Reklama

Reklama

Dodge Connnolly je šarmantní majitel týmu amerického fotbalu. Poté, co jeho mužstvo opustí sponzor a celé lize hrozí smutný konec, přemluví agenta, aby získal do týmu vycházející fotbalovou hvězdu Cartera Rutherforda. Carter je válečný hrdina, který na konci první světové donutil kapitulovat mnoho Němců. Když je na hřišti, tak rozdává okouzlující pohledy přítomným slečnám a protihráče trápí neskutečnou rychlostí. Spolu s Carterem se u týmu objevuje i půvabná a inteligentní novinářka Lexie, která přijíždí s jediným úkolem: vyšťourat na Cartera nějakou špínu a odhalit pravdu o jeho nezasloužené pověsti hrdiny. Lexie si svou krásou Cartera i Dodge naprosto podmaní. Dodge bude muset bojovat nejen o její srdce, ale i o to, aby udržel své hochy pohromadě. Překvapivě zjišťuje, že láska a fotbal mají podobný scénář, a proto si jeden skvělý manévr schovává až na poslední čtvrtinu... (TV Nova)

(více)

Recenze (193)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Clooney opět dokazuje, že je dobrý nejen před kamerou, ale i za ní a téma si na to nevybral zrovna lehké. Povedlo se mu však zachytit dobovou atmosféru a spolu s technickou stránkou lahodící divákovu oku, hudebním doprovodem jazzových tónů Randyho Newmana, popichující novinářkou ztvárněnou Renée Zellweger a samozřejmě svým charismatickým projevem se mu podařilo stvořit kvalitní žertovnou podívanou z prostředí amerického fotbalu. Výborné jsou především dialogy mezi Dodgem a Lexie, na kterých film také dost staví. Každý má sice s válečným hrdinou Carterem Rutherfordem jiné záměry, ale jejich vzájemné škádlení a postupné sblížení, dává prostor pro jejich herecký koncert. Výsledný dojem však sráží celková nevyváženost snímku, trochu pomalejší tempo a fádní konec. Film typu sportovní komedie nebude zrovna Cloonyho krevní skupina, ale nakonec přeci jen v Leatherheads spatřuji slušnou podívanou., která bohužel místy nudí a tak sráží výsledný dojem trochu dolů. (6/10) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Z malých příběhů se stávají velké, z pravdivých nepravdivé a leží-li někde šest stop pod zemí historka neobalená vrstvami fikce, zakopala ji tam média. George Clooney natočil další film o žurnalistice, chlapské tvrdohlavosti a obtížích souvisejících s hledáním a prosazováním pravdy. Výstižně přeložené Tvrdé palice jsou svým scénářem stejně svěží jako Milujte svého zabijáka a svou režii stejně soustředěné jako Dobrou noc a hodně štěstí. Zasazení do klidných meziválečných let před hospodářskou krizí svádí k lehkovážné taškařici, ale Clooney není z těch filmařů, kteří by byť sebevtipnější záležitosti brali na lehkou váhu. Hořká pachuť prostupuje nejvíce finální zápas, kdy je krom nastolení otázky, dobře známe třeba z Ohnivých vozů, „Zač sportujeme?“, poražen již jednou poražený a to „fíglem“, který sám použil. I kdyby platilo, že ve sportovním filmu musí vyhrát ten hodnější, u Tvrdých palic se těžko určuje, kdo to vlastně je. Lehko naopak poznat, že Zellwegerová i Clooney si své (dvoj)smyslné dialogy, naplňující neoficiální definici screwballových komedií „a sex comedy without the sex", náramně užívají (-Pro mě je to poprvé -To říkají všechny). Radost pohledět na tak chytrý snímek, jehož rytmus jakoby z nebe diktoval samotný Billy Wilder. George Clooney, zdá se, směřuje ke stejným metám. Apendix: Fotografie pod závěrečnými titulky vtipně zodpovídají některé „žánrové“ otázky. 85% Zajímavé komentáře: Adrian, Sobis87 ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $58miliónovTržby USA $31,373,938Tržby Celosvetovo $41,299,492Tržby za predaj DVD v USA $8,710,694 //počet predaných kusov 463,068 ()

imf 

všechny recenze uživatele

Kakraholte, Georgi! Vždyť my víme, že seš reinkarnovaný Cary Grant, nebyla potřeba nám to dávat najevo takhle okatě. Máš body za přepálené barvičky a tři trakaře charismatu, které si do sebe nacpal pod tlakem. Utáhneš i tu nejslabší scénu, ale proč si na nohu připínáš blonďatou kouli v podobě přehrávající Renée Zellweger (její imitace Katherine Hepburn působí stejně levně jako imitace dřeva v interiéru nejlevnějšího Fiatu) a zbytečně to ke konci ženeš do dramatu? Mohla to být skvělá pocta screwball žánru (scéna ve vlaku je jako podle učebnice), ale snaha o dramatický přesah film zbytečně žene do nižších otáček a i když se to nakonec brilantně "skoulí", zůstává v koutcích spokojeného úsměvu neodbytný pocit, že napodruhé by to génius Clooney zfouknul líp. Jenže to by pak k černobílým klasikám nebylo fér. Jedna cihla v mešitě musí vždycky vyčnívat... a tahle vyčnívá moc hezky. (7/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

