Reklama

Reklama

VOD (1)

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprostej a totální šok, jen jsem si tak plnil filmového bobříka odvahy a v rámci překonání strachu jsem si půjčil "nového Van Damma"a prásk, snímek mě dokonale uzemnil. Příběh na Van Damma je velmi kvalitní, má dokonce i slušnou atmosféru a kde oboje začne ujíždět, tam nám zase nabíhá skutečně svůdná akcička. Takže kdyby uměl Jean Claude trošičku hrát a nebo měl alespoň pořádné charisma, neváhal bych vysolit ještě jednu hvězdu. Od roku 1993 a filmu Živý terč jsem si myslel, že na další lepší snímek s belgickým roznožkou budu čekat až do smrti a hoplá rok 2007, já žiju a viděl jsem snímek, který se dá v klidu označit "to lepší z filmografie kopající Belgie" . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě další opravdu velice slušný film s belgickou ikonou Jean-Claude Van Dammem na scéně. I když tento mi přišel něčím jiný. Většinou totiž sleduju jeho filmy jenom kvůli němu, ale tento film mě zaujal i po více stránkách. Příběh je na jeho poměry opravdu na úrovni, hudba zní velice zajímavě a po celou dobu sledování se stále něco děje, což je samozřejmě dobře. I když toho moc nenakope spíše nastřílí, tak mi to vůbec nevadí, sledovat jeho herecký výkon mě až zaráží, jak je dobrý, což je jen dobře a doufám, že mu to nadále vydrží v jeho už dost tak kolísavé kariéře. Po delší době dopisuji dovětek: fakt že na IMDB má tenhle film v době kdy to zde dopisuji 6,2 značí, že tenhle film každopádně na Van Damma není špatný, tak mě neserte a dávejte mu dobrý hodnocení za to jaký je a ne za to jaký je...takže je to vlastně jedno :) podstatný je, že tohle se mu jednoznačně POVEDLO! --- Důstojník zapletený do přestřelky. Potřebuju dvě rakve a koronera. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $15miliónovTržby Celosvetovo $211,818║ Veľká škoda že sa snažil režisér poňať film až tak dramaticky vážne, potom to stráca akýsi nádych a béčkovú ľahkosť akčného filmu o pomste a ťažko sa to vôbec dá niekam zaradiť, lebo vsadiť na nejakú charakternú hĺbku ohľadne postavy hranej Van Dammom je trošku vedľa pokiaľ režisér fakt na to nemá ako to bolo napríklad u vydareného projektu JCVD . Ďalej mierne vedľa je aj bezvýznamné experimentovanie z vizuálom(otáčanie obrazu o 180stupňov dole hlavu, čierno-biele sekvencie pri vraždách, operačné mdloby,...), kde sa režisér snaží napchať všelijaké obrazové úpravy aby to bolo čo najviac pestré a dá sa povedať pre sledujúceho pútavé ale toto u daného tipu filmu vyznie ako zbytočná podpásovka, ktorá práve ubíja dojem z celkom solídneho filmu, aj keď tématicky maximálne prevareného a hrajúceho na city... ale aj tak čakal som horšiu paseku, dalo sa to stráviť. /15%/ ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::: Po delší době film s Van Dammem, který mne celkem bavil. Nelituji koupeného dvd. Dobrý film. Van Damme to tady dobře zahrál. :::::::::::::::::::: ()

JFL 

všechny recenze uživatele

"Až do smrti" je mimořádný snímek ve Van Dammeově filmografii. Přesvědčivý herecký výkon, poutavě vyhrocený příběh a silnou psychologii hlavní postavy doplňuje syrový styl, který přichází ke slovu především v závěrečné nelítostné přestřelce. Simon Fellows si zaslouží veškerou chválu za to, že podobně jako hongkongští mistři John Woo, Tsui Hark a Ringo Lam dokázal z herecky nenadané a fyzicky skomírající akční "hvězdy" dostat maximum. Nejslabším článkem je bohužel scénář. Všechno, co v něm funguje (scény profilace a následného přerodu hrdiny, jeho vztahy s dalšími postavami a celá ústřední premisa), je