Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisérská dvojice J. Michael Straczynski a Sara Barnesová se ujala sci-fi dramatu, které navazuje po několika letech na oblíbený televizní seriál. Ocitáme se ve 23. století, deset let poté, co se John Sheridan (Bruce Boxleitner) stal prezidentem Mezihvězdné aliance a připravuje osudové sjednocení Babylonu 5, které by mohlo zachránit Zemi před blížící se zkázou. Katastrofě však může zabránit jen tím, že sleví ze svých zásad. Plukovnice Elizabeth Lochleyová (Tracy Scogginsová) se zase musí postavit nečekanému vetřelci, díky jehož přítomnosti se Babylon 5 stává volným přístavem na křižovatce mezi nebem a peklem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (26)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

První příběh je za 1*, druhý za 3 a půl. Ten první je plný keců, stejně jako ten druhý, jen ten první, jako by byl z jiného seriálu. Ta náboženská tématika mě nenadchla, podobných témat je už tolik, že nechápu, jaký význam to má v Babylonu 5. Statické postavy a nuda. Druhý příběh, otrocky naroubovaný na ten první, je stejně obšlehlý jako ten první, ale už se aspoň hodí do světa Babylonu 5. Ve scéně ve stíhačce to bylo opravdu napínavé. Hodně zajímavá byla zmínka o Stephenu Franklinovi a G'karovi, kteří oba spolu jeli "za okraj", což je vzhledem k úmrtí jejich herců příznačné. Tvůrci si nemohli dovolit říct, že Stephen zemřel, kvůli poslednímu dílu Babylonu 5, ve kterém žije a odehrává se později, než tento příběh, ale doufal jsem, že se dozvím, jak zemřel G'Kar. Jinak musím pochválit efekty, tady jsou nejlepší, jaké kdy Babylon 5 měl. Kdyby to bylo stejně špatné, jako v roce 1993, byla by to opravdu ostuda, ale nebyl bych vůbec překvapený. Celkově jde o solidní tečku (?) za seriálem, škoda, že se zde nevyskytují Londo, Delenn, Garibaldi a Ivanova (ta nestála ani za zmínku), dojem by byl rozhodně lepší. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Ako milovník sci-fi by som nikdy nebol predpokladal, že dám 1 hviezdičku Babylonu ... Kopec filozofujúcich drístov o nebi a pekle ... tak z toho by mohla byť akurát tak dobrá rozhlasová hra zo štúdia Banská Bystrica ... Obrovské sklamanie. A pritom mi bolo podozrivé, prečo dali film rovno na nosič, bez kinopremietania .... Teraz už chápem. V kinách by ľudia hromadne umierali v kreslách nudou. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Povinnosť pre všetkých fanúšikov kultového seriálu. Nie je to film, sú to dve kratšie epizódy (ktoré sa pri troche šťasia mohli prelínať ako v "skutočnom" filme, ale napokon ostali pri seriálovosti). Prvý príbeh je pomerne jednoduchý, ale pekne hororový a temný. Druhý je seriálová klasika, kde žiari Sheridanov humor a charizma. Garibaldi sa síce neobjavil, ale bol to skvelý návrat... ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Prvý príbeh o zamestnancovi Babylonu 5, do ktorého vstúpil diabol jakž-tak ujde. Prenesenie tematiky posadnutosti pekelnými silami a exorcizmu do medzihviezdneho priestoru sa spočiatku javí ako zaujímavá myšlienka, no po čase to celé akosi stratí šťavu a ani záverečné rozuzlenie nefunguje tak prekvapujúco, ako si tvorcovia filmu zrejme želali. Druhý príbeh v ktorom prezident Medzihviezdnej aliancie Sheridan trávi čas s mladým centaurským princom regentom, pričom bojuje s rôznymi temnými vnútornými pohnútkami zrejme uspokojí iba zarytých fanúšikov seriálu, lebo mňa príliš neoslovil. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uvodny prejav G'Kara mi urobil velku radost. Najprv technicka cast: Pocitacove triky su konecne perfektne. Problem bol s interierovymi scenami. Evidentne bolo vybudovanych velmi malo dekoracii a vacsina sa tocila pred modrym platnom. Je to skoda, lebo to miestami posobilo velmi rusivym dojmom. Skoda tiez, ze neukazali nejaku dekoraciu, ktora sa casto pouzivala v serialy (napriklad riadiace centrum) Z interierov som skoro ani nemal dojem, ze sa to odohrava na Babylone. K pribehu: Pri prvom pribehu ma velmi sklamalo spracovanie tejto temy. Problemom nebol fakt, ze ide o nabozensku temu. Vadila mi velmi mala angazovanost Babylon sveta do tejto temy. Po cely cas som skoro vobec nemal pocit, ze sledujem novu epizodu Babylonu. Keby sa v prestrihoch neobjavil zaber na Babylon, tak sa cela tato epizoda mohla odohravat v nejakom uplne inom serialy. Cely konflikt sa vlastne odohraval medzi dvoma postavami, ktore sme nikdy predtym nevideli, a takmer mi bolo jedno ako sa to skonci. Jedina zo znamych postav tam bola Lochleyova, a aj ona sa objavila len na minimum casu. Tato zapletka by bola skvela v prvej serii, kde by kazda z postav mala moznost vyjadrit svoj postoj k viere. 4/10. Druhy pribeh bol ovela lepsi a skvele sa vysporiadal s technickymi obmedzeniami tak s tym, ze mal k dispozicii len par povodnych postav. Interakcia medzi Galenom a Sheridanom bola skvela, ale este lepsie boli sceny medzi Sheridanom a Vintarim. Bolo fakt napinave sledovat ako sa Sheridan rozhodne. 7/10. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