George Clooney je tak krutě sympatický až toto jeho kouzlo je schopné nést celý film. Jako zkrášlovadlo zde působí René Zellweger a její rychlý a nepříjemný jazyk- Holt drzá novinářka se nezapře. Sledovat film o začátku té pravé profesionální fotbalové ligy v USA byl z počátku velmi komediální a krásně retro a tento pocit vydržel po celý film, i když jsem tomu vůbec nevěřil. Režie je stejně příjemná a celé to má tak krásnou náladu a atmosféru, že tomu dokážete rychle propadnout a dokoukáte to ani o tom nevíte. Takto sympatické filmy by se měli točit častěji, protože vidět takovou hvězdu jakou je Clooney jak je zamazaný od bahna je prostě zážitek. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Duncan Brantley, Rick Reilly .. Pohodová sportovní retro komedie o komercializaci amerického fotbalu, která ale nakonec uhraje jen tříbodovou jistotu než plnohodnotný touchdown. George Clooney je přesto cool jak herecky tak režijně a opět dokazuje, že retrem nasáknuté snímky jsou jeho parketa - nažloutlá patina obrazu, styl, poctivá dobová výprava i kostýmy. Zato Renée Zellweger lehce dochází dech a vedle George je jen druhořadý přihrávač, který už pět let od Cold Mountain ne a ne zavadit o projekt, který by jí dal patřičný prostor a podtrhl její talent. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Fajn retro, které Clooney nejspíš natočil jenom proto, aby všem dokázal, že je ještě pořád největší švihák Hollywoodu. No... je :) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Yummmmyyyy.... So fancy with such a glance ... Po troch (vybornych az mnamoznych) reziserskych zarezoch je to jasne - Clooney je reinkarnaciou nielen glamour stars stareho dobreho Hollywoodu, ale cestou este stihol pochytit to tazko popsatelne kuzlo natocit film o nicom, sposobom, ktory kombinuje rozne prvky viacerych dekad min. storocia a stihne Vam usmev na tvari formovat takmer permanentne. Technicka stranka brilantna, ovsem najlakavejsie kuzlo tvori Clooneyho sarm a jeho interakcia s celym hereckym okolim. I ked pochopitelne, najvacsie dialogove perlicky prichadzaju s Renée...a navyse ta hudbicka a tanecek...a ta scena v kupe ako vystrihnuta zo Some Like It Hot...a tak...mnam. I like...I enjoy...vrrrrrn :) ()

Fr 

všechny recenze uživatele

..a profesionální fotbal se tak navždy změnil…. G.Clooneymu a (překvapivě!) R.Zellweger 30. léta sluší. Jejich společné dialogy na mne působily vtipně a veselé byly i ,,šoty“ ze zápasů. A to nejsem žádný velký obdivovatel amerického fotbalu. Samozřejmě je to film o sportu, ale třeba historka, jenž předcházela Carterově vyznamenání, by byla ozdobou mnoha komedií! Takže, jestli máte rádi atmosféru 30.let, nevadí vám trocha toho sportu okolo a nepřekvapí vás šťastný konec – není se čeho bát. Jestli tomu bude jinak, tak ICH GEBE AUF! PŘÍBĚH*** HUMOR**** AKCE*** NAPĚTÍ * ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

