Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální agent 117 (jedna jedna sedm) je poslán do Egypta splnit celou řadu úkolů pro francouzskou tajnou službu. Jeho první povinností je vyšetřit vraždu svého kamaráda, špiona v Káhiře. Další mise ho zavede k Suezskému průplavu, nad kterým má převzít kontrolu a posledním neméně důležitým posláním je zajistit mír na Středním východě. Agent 117 je tím pravým pro tyto úkoly. Nemá sice ponětí o tom co dělá, ale vždycky má štěstí a dostane to co chce. I když je děj zasazen do Káhiry, film se natáčel v Casablance, největším městě Maroka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Parodie na Jamese Bonda, o tom není v absolutně žádném případě sporu. Už samotná obálka nabízí k jistým myšlenkám, ale beztak to je jednoduše řečeno kravina, jenže dokáže v jistých chvílích příjemně pobavit díky hlavnímu hrdinovi. Ten totiž přesahuje všechnu mez kavalířství a gentlemanství. Tento Agent 117 dokazuje, že nejen Agent 007 má na to stát se oblíbeným a uznávaným v oku žen. Škoda toho, jak je příběh strašně přebíjen dopředu. Jako kdyby toho Agent 117 měl stihnout více, než si vůbec dokáže nabrat. I tak se na to ale pěkně kouká. Není to žádný zázrak. Ale pár hlášek na stranu nepřítel se tam určitě objeví a víceméně pobaví. --- Já myslel, že Vám dovolím, abyste se se mnou milovala. - S tebou? Chtěl si umlčet muezzina, protože tě budil? Radši bych šla s vepřem klidně o Ramadánu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €14miliónovTržby USA $303,543Tržby Celosvetovo $23,041,621║ Ako taká paródia na Bondovky sa to v celku dalo. /55%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem traparnu nejtezsiho kalibru, ale nakonec jsem se celkem slusne bavil. Film jako parodie na bondovky funguje skvele, ale zase to neni takova uchylarna jako Austin Powers, ale precejen to tocili francouzi, takze to taky tak uplne normalni neni. Agent 117 vypada v ramci moznosti slusne, nehraje uplne nejhur a co je nejdulezitejsi, jeho postava neni zadnej dement. Sice sem tam neco nevi, neustale se posmiva arabakum a ma neskutecne priteplaly vzpominky na kamarada (jedny z nej scen filmu), ale na druhou stranu se dokaze chovat charismaticky, vysetrovat a balit zensky. No a dve "bondgirl" co dostal jsou solidni. Jinak zapletka je v pohode a sem tam se tu objevi nakej hodne dobrej vtip. Jinak film prijemne ubiha a nenudi, takze nevidim duvod, proc dat nizsi hodnoceni. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Agent 007 si svým počínáním přímo říká o zparodování a já mám radost vždy, když k tomu dojde. Zvlášť když Jean Dujardin dává své tupé jedna-jedna-sedmičce tak úžasně světácký úsměv, že před ním roztaje i nádherná Bérénice Bejo. Oba jsou zkrátka úžasní a já přesto smutně roním slzu, protože příběh nefunguje a občasný skvělý fórek vyskakuje z hromady nudy natolik nečekaně, že jsem si nejsem zcela jistý, zda je skutečně vtipný. Nicméně vypínání a zhasínání světla ve slepičárně považuji za velmi inspirativní metodu vyšetřování a pokud mne někdy bude nějaký muezzin otravovat svým nesmyslným halekáním, tak již vím, kterak mu to zatrhnout. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jsou komedie a pokusy o komedii. Tohle je pokus o komedii, respektive parodii na bondovky, což je prokletý subžánr. AGENT WC40, JOHNNY ENGLISH, AGENTI NULA NULA, to je jedna tragédie za druhou, se ctí z toho vyšel jen Myersův ŠPIONÁTOR (a později ŠPIÓN). AGENT 117 je nenápadná, sympatická věcička s vytlemeným hlavním představitelem, která sice není nikdy vysloveně trapná, ale ani nikdy vysloveně vtipná, člověk se prostě tu a tam pousměje švihlým dialogům, u kterých mám vzhledem k mnoha hluchým místům podezření, že je překlad hodně pokazil. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Trailer na jednom DVD mě navnadil, tak jsem si řekl, že si to musím někde sehnat. No, bylo to všelijaké. Některé vtipy byly dobré (vzpomínání, umlčení muezzina) ale bohužel film si neumí udržet diváka. Je to vcelku spíše nuda, než zdařilá parodie. Prostě čistý průměr. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Řidší děj a 100 minut, to je pořád dost nesourodá kombinace, nicméně oceňuji, že se tu za každou cenu netlačí na pilu. Vtipné momenty jsou a není jich málo, ale nemají takovou údernost a tah na branku, jak by si divák zřejmě přál. A samozřejmě je rozhodující, zda si k téhle parodii na 007 našel cestu před nebo po fenomenálním úspěchu The Artist. Ten byl jakousi komplexní poctou americkému filmu, Agent 117 je zparodování nejslavnějšího špióna, úžasně světáckého úsměvu, gentlemanství i tak trochu Francie. Nabízí nijak sofistikovaný kus, slabší komedii, cudně nevinnou romanci, povrchní akci, navíc nijak zvlášť nepracuje s konvencemi obsahu vyprávění i formy špionážních kousků. Režisér Michel Hazanavicius sice pár odkazů a pomrknutí nabídne, ale (stejně jako několik slušných nápadů) postrádají lehkost a hravost jako v případě jeho o pět let mladšího debutu na mezinárodní scéně. Ze šedi průměru mu pomáhají především stejní herci (jako v The Artist): natvrdlý narcis Jean Dujardin i režisérova manželka Bérénice Bejo, která kouzlí svým úsměvem i kukadly jak zrcadly. Možná bych je příště rád viděl spolu v nějaké dramatické roli. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Za to, že film opravdu vypadá, jako by vznikl před čtyřiceti lety, za dvě pohledné ženské postavy, za pár pousmání, které byste spočítali na prstech jedné ruky, za finální konfrontaci v přístavu... Za to všechno si tenhle "Špion, který mě nepobavil", zaslouží akorát ty dvě hvězdy. Chtělo by to více vtipu, přátelé. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Dujardinova exhibice - zatímco tady vypadá film dost zuboženě, u mě bodoval. Občas sípe, ano, ale v souboji s jinými komediemi, jasně vítězí. Není totiž kolotočem tupého a fekálního humoru. Vtip dávkuje po lžících, ale tak abych se neudávil, využívá svou malost ve svůj prospěch, není žádným chudým příbuzným mezi francouzskými komediemi. Ku prospěchu budiž i Jean; nebýt limitován jazykem, podmaní si jakýkoli žánr (všechno bude!). Rád sleduji, jak roste z šaška ve velkou osobnost. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Potom co jsem tento film během dvou jízd se Student Agency na monitoru viděl musel si to hodit. Ne provaz, ale mincí. Protože jsem byl na vážkách. Tato frankovka ( parodie kombinace bondovky a Francie) je velmi zdařilé retrostylem natočená, jako by vypadla z nějaké filmového trezoru. 117girls neboli dámy od Huberta Bonisseura de La Bath měly temperament a půvab. I některým scénám nechyběl humor a některým naopak ano. Úplatek ve formě fotografie prezidenta Cotyho zábavný. Agent 117 je někdy tak hloupý až je geniální a naopak, ale na čtyři hvězdy to není(mince rozhodla). Dobře jsem se u něj bavil. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Francouzská odpověď na Jamese Bondy se nese v parodickém duchu. Francouzský agent, možná trochu přihřátý, ale jinak i na holky, se umí dobře prát, má neustále thymolínový úsměv, a v 50. letech letí řešit záhadu slepičárny do Egypta. I ladění obrazu je do 50. let, a přestože tempo filmu je pomalejší, přesto tento příjemně pobaví. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Protože mě Bond odjakživa nebavil pro svou rádoby nadsázku, která mi připadla, že nadsázkou ani není, tak Frantíci si s tímto tématem poradili po svém. Dujardin se hlavní role zhostil výborně, některé dialogy nedávaly smysl a všichni se tvářili jako že ví, oč jde. A galantní k ženám byl tak nějak po svém :) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tvrdím, že bondovky parodie nepotřebují, protože se zvládají parodovat samy. Kladem téhle komedie je fakt, že její humor ne vždy vychází z prostého parodování bondovek, ale stojí na "vlastním" originálním vtipu, který by se uchytil v jakékoliv "nebondovské" komedii. Vtip této komedie není prvoplánový, občas trvá, než vám ta komičnost dojde, o to je ale silnější a svým způsobem sofistikovanější. Nakonec jsem se nasmál mnohem více, než jsem vůbec čekal. 