bez přiznání zdroje vypůjčené ze dvanáct let starého hongkongského mixu thrilleru a dramatu "Loving You", který režíroval Johnnie To. To by ovšem nevadilo. Problém je v tom, že vynikající příběh hongkongského filmu byl asi pro Američany příliš dramaticky odvážný a nad únosnou míru se vymykající tradičním schématům béčkových akčňáků. Proto předlohu rozšířili o tradičně koncipovanou ústřední kriminální linii, další vedlejší postavy a toporně doslovný epilog se šťastným koncem a absolutním očištěním hlavního hrdiny. Všechny přidané motivy jsou ovšem kauzálně nekoherentní a z hlediska jejich začlenění do vyprávění lajdácky odfláknuté. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano, film pusobi obcas celkem levne, obcas je kamera jak amaterska a v porovnani s jinejma akcnima filmama je to prumer. Ale na Van Dammeovo pomery to je fakt bomba. Jean-Claude nejdriv hraje desnyho parchanta, kterej picha s kurvama, nema problem kohokoliv odprasknout, bere drogy a je naprosto na dne. A podle toho taky vypada, takle na sracky sem Jean-Claudea snad jeste nevidel. Pak pride prostredni cast, kdy se Van Damme vzpamatovava z kulky a tady pro zmenu hraje dobraka, skoro az retarda. No a zaver je uz klasika, kdy de zachranit manzelku a vyridit ucty s hlavnim zaporakem. A nutno rict, ze to slape hodne slusne a navic ma film netradicni konec. Jean-Claude se sice tvari obcas krapet moc ospale, ale vicemene podava velmi slusnej vykon a i kdyz film je spis takovy drsny drama nez nejaka akcni jizda, tak dokaze udrzet pozornost po celou dobu a nenudi. Po dlouhy dobe perfektni Van Damme a slusna zabava. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dokud hrál Van Damme v tomto filmu šmejda, alkoholika a feťáka, tak se mi film líbil. Tuhle kontroverzní roli zahrál skutečně dobře. Jakmile došlo k jeho "proměně" v dobráka po uzdravení průstřelu hlavy, film šel naprosto do háje. Akční scény neuvěřitelně slabé, přestřelky trapné, záporák uboze zahraný ... Prostě tak půl na půl, dá se na to kouknout, ale žádný comeback se opět a znovu nekoná ... ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nepatřím zrovna k těm, kteří vyhledávají Van Dammovi filmy, ale když běží v televizi, vždy se rád podívám a povětšinou bývám příjemně překvapen. Až do smrti jsem - přiznávám - nechtěl zhlédnout, ale příjemně kladný komentář od Malarkeyho mě příjemně namotivoval, takže mu patří velké dík. Tenhle snímek je totiž úplně jiný než jsem čekal. Spíše než na blízký konakt totiž sází na poctivé střelné zbraně a místo hrubého nástinu děje tu je opravdový příběh a postavy. Až do smrti navazuje v tom nejlepším slova smyslu na syrové kriminální příběhy francouzské školy posledních let. Příjemně zaostřený obraz se šumem, zajímavé detaily, hrátky s kamerou a střihem... Zaujal i hudební doprovod Marka Sayfritze, který v některých momentech připomíná hudbu k Haute tension a daří se mu v některých momentech nastiňovat stísněnou atmosféru. Závěrečná přestřelka ve staré strojovně patří k těm povedenějším a daří se jí držet pozornost diváka díky rozfázování děje. Až do smrti je jasným důkazem, že k dobrému filmu stačí hlavně kvalitní režisér - tedy spíše režisér, který přesně ví co chce a daří se mu to přenést na plátno. Simon Fellows možná není žádný velký borec, ale rozhodně dokáže natočit poctivou zábavu v novém tisíciletí. Samozřejmě k tomu hodně pomáhá i dobrý scénář. ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně špatný film. Pro jednoduchost vysvětlím v bodech. 1. Je nevkusně složen z několika typů a stylů filmu - jako kdyby nějaký amatér nevěděl, který si vybrat. 