Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Napohled je možná krásná…ale uvnitř skrývá děsivé tajemství! Připravte se na čtvrté strašidelné pokračování legendární série Mutant, jež se pohybuje na samotné hranici hrůzy, děsu a chaosu! Vynikající vysokoškolská profesorka Miranda Hollander se po tajemném výpadku paměti probudí obklopena následky krvavého řádění. K smrti vystrašená se obrací na svého strýce, aby jí pomohl s vysvětlením. Strýc ale odhaluje šokující pravdu. Miranda je jen poloviční člověk – klon hybridního člověka a mimozemské DNA. Společně musí vyrazit do Mexika, aby tu nalezli vědce, který ji kdysi stvořil. Záhy se však stávají terčem hordy běsnících mutantů…a čas zatím nezadržitelně utíká. Zbývá už jen chvíle, než se Miranda neodvratitelně podvolí zabijáckým instinktům, které se skrývají uvnitř jejího vlastního těla! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Je to celkem zábavné, ale v jeden den jsem zkoukl dva Lyonovy filmy najednou aniž bych věděl že to natočil on. No a oba dopadli špatně, ale já se u nich aspoň bavil, je sice pravda že tohle je o chloupek lepší, ale nic extra to také není, jen mě překvapilo to že se mi to líbilo více než nepovedené 3. Režisér věděl že na moc nemá a tak udělal takovej komornější díl. Ale dobře se mi na to koukalo až teda na ten konec. Ale prosím další díl už ne. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Naprosto nedokážu pochopit proč se někdo rozhodl oživit tuhle podle mě v celku úspěšnou mimozemskou trilogii a natočil tohle čtvrté pokračování, které věřte tomu ani jednou větou nenavazuje na předešlé tři díly. Příběh je totálně stupidní a prakticky zneucťuje veškeré zákony, které si předchozí filmy dokázaly vybudovat. Vetřelce tady staví do pozice nějakých neškodných druhů, kteří se přáteličkují s lidskou rasou a rozmnožovat se daji pouze pod mikroskopy. Nevidaný paskvil, který čerpá jen z krásy křivek zdejších hereček a moderních obrazových efektů. Z těchto důvodů ode mě film nedostane pouze jednu hvězdičku, ale jsem ochotný přistoupit na dvě, což však nemění situaci, že se jedná o nejslabší film z celé série Species. Prosím už žádné oživování úspěšně zakončených vetřelských trilogií, děkuji... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jedná se o průměrný sci-fi horor, který by si správný fanda Species neměl nechat v žádném případě ujít. První dílu se sice nevyrovná ani omylem, ale to žádné z dalších pokračování. Děj filmu je místy dost nudný, ale dá se tady najít i několik světlých chvilek. Nejvíc se tento film bude líbit příznivcům krásných žen, protože obě herečky jsou dost atraktivní a věřte, že toho ukázaly dost. Atmosféra filmu se v celém filmu střídala a připadala mi jak jízda na horské dráze. Chvílemi na nás vybafla scéna, která byla nabitá akčností, stříkala krev a dokonce zemřelo i několik lidí po sobě. Potom ovšem nastala zase nudná pasáž, ve které se jen mluvilo o nepodstatných věcech a chvílema mi přišlo, že sleduji nějaký romantický drasťák. ()

Jango_Fett 

všechny recenze uživatele

Zatraceně, začátek nic moc, vypadalo to šíleně béčkově. Prostředek naprosto úžasnej a dech beroucí. Ponurost, strašidelnost atd...a konec naprostá srač.... závěrečný souboj mutantů je tak trapně udělaný, že mi připoměl přemrštěné pleskání power rangers kde dělají super skoky a létají vzduchem. Navíc mi ta mutantka co měla bodáky v rukou připoměla Baraku z Mortal Kombat. Ok a teď další věc za kterou dám bod dolu. Na první pohled je vidět že masky a potvory už nedělá H.R. Giger a jsou jen slabím odvarem jeho díla, původně šel z mutantek (první a druhý film) jak strach tak krása, ale teď vypadají jako nějaké vykrmené čarodějnice. Co se hereckých výkonů týče, tak jsou o dost lepší než ve třetím filmu. Nejvíce vyniká doktor Forbes který vytváří hybridy, jeho postava je prostě suprová a dodává filmu odlehčení. ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

O co v tomhle filmu šlo? Mělo to být sci-fi nebo přehlídka kozatic? Posledíl díl Species je naprosto zbytečný, neukazuje nic moc nového, zato nás oblažuje pohledem na sexy ženský každých pět minut. Ano, první díl byl na sci-fi taky dost eroticky laděný, ale tak nějak vkusně, zatímco toto už je jen prvoplánovitá lacinost. Neříkám, že je to celý špatně a že tam nebyla ani jedna zajímavá scéna, ale vidím to pouze na slabší dvě hvězdičky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Pracovní název zněl Species IV. Později se rozhodlo o přejmenování na Species: Awakening. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Mexiku. (Terva)

Reklama

Reklama