1.story...The Exorcist (neRkový;) ve vesmíru, není pro mě osobně, špatný či nezajímavý (navíc, hraje v něm Bruce Ramsay z toho nešťastného Hellraisera IV), ale ten druhý mu s přehledem nakopává zadnici. A suprově vylepšené CGI, je fakt žraso. Poté mě vždy napadne, jaké by to bylo maso, udělati s B5 to, co se Star Trek TOS či TNG. Byť ten 2.ST s., to dle mého zase tak nutně, nepotřeboval a pokud by to nedělali kvůli Blurej discům, tak by k tomu asi nedošlo.;-) Bod navíc, za Galena.:) a pokud máte bonusy, tak si pusťte krátkou taškařici, s názvem...Sock Puppets Issue. Já se vždy u toho řežu smíchy! Tady to je...https://www.youtube.com/watch?v=pYQ5A50lj8I od času 2:24 ;-) Enjoy! Ponožky válí!:) P.s. a všimněte si, totální pokrové tváře samotného tvůrce po celou dobu.;-) ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Klasický Babylon 5 konečně s vizuálními efekty, které takovému mistrovskému dílu patří! Příběhově možná slabší (je to povídkový film), ale stále věrný. Srdce fanouška B5 musí zaplesat u starých známých postav i při zmínkách o těch, kteří se neukážou. A ten začátek musí vloudit malou slzičku do oka každého, kdo si zamiloval B5 a jeho konec. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Neucesana sci-fi konverzacka. Nevadi mi absence akce, nybrz neucesanost jakeho si naznaku dejů, ktere byly nedotazene a zasluhovaly by dva samostatne dily o min. 90 minutove stopazi. Nacpat tohle do 70 minut je logicky prusvih. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Posledný film o Babylone 5, tentoraz však netočený televíziou, ale ako kinofilm. Vidno to hlavne na dobrých efektoch, nové hviezdne lode sú parádne, zápletka filmu rozdeleného na dve časti však nijako nevytŕča medzi ostatnými filmami. Prvá časť - s hororovým nádychom - skončila skôr ako začala a hoci je pozareteľná, nemá príliš čo ponúknuť. Druhá časť filmu o technomágovi, ktorý Sheridenovi ukazuje možnú skázonosnú budúcnosť, je podstatne lepšia. Je síce viac o dialógoch, ale bolo to zaujímavé, škoda tej nižšej stopáže. Chýbali všetci ostatní hlavní protagonisti seriálu, vlastne boli iba slovne spomenutí. 4 slabšie hvezdy si to zaslúži, ale takýto kult by si predsalen zaslúžil uchvácujúcejšie zakončenie. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Úžasné "zakončení" B5-ky se nese v duchu dvou zajímavých příběhů. První je vcelku napínavý a atmosférický, hlavní hrdinkou je Lochleyová a jde v něm o vymítání ďábla. Takové věci mám rád a abych pravdu řekl, trochu jsem se obával, jak tato tématika dopadne ve spojení s B5, ale nebyl k tomu důvod. Dopadlo to báječně, jen to občas bylo trochu ukecané, ale jinak bez chyby. /85%/. Druhý příběh je mírně napojen na ten první a je o Sheridanovi, který se musí rozhodnout, co udělá s princem Vintarim. Potěšil mě návrat Galena, setkání Sheridana s Lochleyovou, ale také zmínka o Franklinovi, Londovi a G'Karovi. Atmosféra je úplně jiná, ale vyrovná se to prvnímu příběhu, tempově sice pomalejší, ale s propracovanějším scénářem. /85%/. Velice jsem byl překvapen efekty, v porovnání se seriálem je to opravdu na úplně jiné úrovni a to je dobře, protože to vypadalo výborně. A potěšil mě ten úvod G'Kara, to bylo úžasné a já jsem si uvědomil, že jsem došel na konec. A potěšilo mě také, že jsem opět slyšel ty nejlepší melodie seriálu. Tedy za efekty a ty odkazy a zmínky a za "naposledy" dávám 90%, takže 5*. ()