2. Nabízí jen poměrně otřepané klišé: Zkorumpovaný polda, traumatizovaný polda, zhrzený polda, polda na drogách, zmrtvýchvstalý polda, zmoudřelý polda, nerozvážný polda, nevinný polda, poldova žena těhotná s jiným apod. 3. Legrační padouch. Skoro bych se nebál říci, že směšný. 4. Příběh jednak nedává moc smysl a jednak je nesmyslně roztříštěn na několik částí, které spolu ani moc nesouvisí. 5. Celé to stojí na tom, že vše může vyřešit jen jediný polda (Van Damme), který je ale od začátku vykreslován jako neskutečný looser. Poté, co upadne do kómatu, mafie řádí jako kobylky v Egyptě a nikdo nic neřeší. Město je zcela v rukou polomrtvého poldy. Ten se ale naštěstí zázračně probírá a za pět minut je zpátky ve službě. 6. Vandammův potenciál nebyl vůbec využitý. Postavu mohl hrát jakýkoliv trouba, který ještě unese brokovnici a dokáže unyle čumět před sebe jako nějaký zkušený feťák. Jo, to mohl klidně hrát Johny Knoxville... ANEBO: Film šlo zachránit tím, že poldu zahraje kvalitní charismatický herec a scénář se ještě aspoň třikrát přepíše a dodá větší hloubku a uvěřitelnost padouchovi. Zapracuje se na technické stránce přestřelek a hlavně se dá filmu jednotný design! Dejme tomu, že se vypustí scéna s kómatem a únosem těhotné manželky. K finální přestřelce dojde třeba rovnou na policejní stanici, to taky docela letí. Honička a přestřelka v ulicích prohnilého města by taky byla kůl. Já si myslím, že by to nemusel být špatný film... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dva různé filmy, které spojuje to, že je Fellows zbabral. V tom prvním zpustlý Jean-Claude bere drogy, úplatky i sebekontrolu všem blízkým a kolegům. Pod jedním okem sak na ryby, pod druhým pytel na raky, kotlety jak Bodie a snad i něco jako náznak hereckého výkonu, nicméně Cage mu o dva roky později v Herzogově The Bad Lieutenant ukázal, kde jsou ještě rezervy. Ve druhé pasáži si to nechá projít hlavou, půl roku si dáchne a po rehabilitaci jen o fous delší, než potřeboval Seagal v Hard to Kill, se s popelem nasypaným na hlavě definitivně utká s nepřítelem připomínajícím profesora teologie. Režisérovi zatmívačky mezi scénami, rotující kamera či podprahové záběry z toho nic extra neudělaly a alternativní happy-end pro DVD vydaná v Severní Americe jen potvrdil, že ten film je jako hod mincí. To zdejší hodnocení je past, do které jsem se nechal nalákat.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Van Damme má to šťastie, že aj napriek veku nemá problém s kondičkou tak ako niekto *guess who* :). Pretože čím ďalej, tým viac začína namiesto svojich pästí používať rôzne strelné hračky (lepšie povedané, tu som nezaznamenal súboj ani jeden) a kopance v tomto filme vymenil za konečne kvalitnejší, aj keď jednoduchý scenár a za pár veľmi svetlých okamihov, čo sa týka predvedenia svojej role. To už je lepší obchod, aj keď mi pár tých karate chmatov chýbalo. 75%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrá akčná dráma so Jean-Claude Van Dammom, ktorá patrí medzi jeho najlepšie filmy. Má výborný príbeh o policajtovi z protidrogového, ktorý síce v práci dosahuje dobré výsledky, no ako človek nestojí za nič, na nikom mu ani trochu nezáleží a tak ho takmer všetci neznášajú. Práve ide po svojom bývalom partnerovi, ktorý sa dal na dráhu zločinu, ten ho ale ťažko zraní a policajt skončí v kóme. A po prebratí si uvedomuje svoje chyby a chce dať všetko do poriadku. So spracovaním som mimoriadne spokojný, úvodná štyridsaťminútovka je vydarená drsná krimi, ktorá pôsobí správne špinavo, pričom