Reklama

Reklama

Voodoo: Umění ďábla 2

Trailer

Obsahy(1)

Krvavý příběh pomsty a vražd zachycuje děsivé činy svůdné učitelky. Několik mužů z vesnice je očarováno její krásou a rozhodne se získat její srdce pomocí černé magie. Tolik kouzel najednou je ale příliš, učitelka brzy ztrácí pojem o realitě. Když jí indiánská čarodějnice předepíše jako lék lidské maso, propadá se ještě hlouběji. S pomocí šesti bývalých studentů se proto musí pokusit změnit svůj osud a pomstít se chtíčem posedlým mužům… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (46)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle je jinaci kafe. Sice koukam, ze tu bylo reziseru jak nasrano, ale filmu to prospelo, tak proc ne. Pribeh je tentokrat slusnej a rozhodne to neni tak, jak tvrdi distributor, jeho popis filmu je dost mimo. Proste se jedna o vyvrazdovacku ucitelka versus studenti. Ze zacatku se sice pul hodky nic nedeje a misty to je zmateny, protoze to je samej skok v case a flashback a je to vicemene zbytecny, tvurci se jen zrejme snazili o naky lepsi prokresleni postav. No nicmene pak se to slusne rozjede, studenti prijedou na navstevu za ucitelkou a startuje cista vyvrazdovacka pomoci voodoo a obcas jsou ty smrti neskutecne nechutny. A atmosfera filmu je taky slusna, dobre hororova a o lekacky taky neni nouze. No a pak je pointa, ktera je sice krapet zbytecna, ale spatna neni. Cisty 4* to nejsou, ale oproti prvnimu dilu je tohle skvost, takze je dam. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Sice mi projekci Art of the Devil 2 znepříjemňoval jednohlasý dabing jako z polistopadových dob a jeho rušivost měla za následek, že závěrečná pointa se mi nezdála, ale film se mi líbil více než jeho starší bratříček. Střihačská ekvilibristika a chaotičnost scén se dvojce naštěstí vyhnuly, takže nás čeká přehledný a docela zajímavý příběh s netradiční voodoo tématikou a krvavějším feelingem (kambodžská kletba s rybářskými háčky ad.). Ve dvojce jsou totiž zastoupeny slabé prvky kanibalismu a exploitation (našinci se vybaví Asami a její hrátky), které bohatě stačí na to, aby se ze snímku slabším povahám udělalo blivno. Pro otrlejší to bude dobře stravitelná, lehce nadprůměrná, vyvražďovací jednohubka. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný horor. Má pomerne dobrý príbeh o skupinke priateľov, ktorí pred pár rokmi, keď spoločne chodili na strednú školu využili čiernu mágiu, aby uškodili vzťahu medzi ich telocvikárom a učiteľkou, čo ale malo ťažké následky a okrem iného to telocvikára stálo život. Teraz sa rozhodnú navštíviť svoju obľúbenú učiteľku na vzdialenom mieste mysliac si, že už na tú udalosť aj zabudla, ale opak je pravdou a všetci budú musieť bojovať o svoj život, pretože s čiernou mágiou sa nezahráva. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. S filmom po celú dĺžku nemám žiadny väčší problém, ale škoda, že film je zaujímavejší v tých menej dôležitých scénach, než v tých hlavných. Prvá, rozbehová polovica na mňa pôsobí úplne ideálne, dostatočne zoznámi so všetkými dôležitými postavami a bavili ma aj scény z minulosti, kedy sa samotné použitie čiernej mágie stalo, ale druhá je už slabšia, vtedy sa už síce stále niečo deje, takže nudiť sa tu nedá, ale svojim pojatím mi to už až tak moc nesadlo, skôr by som ocenil klasickú naháňačku po lese, ako tieto scény plné čiernej mágie. Ale oceňujem zaujímavý záver. Čo sa týka samotných hororových prvkov, tak sú rozhodne sklamaním. Nejakú atmosféru alebo aspoň napätie som tu ani nezaznamenal, ale zase film sa o to ani moc nepokúsil, prvoradé sú tie rôzne situácie s čiernou mágiou. Tie sú celkom nápadité a aj správne drsné, ale ako som spomínal, nie je to môj štýl a tak ma ani tie rôzne situácie moc nezaujali. Herecké obsadenie je na tom dobre, síce až na postavu učiteľky tu chýba nejaká výraznejšia postava, ale aj tak sú mladíci vybraní dobre, hlavne ich dievčenská časť, nikto mi tu neprekážal. A nesklame ani réžia a technická stránka, nie je to nič výnimočné, ale pre potreby filmu stačia. Určite neľutujem, že som si tento film pozrel, v ničom ma neurazil a po niekoľkých stránkach aj celkom zaujme, ale nie je to nič výnimočné, stačí si to pozrieť raz. 58% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Sice nicim objavny, ale slusne zvladnuty a hlavne poriadne drsny a neprijemny horor. A za to hviezdicka hore. (7/10) ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrci se snaží neustálými flashbacky a rychlým sledem scén navodit patrně dojem zajímavosti, ale vychází z toho jen zmatená a praštěná srágora plná hypertuctových hororových dialogů a krvavých momentů. Je tu hora klasických hororových rekvizit, ale ani v jedné nevidim sebemenší nápad. Naopak, některé působí dojmem "tohle bylo dobrý v tamtom filmu, nacpem to tam taky" a šup, máme to tu, bohužel jen nahodile plácnuté ve spatlaném ději. Krvavé scény jsou nechutné a poměrně vydařené, ale co naplat, když jsou od boku střílené, bez jakéhokoliv účelu... jejich sestřih by byl stejně hodnotný jako celý film. Příběh je prostě krávovina, do komplikovaného kabátku maskovaná vyvražďovačka studentíků s prvky magie, halucinací a blablabla... závěrečná pointa po tomhle zkaženým guláši už překvapit nedokáže, nehledě na to, že je pitomá a zbytečná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zpočátku propletenec hlavní dějové linky s flashbacky stěžuje orientaci, nakonec ale vše do sebe zapadne. Klasická asijská záležitost, kde, nevím proč, je černá magie nazývána voodoo. V rámci série jsem nečekal nic objevného, spíše nějaké to gore. Vyzdvihnout tedy musím tři scény - rybářské háčky spojené s hmmm kambodžskou magií, ještěrky vylézající z těla a grilování zakončené trepanací. Místy slušná atmosféra, místy úsměvné jednání postav. Kdo se zaplete s černou magií, bude snášet její následky až do konce života. Slabší průměr. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným thajským hororům jsem u tohoto filmu neměla problémy chytit dějovou linku a pochopit o co šlo. Při sledování jistých očišťovacích scén jsem si vzpomněla na nově otevřené 5D kino v Polsku. Tak tohle by musel být vskutku čichový koncert. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