3.5* ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarená komédia, na ktorej humor si treba zvyknúť. Dujardina v hlavnej úlohy sa jednoducho nedá neobľúbiť. Vo svojej podstate je agent 117 strašne hlúpy človek, ktorý má častokrát šťastie. Nechýba mu šarm, zmysel pre taktnosť a hláškovanie v tých najnevhodnejších okamihoch. Sekunduje mu nádherná Bejo - s ktorou sa stretol pri tohtoročnom Artistovi. Inak je to ukážka neuveriteľne bláznivých nápadov - ohadzovanie sliepkami, hranie na hudobnom nástroji, alebo vyslobodenie sa z podvodného zajatia. Keď sa na to pozrieme pozornejšie môžme sledovať dokonalú paródiu amerického špionážneho filmu. K dobru filmu prispieva fakt, že vtipné situácie nevychádzajú z absurdít, ale jednoducho z nadšenia pre niečo, čo by normálneho človeka nenadchlo - neustále zapínanie a zhasínanie svetla, čo má vplyv na kotkodákanie sliepok. Bavil som sa. Dokonca si myslím, že je to jedna s tých komédií, ktorú si človek užije keď nemá žiadne očakávania, niekoľko dobrých priateľov v kruhu a nejakú tu fľašu vína pri sebe. Podarená vec, ktorá dokazuje že Francúzi to s humorom vedia. Aj keď po svojom. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Barbarům neustupuju............ Po patnácti minutách začínám mít pocit, že to bude pěkná trapárna. Po půl hodině můžu říci - je to pěkná trapárna. Po skončení si říkám, že je to pěkná trapárna, nestravitelná, naivní a ...trapná, že bych se opakoval ? ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která ale potěší svojí padesátkovou stylizací, krásnými ženami a také nějakými vtipnými hláškami.Jean Dujardin, respektive jeho postava, je idiot na entou :-D ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady parodii na bondovky. Sedělo mi hlavně obsazení hlavní role Jeanem Dujardinem, kdy agent není pitomec, kterému padají talíře z rukou, ale přesto je to takový týpek, že kdybyste ho potkali, museli byste mu dát pár facek, aby se probudil z tý diskotéky :) Nejvíc se mi líbilo obočí a zuby J. Dujardina, pak scény na pláži, slepice a příhoda v pyramidě. Vtipných momentů bylo samozřejmě víc, ale kvůli hodně slabému ději, nemůžu dát víc jak tři hvězdičky. A PS: Doukoukala jsem to až napotřetí. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Jo, naprostá parodie nejen Bonda, ale snad všech tajných agentů. Problém je, že některé vtipy jsou poněkud trapné (myšleno ne nechutné, ale prostě jen trapné. Takové to trapné ticho, kdy se udělá vtip, nikdo se nesměje a aktér se snaží vtip stále více vypointovat a ticho je delší a delší...). Pár dobrých vtipů se najde, přesto toho trapného ticha je mnohem více. Mezi komedií a ztřeštěnou parodií je holt propastný rozdíl, jak dokazuje francouzský speciální nádiva. ~~~ "Už ho nesleduj." - "Právě vešel do pokoje." - "Říkal jsem, už ho nesleduj!" - "Právě vyšel z hotelu" - "NEOTRAVUJ!" ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Originální parodie na bondovky se sice nemůže pochlubit zrovna bohatým dějem a je postavena v podstatě jen na zářivém úsměvu hlavního hrdiny, nicméně její humor je sympaticky jemný, možná místy až vytříbený. Rozhodně se tu netlačí na pilu a nevytvářejí se humorné situace za každou cenu. I tento sympatický rys dělá ze sledování filmu příjemnou podívanou. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Ono to sice vypadá jako parodie na Jamese Bonda, ale když zapátráte na csfd, tak zjistíte, že Francouzi natočili několik filmů s postavou agenta OSS 117 už v 60. letech... Na samotném filmu je dobré to, jak si dělá srandu z typického obrázku arogantního sebestředného Francouze - ignoranta, který si navíc bláhově myslí, že jeho země má ještě šanci si udržet status koloniální mocnosti. Když mu Larmina s pohrdáním říká: "Jste typický Francouz," odpoví jí sebevědomě: "Děkuji." Kromě této sebereflexe toho už Agent 117 příliš nenabízí, jen pár povedených vtipů a k tomu bohužel hodně křečovitosti. 5/10. ()

Reklama

Reklama