hlavný hrdina je tu prvotriedne odporný po všetkých stránkach, k manželke, kolegom, ale aj všetkým ostatným. A potom sa to už očakávane začne uberať klasickejším smerom, hlavná postava sa stane správnym dobrákom a je skutočne radosť pozerať na tú jeho snahu všetko napraviť. Ale nemôžem povedať, ktorá časť je lepšia, obe sú dosť odlišné, ale rovnako výborné, tu je skutočne dej po celý čas až prekvapivo dobrý, je tu množstvo výborných scén, len škoda toho záveru, celá záverečná fáza je už ako zo štandardnej žánrovky, čo je tiež stále dobré, ale predsa len všetko predtým sa mi páčilo podstatne viac. Akcie tu nie je až tak moc, no tá je celkom vydarená. No keďže sa nejedná o plnohodnotný akčný film, ale skôr o krimi, kde má prednosť príbeh, tak mi jej menšie množstvo vôbec neprekáža. O súbojoch sa tu moc hovoriť nedá, Van Damme tu má len pár úderov a aj to navyše v príbehovo nepodstatných scénach, hlavný priestor tu majú prestrelky a tie sú slušne natočené, obsahujú viacero dobrých momentov, nie je v nich núdza o zabitých a hlavne Van Damme s brokovnicou pôsobí skvelým dojmom. Najviac sa mi páči prestrelka v reštaurácii, ale všetka akcia je dobrá. Herecké obsadenie je výborné, Jean-Claude Van Damme tu podal najzaujímavejší herecký výkon celej svojej kariéry, pričom mu sadli obe herecké polohy, poteší Selina Giles a mnoho zaujímavých postáv, jedine hlavný záporák Stephen Rea ma až tak moc nezaujal, ale tiež nie je zlý. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, síce v niektorých častiach to stále pôsobí ako bežný videofilm, ale inak to má výbornú atmosféru, viacero zaujímavých vizuálnych nápadov a dokonca fungujú aj emócie. A poteší aj vydarená hudba. Keď som Až do smrti videl prvýkrát, bol som veľmi sklamaný, lebo na takéhoto Van Damma teda nie som zvyknutý, no po ďalších pozretiach som to už ocenil a dokonca by som to označil za jeden z jeho najlepších filmov, ktorý má baví stále viac. A keby bolo ešte trochu lepšie finále, asi by som dal aj plné hodnotenie. 81% ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Len si prečitajte obsah a máte nápovedu, ako toto môže dopadúť (ináč béčka všeobecne mám rád). A pritom prvá polovica bola výborná. Špinavou atmosférou neónoveho New Orleans nasiaknuté nočné túlanie zarasteného feťáka s odznakom narkotík, fuckujúceho všetko a všetkých. Agent Stowe si robí nepriateľov na každom kroku a jeho kruhy pod očami a pekelná angličtina sú prudko sympatické. Potom, ale nastáva onen neštastný prerod, uvedomenie sa, nová šanca (whatever) a film putuje spolu s tehotnou manželkou, ublížneým dôchodcom a žehlením celej prvej polovice (barličiek pre celé Kramáre) tam, kde tróni zbytok Van Dammeho produkcie posledných desiatich rokov (vyjima Kontrabandu). Do sračiek. Tento kontrast zamrzí a hlásim, že žiadny návrat akčnej ikony (ako napovdá pár komentov naokolo) sa nekoná. 30% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Uz dlho som nevidel tak kvalitny film s Van Dammom. Kazdy, kto by si automaticky pomyslel, ze kazdy film s Van Dammom je somarina, by sa v tomto pripade mylil. Jean-Claude ako arogantny policajt, ktory sa neskor zmeni v dobraka sa tu pokusal o charakterovu ulohu a myslim si, ze snaha sa oplatila. Sice ho tento film medzi akcne hviezdy naspät nevyzdvihne, ale je tu aspon trosku nadej, ze by si mohol vyberat do buducnosti lepsie ulohy v kvalitnejsich filmoch... 