách často nevidíme ako generáli koordinujú stratégiu celého boja, ale sami sa účastnia bitiek a kosia protivníkov po desiatkach. A medzi tým je občas prestrih na stovky štatistov, ktorý sa tiež mlátia. Trochu mi trvalo, kým som tento štýl akceptoval. Ale technické prevedenie bitiek rozhodne nesklame. Majú prvotriednu choreografiu, sú prehľadné, Woo si neodpustí svoje typické spomalovačky, výprava je gigantická, je tu kopa štatistov. Len občasný záber z celku na bojovú vravu vyzerá v HD príliš digitálne. Ale to je len drobný nedostatok. Vydarila sa aj hudba a nádherný ústredný motív. Nakoniec sa dočkáme pôsobivého preletu holubice, ktorej využitie asi poslednýkrát vo Wooovom filme nepôsobí trápne. Takže celkovo som aj po rokoch spokojný a to rozprávkovejšie pojatie v ktorom sa neriešia dopady vojny na obyvateľstvo alebo dokonca jej zmysel mi rozhodne vo filme nechýbali. 9/10. ()

Reklama

rarak 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na velkolepé bitvy plné propracovaných bojových scén. Bitvy jsou ve filmu dvě, jedna na začátku, další v druhé polovině snímku. Děj mezi nimi je sice trošku jednodušší, ale nenudí. Bohužel akční scény, na které jsem se těšil, pro mě byly malým zklamáním. Kvůli rychlému střihu zde není jediný souvislejší souboj, zato hodně 'efektních' záběrů na kontakt meče/kopí/jiné zbraně s lidským tělem. Dále se zde, především ve druhé bitvě, objevuje hrstka "neporazitelných bojovníků" - generálové a vojevůdci, jejichž bojové dovednosti jsou na takové úrovni, že jim mnohonásobná přesila nedělá nejmenší problém. Se zbraněmi to většinou opravdu umí a předvádějí hezké kousky, jejich protivníci se ale často chovají nesmyslně a výjimečnost těchto "neporazitelných" mi proto nepřišla tak uvěřitelná. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Veľkolepé dielo s monumentálnou výpravou, krásnym prostredím, pútavým príbehom a nevšedným prevedením... Rukopis pána Woo je tuna cítiť od prvých minút tohto diela. Zasadenie do deja je priam vzrušujúce, avšak chýbalo tám pár nadväzností... Teší má dané historické zobrazenie, vykreslenie hrdinov, stratégia boja (najlepšia ukážka stratégie v boji aku som kedy na filmovom plátne videl...), herecké obsadenie a nakoniec zaujímavý a v celku pútavý príbeh, ktorý ma ani na minútu nenudil... Nekompromisné technické a celkové prevedenie speje k nekompromisnému hodnoteniu 9/10 ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

Woo je spat!! johne radsej chod tocit ku zasvinenym komunistom, pretoze tam ti to ide...konecne som spokojny s pribehom, co je podla mna velka skaza cinskych akcnych velkodiel. dokonca aj choreografia ma chytila za srdce a bojovnici nelietali po vzduchu ako vrabcaky. no, ale co je podstatne...woo nas mazane pozonamoval s postavami a s dejom a potom pridu okamihy, pri, kt. si nevydychnete...velmi sa tesim na pokracovanie ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Želvy, která se objeví ve filmu, nejsou suchozemské, jak je ve filmu vysloveno, ale sladkovodní. Konkrétně želva ve scéně plánování strategie na druhou bitvu by se v nádobě s vodou neutopila, ale naopak byla by schopna v ní poměrně dlouhou dobu vydržet. (Jirka_Šč)
  • Yun-Fat Chow odmítl roli v den, kdy se začalo natáčet. Nahradil ho Tony Leung Chiu Wai. (Cheeker)
  • Natáčelo se v hlavním městě Číny Pekingu a v Taipei na Taiwanu. (Cheeker)

Související novinky

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

Chow Yun-Fat – filosof nebo zabiják?

12.03.2009

Filosof určitě. Podle magazínu Production Weekly začne v Pekingu už koncem března natáčet historický epos Confucius, ve kterém si zahraje slavného filosofa a státníka ze 6. až 5. století před Kristem… (více)

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

Kytarista, Dracula a sportovní John Woo

31.08.2008

...aneb „Novinková smršť 2“. Tak co tady dnes pro vás máme? Brett Ratner je momentálně spojován s adaptací počítačové hry God of War, ale kromě této starořecké mytologické řežby pošilhává i po… (více)

Reklama

Reklama