Reklama

Reklama

Jean-Claude Van Damme se představuje v roli nečestného policajta Anthony Stowea, závislého na heroinu. S jeho povahou ho nikdo nemá příliš v lásce, včetně vlastní ženy. Jeho hlavním nepřítelem se stává Gabriel Callaghan - bývalý kolega, který se přidal k mafii. Při přestřelce je Anthony těžce zraněn a upadne do kómatu.Za několik měsíců se probere a je z něj jiný člověk. Rozhodne se dát staré věci do pořádku. Chce potrestat ty, kteří ho kvůli odhalení pravdy téměř zabili a osvobodit svoji unesenou ženu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Naprostej a totální šok, jen jsem si tak plnil filmového bobříka odvahy a v rámci překonání strachu jsem si půjčil "nového Van Damma"a prásk, snímek mě dokonale uzemnil. Příběh na Van Damma je velmi kvalitní, má dokonce i slušnou atmosféru a kde oboje začne ujíždět, tam nám zase nabíhá skutečně svůdná akcička. Takže kdyby uměl Jean Claude trošičku hrát a nebo měl alespoň pořádné charisma, neváhal bych vysolit ještě jednu hvězdu. Od roku 1993 a filmu Živý terč jsem si myslel, že na další lepší snímek s belgickým roznožkou budu čekat až do smrti a hoplá rok 2007, já žiju a viděl jsem snímek, který se dá v klidu označit "to lepší z filmografie kopající Belgie" . ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Překvapivě další opravdu velice slušný film s belgickou ikonou Jean-Claude Van Dammem na scéně. I když tento mi přišel něčím jiný. Většinou totiž sleduju jeho filmy jenom kvůli němu, ale tento film mě zaujal i po více stránkách. Příběh je na jeho poměry opravdu na úrovni, hudba zní velice zajímavě a po celou dobu sledování se stále něco děje, což je samozřejmě dobře. I když toho moc nenakope spíše nastřílí, tak mi to vůbec nevadí, sledovat jeho herecký výkon mě až zaráží, jak je dobrý, což je jen dobře a doufám, že mu to nadále vydrží v jeho už dost tak kolísavé kariéře. Po delší době dopisuji dovětek: fakt že na IMDB má tenhle film v době kdy to zde dopisuji 6,2 značí, že tenhle film každopádně na Van Damma není špatný, tak mě neserte a dávejte mu dobrý hodnocení za to jaký je a ne za to jaký je...takže je to vlastně jedno :) podstatný je, že tohle se mu jednoznačně POVEDLO! --- Důstojník zapletený do přestřelky. Potřebuju dvě rakve a koronera. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, proč si ke konci své akční kariéry začíná Van Damme vybírat zkorumpované, prochlastané a hlavně životem zcela znuděné policisty. Na jeho hrdinovi není nic přitažlivé – v první polovině filmu je opravdu ubohý, po uzdravení zase moc slizký a stejně odhodlaný zemřít, přestože jej manželka evidentně miluje a chce s ním vychovávat brzy se narodivší dítě. No ale budiž. Kdo chce kam, pomozme mu tam. Jenže – proč Van Damma máme rádi? Protože to byl vždy pohodový kluk, který uměl karate, skvělé rotačky a tak nějak mu to šlo lehce od ruky. Na hraní ochlastů a zkrachovalců máme Doplha Lundgrena. Takže spíše bych očekával pohodový akčňák v duchu Kontrabandu, s hodně akčními scénami tělo na tělo, trochu nadnesenosti a hlavně radosti. Jenže počínaje Replikantem je to samá socka, lůzr a ubožák. Už mě to opravdu unavuje a nebýt trochu čerstvého vzduchu v J.C.V.D., asi by mi tento sympaťák už tolik příjemný nebyl. No snad zažije dostatek rozumu a nechá se Stallonem naverbovat do jeho Expendables II. Jinak tento film trpí vším klasickým pro akční béčko – špatné a hlavně bezduché akční scény, chybí trochu odlehčenosti a výraznější tempo. Že to Van Dammovi s delšími vlasy sluší, to se nedá popřít. Ale na druhou stranu si to přiznejme – stárne nám, a to velmi velmi výrazně. Já mu přesto věřím, že by nám ještě mohl ukázat, jak se starý hoch dostane do formy. Zde k tomu měl jedinečnou možnost, ale zůstalo pouze u pár sklapovaček. To mi vážně nestačí. Hudba: Mark Sayfritz ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ano, film pusobi obcas celkem levne, obcas je kamera jak amaterska a v porovnani s jinejma akcnima filmama je to prumer. Ale na Van Dammeovo pomery to je fakt bomba. Jean-Claude nejdriv hraje desnyho parchanta, kterej picha s kurvama, nema problem kohokoliv odprasknout, bere drogy a je naprosto na dne. A podle toho taky vypada, takle na sracky sem Jean-Claudea snad jeste nevidel. Pak pride prostredni cast, kdy se Van Damme vzpamatovava z kulky a tady pro zmenu hraje dobraka, skoro az retarda. No a zaver je uz klasika, kdy de zachranit manzelku a vyridit ucty s hlavnim zaporakem. A nutno rict, ze to slape hodne slusne a navic ma film netradicni konec. Jean-Claude se sice tvari obcas krapet moc ospale, ale vicemene podava velmi slusnej vykon a i kdyz film je spis takovy drsny drama nez nejaka akcni jizda, tak dokaze udrzet pozornost po celou dobu a nenudi. Po dlouhy dobe perfektni Van Damme a slusna zabava. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nezabít to finále, šel bych na čtyřhvězdí. Van Damme v kapku klišovitém i předvídatelném, ovšem vlastně béčkově povedeném a z jeho strany rozhodně i slušně zahraném police story. Akce  založená na přestřelkách, ale solidní a místy i velmi povedená, při kydlení v baru se dalo vzpomenout i na pana Woo v nejlepších letech.  Sedla mi i Dammova partnerka Selina Giles. Pak ale přišlo finále a do té doby snesitelný béčkový scénář ztratil jakoukoliv soudnost a najednou jsem si připadal jako v dětské hře na policajty a zloděje, když se zničehonic vynořovaly další a další postavy, jenž "míchaly kartami". Finální přestřelku pak měl zřejmě na starosti někdo jiný než tu v baru, případně si asi všichni šňupli koksu, jinak si ten blbinec neumím vysvětlit. A ani hongkongský antihappyend (modří budou vědět) to moc nevylepšil. Za lidovku ale naprosto v pohodě. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (10)

  • Hudbu měl původně složit Nick Ingman, kvůli náhlým změnám však musel z Dublinu odcestovat do Londýna a byl tak nahrazen Nicem Rainem. (TomikZlesa)
  • Většina scén se natáčela v Bulharsku, část poté v americkém New Orleans. Škola ve filmu je American College of Sofia. (TomikZlesa)
  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Michael Smith. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)

Reklama

Reklama