Magneto 

všechny recenze uživatele

Lost Tales je viacmenej klasická B5 dvojčasť, avšak srší z nej nostalgia B5 univerza, čo určite poteší skalných fanúšikov Babylonu 5. Prvý príbeh sa točí okolo prítonosti diabla na stanici, tento príbeh ma veľmi nenadchol, na môj vkus sa Straczynski veľmi vyhýbal tým najpálčivejším otázkam...Ale druhý príbeh prezidenta Sheridana je super. Jedna z tých lepších epizód a objaví sa v nej môj obľúbený technomág Galen, opäť úžasne zahraný. Technická úroveň odráža pokroky v počítačovej grafike, takže úvodný výbuch Babylonu 5 je stokrát lepši ako v Sleeping in Light. Celkovo dávm hodnotenie 4 hviezdičky, ale to len z nostalgie. Hádam sa ďalšie časti tejto antológie vydaria viac. PS: Veľmi sa mi páčilo ako tvorcovia vzdali úctu zosnulým členom "posádky", keď na otázku novinárky, či sa desiateho výročia založenia Interstelárnej Aliancie zúčastní aj doktor Franklin odpovie Sheridan že nie, pretže sa pridal k G`Kharovi na jeho ceste objavovania vesmíru... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

I.Na stanici se začnou dít podivné věci - tajemný zápach a zima v jedné odlehlé části, a navíc jeden ze členů posádky vykazuje známky posednutí ďáblem. Na stanici přilétá na žádost Elizabeth Lochleyové kněz, který by mohl provést vymítání ďábla - ale nejdříve stojí před největším rozhodnutím svého života - má člena posádky zachránit, nebo jej nechat v náručí pekla, ale tím pozvednout váhu celé církve? II. John Sheridan se ve svých snech dozvídá zvláštní informace o korunním princi, kterého by měl převážet na své lodi. O mnoho let později, až bude princ vládnout, tak právě on bude tím, kdo zničí vše, co dělá lidi lidmi. John Sheridan má takto vynikající příležitost, jak prince zabít - a tím se zbavit budoucí hrozby. Ale neexistuje ještě jiné řešení? Resume: Dvě zcela nesouvisející epizodky kultovního seriálu splácnuté dohromady a šup s tím na video.Ani jedna z nich není nijak velkej odvaz, ale myšlenka obou je docela fajn a určitě si nezaslouží zatracení. Kvalita odpovídající seriálu ... ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele

Film z prostredi B5 ktery tvori dve dejove nesouvisejici epizody. Prvni je navratem k filosoficko-mystickym tematum ktera se obcas v B5 mihla (jako napr vyborna epizoda "Comes the Inquisitor"). Druhy pribeh je pak hodne povedene moralni dilema, ktere prezidentu Sheridanovi naserviruji nevyzpytatelni technomagove. Kupodivu tu potkame i cynicky humor. :) Prijemne prekvapeni a zatim asi nejlepsi film z prostredi B5. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Jak jiz bylo mnohokrat receno jde o 2 kratsi epizody B5. Grafika se mnohem zlepsila a z nastoleneho designu se nyni vytriskalo snad uplne maximum co slo. Vizualni stranka je opravdu uchvatna ale ta proste film nedela. Pribehy to uz je jina vec nebyly spatne ale ani uplne dobre, clovek se bavil ale na otazky z B5 stejne odpovedi nedostal. Jde proste o paradni navrat a pribehovy prumer. ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Ani tak film jako kratší "dvojdíl" k seriálu po letech. Postavu Galena známe z Crusade a zbytek je Babylon 5. První část filmu je náboženská sračka plná keců a exorcismus na Babylonu 5, nechápu, co to má za smysl. Druhá část je už zřejmá a je dobrá se Sheridanem v čele. Beru to jako dozvuk Babylonu 5 a je to poslední, co je z tohoto universa k vidění. Takže lehce přidám na 3 hvězdy. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Komorní sci-fi nuda série, kterou jsem nikdy nesledoval. Proto asi vyznavači série si nějakou tu hvězdu mohou přidat, ale pro ostatní je to televizní (byť trikově na televizi zručné), nudné a bez žádného nápadu. ()

LakiyL 

všechny recenze uživatele

Škoda prvej polovice filmu, ktorá sa zameriava na filozofické žvásty, avšak aj o tom Babylon 5 bol. Potom nastupuje druhá polovica venujúca sa Sheridenovi, ktorá je omnoho zaujímavejšia. Dozvieme sa aj o novom nástupcovi na centaurský trón v poradí hneď za Virom. Táto "dvojepizóda" je obyčajným priemerom z pera Straczynskeho. Ak ešte niekedy natočí film Babylon 5 , verím že sa v ňom objavia všetci žijúci herci z pôvodnej série. ()

_-0-_ 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že cítím vděk za natočení pilotu další řady B5 (doufejme). Slepení de facto dvou dílů do jednoho se až tak nepovedlo, daleko více by slušelo vynechání první episody ze dvou spojených, ale - jak jsem poznamenal - jsem vděčný za neočekávané pokračování a tak nekriticky hodnotím čtyřmi hvězdičkami. Nemohu si ale odopustit poznámku - urputná víra Američanů v křesťanského boha a mýty s ním spojené, které se promítly jako tema prvního příběhu, to je něco, co do B5 nepatří. Filmů o exorcismu, existenci a příchodu ďábla & spol již bylo přespříliš, zatažení tohoto tematu do Babylonu považuji za přinejmenším nevhodné - je to projev neúcty k SCI-FI. Btw., film není dlouhý 90 min., jak je uvedeno, ale 72 minut. ()

Reklama

Reklama