Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Speciální agent 117 (jedna jedna sedm) je poslán do Egypta splnit celou řadu úkolů pro francouzskou tajnou službu. Jeho první povinností je vyšetřit vraždu svého kamaráda, špiona v Káhiře. Další mise ho zavede k Suezskému průplavu, nad kterým má převzít kontrolu a posledním neméně důležitým posláním je zajistit mír na Středním východě. Agent 117 je tím pravým pro tyto úkoly. Nemá sice ponětí o tom co dělá, ale vždycky má štěstí a dostane to co chce. I když je děj zasazen do Káhiry, film se natáčel v Casablance, největším městě Maroka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarená komédia, na ktorej humor si treba zvyknúť. Dujardina v hlavnej úlohy sa jednoducho nedá neobľúbiť. Vo svojej podstate je agent 117 strašne hlúpy človek, ktorý má častokrát šťastie. Nechýba mu šarm, zmysel pre taktnosť a hláškovanie v tých najnevhodnejších okamihoch. Sekunduje mu nádherná Bejo - s ktorou sa stretol pri tohtoročnom Artistovi. Inak je to ukážka neuveriteľne bláznivých nápadov - ohadzovanie sliepkami, hranie na hudobnom nástroji, alebo vyslobodenie sa z podvodného zajatia. Keď sa na to pozrieme pozornejšie môžme sledovať dokonalú paródiu amerického špionážneho filmu. K dobru filmu prispieva fakt, že vtipné situácie nevychádzajú z absurdít, ale jednoducho z nadšenia pre niečo, čo by normálneho človeka nenadchlo - neustále zapínanie a zhasínanie svetla, čo má vplyv na kotkodákanie sliepok. Bavil som sa. Dokonca si myslím, že je to jedna s tých komédií, ktorú si človek užije keď nemá žiadne očakávania, niekoľko dobrých priateľov v kruhu a nejakú tu fľašu vína pri sebe. Podarená vec, ktorá dokazuje že Francúzi to s humorom vedia. Aj keď po svojom. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Ono to sice vypadá jako parodie na Jamese Bonda, ale když zapátráte na csfd, tak zjistíte, že Francouzi natočili několik filmů s postavou agenta OSS 117 už v 60. letech... Na samotném filmu je dobré to, jak si dělá srandu z typického obrázku arogantního sebestředného Francouze - ignoranta, který si navíc bláhově myslí, že jeho země má ještě šanci si udržet status koloniální mocnosti. Když mu Larmina s pohrdáním říká: "Jste typický Francouz," odpoví jí sebevědomě: "Děkuji." Kromě této sebereflexe toho už Agent 117 příliš nenabízí, jen pár povedených vtipů a k tomu bohužel hodně křečovitosti. 5/10. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Podle několika Francouzů, se kterými jsem se bavil, je to nejlepší komedie všech dob. No, v originále možná. S dabingem to byl takový průměrný paskvil na Jamese Bonda, který velkou vtipností neoplýval. Znám mnoho francouzských komedií, které jsou výrazně lepší, takže s kamarády žabožrouty souhlasit nemůžu. 60% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Dalsi z rady parodii na bondovky. Sedělo mi hlavně obsazení hlavní role Jeanem Dujardinem, kdy agent není pitomec, kterému padají talíře z rukou, ale přesto je to takový týpek, že kdybyste ho potkali, museli byste mu dát pár facek, aby se probudil z tý diskotéky :) Nejvíc se mi líbilo obočí a zuby J. Dujardina, pak scény na pláži, slepice a příhoda v pyramidě. Vtipných momentů bylo samozřejmě víc, ale kvůli hodně slabému ději, nemůžu dát víc jak tři hvězdičky. A PS: Doukoukala jsem to až napotřetí. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Potom co jsem tento film během dvou jízd se Student Agency na monitoru viděl musel si to hodit. Ne provaz, ale mincí. Protože jsem byl na vážkách. Tato frankovka ( parodie kombinace bondovky a Francie) je velmi zdařilé retrostylem natočená, jako by vypadla z nějaké filmového trezoru. 117girls neboli dámy od Huberta Bonisseura de La Bath měly temperament a půvab. I některým scénám nechyběl humor a některým naopak ano. Úplatek ve formě fotografie prezidenta Cotyho zábavný. Agent 117 je někdy tak hloupý až je geniální a naopak, ale na čtyři hvězdy to není(mince rozhodla). Dobře jsem se u něj bavil. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Agent 117 (Jean Dujardin) nosí rovnaké šaty ako postava Lew Harpera, ktorú Paul Newman stvárnil vo filme Harper (1966). (m.a.t.o.)
  • Film měl soutěžní premiéru na filmovém festivalu v Seattlu 2006, odkud si režisér Michel Hazanavicius navíc odnesl cenu za nejlepší film. (Terva)
  • Film je pokračováním řady 117 OSS špionážních filmů z let 1950 a 1960, natočených podle série románů Jeana Bruce. (Terva)

Reklama

Reklama