O hodně lepší než tragický díl první, všechny akce a reakce dávaly smysl, prolínání minulosti a současnosti taktéž, jednání postav bylo pochopitelné, jak osvěžující. Navíc to uběhlo svižně, dokonce se občas ukázalo i něco jako atmosféra. Kdyby Thajci točili podobně slušně koukatelných věcí víc, nezlobila bych se. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

pekné herečky, pekný jazyk, zaujímavý námet a pre fajnšmekrov pár nechutností - tiež nie nezaujímavých. trochu netradičnejší a exotickejší pohľad na subžáner teenage vyvražďovačiek so snahou budovať príbeh a neuletieť k povrchnosti v motiváciách či reakciách - akurát s nalepenou extrapointou z kategóriee ázijských hororov toho obdobia. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Film byl dabovaný jen jedním dabérem, protože se nepředpokládalo, že na něj bude moc lidí chodit. Ostatně kdo by chodil na krvavý příběh pomsty a vražd, že? ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ten závěr byl teda extra-brutal. Jinak ale hrozně odehraný i hrozně nadabovaný horor. Příběh taky dost slaboučký. Prostě od Thajců jsem čekal mnohem víc. 2 hvězdy a to jen za celkem pěkné Thajky a velmi kruté gore na konci. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Skutečně to s jedničkou moc společného nemá. Co se týká kvality využitého potenciálu voodoo praktik, tak zde se přece jenom zadařilo o malinko víc než v předchozím díle. Některé scény by se dali s přivřením očí nazvat i lehce brutální, ale jinak sem se u filmu víc nasmál než abych se třásl hrůzou. Gumové masky rádoby mrtvých vypadaly z dálky celkem slušně, ale jakmile se kamera přiblížila blíž nastal malér. Herecké výkony byli velmi průměrné a já jen přivítal rychlé vyvraždování ke konci, protože některé postavy jsem už nemohl ani vystát. Scénka s polívkou byla luxusní stejně jako herečka, která si střihla roli učitelky. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Po nudné jedničce jsem byl hodně zvědavý. Když jsem zjistil, že tentokrát to bude puberťácká (nechce se mi furt používat amerikanismy) vyvražďovačka, trochu jsem se lekl a čekal stejnou nudu jako u jedničky. Ale víc hlav (režisérů) zřejmě opravdu víc ví a tohle se docela povedlo. Má to docela zajímavý a dost zamotaný příběh, který je ke konci možná až moc přepointován (aniž by to ale příběhu nějak uškodilo) a vůbec to nenudí. Není to ale ani zas něco extra, teda kromě úvodní scény s rybářem, ta je fakt nechutná, podruhé ji asi už nedám... ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Vyvíja sa to celkom sľubne, už len dôraz na hlavné postavy je nebývalý, striedajúce sa časové roviny vzbudzujú pocit komplexicity, všetko akoby smerovalo k ázijskej variácii na TO od Stephena Kinga. Ešte aj po technickej stránke je to akoby mladícky nedokonalé, nedotiahnuté, čo však vôbec neprekáža, javí sa to byť zámerom. Lenže keď príde na vyvrcholenie, tvorcovia (a že ich je požehnane) nedokážu túto celkom slušne rozohratú partiu rozbehnúť. Postavám sa dejú krvavé až nechutné a hlavne neošúchané krutosti, len škoda že kamera to akosi nedokáže sprostredkovať v bezprostrednejšej, pôsobivejšej podobe. Storyboardy majstrov vizuálu sú podmanivejšie než toto. K záveru dôjde aj na parafrázu slávnej mučiacej scény z Audition od Takashiho Miike, jedno béčkovo príjemné prekvapenie vo finále a potom ešte jedno céčkovo prebytočné odhalenie v nadstavenom finále. No jo, no... viac hláv, menej súdnosti. Škoda len rodiacej sa myšlienky. Ako vlastne pri väčšine súčasných pokusoch o horor. Chce to ďalšiu novú vlnu, než už z ktoréhokoľvek kúta sveta! ()

CBD 

všechny recenze uživatele

Dobře zvládnutá atmosféra a scénář který už jste někde viděli - resp. v různých filmech. Hodně nepříjemné scény mučení ve mě vyvolali dojem, že když jsem se dokázala dívat na tohle tak už jsem opravdu hodně otrlým divákem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Co mi celkem vadí, to je skutečnost, že i tohle je místy hodně americký horor, že jde zde strašně patrná inspirace západním stylem tčení filmů. Skoro bych řekl, že to má blíže k americkému hororu než k japonskému, z kterého minimálně první díl hodně vycházel. Těch thajských prvků zde není tolik, snad jen ty opravdu násilné scény, které ale v amerických filmech také vidíte, jen ne vždy s takovou syrovostí. Více asijského by určitě neuškodilo. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pro me prijemne prekvapeni z meho prvniho thajskeho filmu:-). Co se tyce krvelacnych scen, tech snimek obsahuje skutecne kvantum a rada z nich je dosti nechutnych. To ale k hororu patri a tento byl lehce nadprumerny, kdyz tedy k tomu vsemu pripoctu i libive herecky. Nejslabsi veci na filmu tak zustava scenar, ktery mohl byt lepe propracovany, da se vsak na to divat! ()

Reklama

Reklama