07.07.2009 ___ Jean-Claude Van Damme - (Anthony Stowe) +++ Selina Giles - (Valerie Stowe) +++ Mark Dymond - (Mark Rossini) +++ Stephen Rea - (Gabriel Callaghan) +++ William Ash - (Serge) +++ Stephen Lord - (Jimmy Medina) +++ Hudba: Mark Sayfritz +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Anthony není zrovna neviňátko. Je policajtem, zbaveným veškerých iluzí, obcházejícím zákon a nerespektujícím sličnou manželku, která se, světe, div se, poohlédne jinde a dítě, které čeká, není zrovna jeho. Co naplat, heroin a děvky leccos vyřeší.. a možná až koma z něj udělá o krapet lepšího člověka. Škoda, Van Damme coby zkorumpovanej hajzlík je slušná porce akce, ale ten přerod už není moje kafe. Tudíž jde leccos viditelně o třídu dolů – atmosféra, záporák, natvrdlé dialogy, i ta akce.. Pryč jsou časy, kdy jsme téhle akční generaci drželi v přítmí kina palce. Seagal, Van Damme, Lundgren – tihle páprdové se už moc neperou, spíš střílí a tváří se drsně v lehce zapomenutelných scénách. Naštěstí se Van Damme pro tentokráte snaží víc než je jeho standard, takže průměrné ** až *** si zaslouží.. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Peckovni kousek tohle dilko opravdu vypadalo na navrat JCVD ktery se pak sice nekonal ale tu roli utrahajzlackyho zfetovanyho policajta si dal naprosto mistrovsky asi nejlepsi film tak za 10 let ve kterym se objevil ja vim ze nekdo namitne ze se tu vubec nepere jenom se strili ale mne to nevadi tenhle ultradrsnej akcnak o nekompromisni pomste si rad zkouknu kdykoli znovu Vandamme mile prekvapil moc se mi to libilo ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po 3x mírně podprůměrných snímcích, které Van Damme stvořil po nečekaně slušném Peklu se z Van Damma stává špinavej polda v New Orleans. Kdysi se mě tohle líbilo přecijen více a v roce 2007 jsem vítěžně sevřel pěst a hned jsem se jal snímek náležitě pochválit, za to že Van Damme ještě neřekl poslední slovo. Jenže, to by bylo příliš jednoduché. Po sjetí víceméně celé filmografie musím smutně konstatovat, že sice zlepšení nějaké nastalo, ale i tak tedy žádná extra hitparáda. Záporák ani nevypadá nebezpečně. Otočky a kopance tentokráte nepřicházejí odnikud. V první polovině sledujeme pomalý sešup dolů a v druhé ještě pozvolnější stoupání vzhůru. Zkrátka takový jeden napravený darebák, který se všem omluví, zachrání svou vyvolenou, aby hrdině (úplně zbytečně) umřel a vdova měla chodit koho oplakávat. Přemýšlím, že Van Damme zase tak často neumírá. Simon Fellows je mimochodem žabař. Když jsem nadával na ty ásíjské spolupráce, tady to určitě lepší nebylo. 45% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Ale to se podívejme, Jean-Claude umí také hrát! Už jsem ani nedoufal, že bych ho při tom někdy přistihl. Nafasoval charakterní postavu (ať již v pozitivním nebo negativním slova smyslu), přestal máchat nohama nad hlavou a někdo mu také konečně vysvětlil, že nemusí před kamerou běhat hodinu a půl v trenýrkách namazán olejíčkem, aby zaujal. Jistě, i v tomto kousku má chvilky, kdy jeho zbraň jakoby neznala vyčerpání nábojů v zásobníku, leč v samotné biografii Van Damma shledávám Až do smrti jedním z nejpovedenějších filmů, které jsem s ním prozatím viděl. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě překvapil asi tak jako Pastýř. Sice se dost liší oproti Pastýřovi. Je zde dost akce, hlavně přestřelek (ne nějak úchvatných, ale aspon reaálných) - důležité je sledovan herecký výkon Van Damma. Film jako Akční/Drama/Thriller působí dobře. Už jen netypickou věcí je fakt, že v tomhle filmu Van Damme není hodný polda. Ale nýbrž troska, která fetuje. Po velkém úrazu, kdy jen tak tak přežil, chce Van Damme dokončit akci a pak zemře... Takže u mě 88% = **** ()

Reklama

Reklama