In the beginning, the rules were simple. There weren't any. Ztreštěný žánr screwball komedií na rozdíl od pravěku amerického fotbalu svá přísná pravidla měl- a jedním z nich je chemie mezi hlavními postavami. Jakkoli je poznat, že většinu scénáře George Clooney přepsal (a žádal o credits WGA, nicméně ta mu jeho žádost zamítla a on se následně vzdal hlasovacích práv), v snímku plném rozkošných situací, parádních hlášek a carygrantovského fluida Mr. COOLneyho je jeden navíc. Hlavní ženská hrdinka Renéé Zellweger, které chybi drzost Katharine i roztomilost Audrey, krása Grace i oduševnělost Ingrid. Stejně jako v životě, i na plátně to George zvládá s přehledem sám. Jen by měl pochopit, že film je kolektivní hra, kde musí mít i ostrostřelec jako on slušného přihrávače. Náramně jsem se bavila, ale coby milovník nejen filmových přestřelek mezi pohlavími se přimlouvám za reparát. 80% je tentokrát výjimečně mááálo. I když souhlasím s Adrianem: yummy. George je, s prominutím, k sežrání. Skoro tak jako člověk, který leží vedle vás a dává vám vzpomenout, že i když na plátně jsou screwballs ohrožený druh, realita jimi nešetří. :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt prijemny prekvapeni. Film o zacatcich profesionalniho fotbalu a aby to nebylo jen stereotypne o tomhle, je sem pridana milostna linie mezi Georgem a Renee a jeste linie o valecnym veteranovi. A jako celek to skvele funguje. Film je hlavne komedie, ne ze by ste se smichy valely po zemi, ale celou dobu je film milej a vtipnej, nektery sceny skoro pripominaj grotesku, do toho perfektni atmosfera tricatejch let, takze prijde ke slovu i prohibice a celou dobu hraje paradni hudba. No a pak tu je Clooney, kterej vypada, jak kdyby z nejakyho dobovyho filmu vypad a skvele se sem hodi a pak tu je Renee, ktera hraje takovou tu typickou roztomilou, ale zaroven ne zadnou kravku a oba jsou proste perfektni a skvele to mezi nima jiskri. Takze fakt nevim, co filmu vytknout, navic i ty zapasy jsou skvele natoceny, ostatne jako celej film, takze mam skoro chut dat maximalni hodnoceni, ale precejen spis ty lepsi 4*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Míč ke hře poskytujou domácí. Když nemáte náhradní, prohrajete kontumačně." Začátky profesionality amerického fotbalu byly těžké a bohužel se povedly. To "bohužel" je za mne, protože já jsem kouzlo tohoto sportu nikdy neodhalil. Nicméně Dodgeovy finty mě bavily a jinak o fotbal zase tak moc nešlo. Šlo o to pošpinit hrdinu, jehož skutečný příběh mě rozesmál. Ovšem ještě daleko víc mě pobavily jiskřivé rozhovory mezi Dodgem a Lexie. Při nich hláška přebíjela hlášku a já se válel smíchy. Takže pokud mne někdy začne obtěžovat hovorem nějaká duchaplná kráska, tak jí okamžitě setřu tím, že bych si rád dočetl ten poutavý článek o zavařování broskví. Díky za inspiraci. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Stylová a příjemná, nicméně ničím neoslňující zábava. Clooney má na víc a Renée už není zdaleka tak roztomilá jako kdysi... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Svými dvěma předchozími celovečeráky nasadil George Clooney laťku tak vysoko, že vyvolal velké očekávání, které Tvrdé palice tak úplně nenaplnily. Určitě nejde o špatný film, ale tahle romantická komedie ze sportovního prostředí neměla určitě ani ambice útočit na oskarové vavříny nebo změnit pohled na kinematografii. Je pár sportů, které přímo programově nemusím, jako např. box nebo právě americký fotbal, ale naštěstí tvoří prostředí amerického fotbalu jenom východisko pro rozehrání konverzačních přestřelek mezi Georgem Clooneym a Renée Zellweger, které filmu výrazně napomáhají. Příjemná oddechovka se solidním hereckým obsazením a řadou slušných vtípků. Celkový dojem: 60 %. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

George Clooney konečne posunul hranice filmu so športovou tematikou tak, kam ešte žiadny iný film nedošiel a zároveň v ňom dal obávanému slovku 'klišé' hodinovú výpoveď. Úžasná, milá a šik kombinácia žánrov, v ktorej si každý nájde svoje miesto, takmer dokonale zapadne a Clooney vytiahne tú správne žánrovú kombináciu takmer v každej scéne, či situácii. Nebojí sa robiť si srandu v tých najvážnejších situáciách, či zamiešať romantické pletky do čisto chlapskej futbalovej atmosféry. Herci sú príjemný, dej nenudí, občas si to pýtalo viac humoru, ale ten pocit za po chvíli vytratí. Dobrý pocit z filmu však pretrváva ešte dlho po jeho skončení. 85%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

S Leatherheads mám trochu problém. Na jednej strane je prakticky nulový príbeh (minimálne z hľadiska príťažlivosti) a na druhej odzbrojujúci retro šmrnc a silné jednotlivosti. Clooney herec (aj režisér?) je mužom klasického Hollywoodu, ktorého niekto teleportoval do 21. storočia, aby sme nezabudli (alebo aby sme objavili) jeho kúzlo. 70% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tvrdé palice mě potěšily snad úplně vším. George Clooney je režíruje stejně jako hraje (s lehkostí, sympaticky a se vzácně dokonalým citem pro vtip), ostatní perfektně vybraní herci se s ním dobře doplňují, příběh má parádní dobovou atmosféru, kterou podporuje soundtrack Randyho Newmana, scénář je milý a propracovaný po všech stránkách a například kousavé dialogy mezi Dodgem a Lexie nemají chybu... Pohodový, vstřícný snímek, který urazit rozhodně nemůže, ale nadchnout dovede celkem snadno. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

G. Clooney aj v súkromí neustále vystrája nejaké kúsky, preto mu tieto komédie sedia. Myslel som, že toho amerického futbalu tu bude viac, preto ma to nejako nelákalo, ale humor je fajn a celkom som sa bavil. Záverečný zápas v mnohom pripomenie i naše jarné futbalové ihriská, ale až také blato v ktorom sa schová komplet hráč i s loptou, to nemáme...Navyše je tu zaujímavá historka s vojnovým hrdinom. "Ich gebe auf!" 70%. ()

Reklama

Reklama