Leviatán

Horor

Španělsko / USA / Portoriko, 1984, 84 min

Hrají:

Alice Cooper

Rocková hviezda Vincent Raven (Alice Cooper) sa vracia do rodinného sídla, aby tam nakrútil videoklip, lenže vracajú sa temné okamihy jeho detstva a rodiny - a vracajú sa aj krvichtivé vlky ... Jednoduchý námet, jednoduché spracovanie a jednoduchá zábava. Pre hororového fanúšika nemožno nájsť ideálnejší film. Je to krvavé, je to zábavné, je to pekne temne farebné, so skvelou hudbou (dve skladby od Alice Coopera) a hlavne nie je to nudné. Krásna hororová béčková zábava, ktorá sa na nič nehrá a ktorá bola nakrútená ľuďmi, ktorý majú žáner viditeľne radi. No a pre fanúšikov Alice Coopera to je jasná povinnosť, jeho jediná hlavná rola - a skvele si ju užíva (spieva, vraždí, mení sa na vlkodlaka ... ako vždy).(8.11.2007)

Celkem roztahaný film. Alice Cooper dovádí perfektní výkon. Atmosféra filmu každou minutu houstne. Ale bohužel tomu něco chybý. A nemůžu přijít na to co.(17.12.2008)

Původně jsem čekal nějaký úsměvný béčko, který přetrpím, jen kvůli Cooperovi, ale věci se měly jinak. Atmosféra filmu je "vopravdu fakt hodně hustáá":-) Sem tam člověka zamrazí, sem tam se dokonce i lekne (z toho ten poslední úlek byl fakt s velkým Ú). Příběh, ač je celkem jednoduchej, tak vůbec není hloupej a hodně baví. No a třešničkou na dortu je Alice Cooper v hlavní roli. Hnedka, když se objeví v tom úvodním klipu "Sometimes I´m James Bond ..." jsem myslel, že snad umřu, protože slyšet a hlavně vidět krátkovlasýho Alice Coopera, jak zpívá popík o tom, že má krizi identity a někdy je James Bond, někdy Billy the Kid, někdy Sherlock Holmes a někdy Jack Rozparovač, to se hned jen tak nevidí. A nejlepší na tom je to, že mu ty role věříte. A ještě lepší je Alice, jak tam běhá v tom koženým úboru s brokovnicí v ruce :-)) Pravej akční hrdina. No zkrátka skvělej film, kterej by sice bez Coopera fungoval, ale já díky díky Cooperovi přidám jednu hvězdu navíc.(2.11.2009)

Alice Cooper i v tomto snímku nabídne svým fanouškům ochutnávku svých písní a dokonce se můžeme těšit i na zajímavý klip hned na začátku. Tento chlapík je známý svou extravagantností a fušováním do hereckého řemesla. I zde se kvalita snímku opírá především o jeho výkon a ani tentokrát nezklamal. Především jeho postava se zde rozvijí opravdu ve velkém stylu, stejně jako samotný příběh. Někomu se může zdát, že sleduje hned několik žánrů dohromady a má pravdu. Především pak závěr filmu nabízí svým divákům nezapomenutelné chvíle a napětí by se tu dalo „krájet“. Samozřejmě ne každý bude spokojený a to především s maskou samotného vlkodlaka, ale ten byl záměrně postaven tak trochu do autu. Houstnoucí atmosféra, běsnící Alice a pěkně krvavé záběry však všechno vynahradí. Klasické béčko, které by měl vidět nejen fanda tohoto zpěváka. 6/10(27.7.2011)

když jsem si stahoval live-koncerty Alice, ve vyhledávači se mi objevil i tento film, a protože mě zajímalo, co to bude zač, aniž bych četl nějaké recenze, stáhnul jsem si to taky a bez nějakého očekávání se na to mrknul, a byl jsem mile překvapen, neb se mi dostalo zajímavého atmosférického horroru o vlkodlacích, kde si s klidem troufám tvrdit, že to patří mezi to nej v rámci "werewolf-horrors" .. všechno se motá kolem rockové hvězdy (jak jinak Alice:D), který se s partou známých vrací do svého rodného města, ale zábavný výlet se brzo změní v cosi jiného, mín příjemnějšího, protože obyvatele městečka sužují útoky div.psů, kteří ale ani tak nejsou psi, jako něco horšího, a co to je, pochopitelně rozluštíme spolu s Alicem :) .. tolik stručně k ději, a nyní k filmu .. na to, že jde o horror.béčko, musím smeknout před dobrou atmosférou a zajímavým prostředím, čemuž skvěle sekunduje i hudba (jak jinak, když na ní spolupracoval i Alice), do toho zajímavá kamera a citlivě volený střih, a tak diváku je umožněn působivý a napínavý pohled na příběh(včetně několika zdařilých lekaček), který sice mnoho invencí a nápaditostí nenabízí, ale vše je kompenzováno solidními krvavými scénkami , jako i pohodovým herectvím Aliceho:) .. suma sumarum, film jistě stojí za to zkouknutí a nudit určitě nebude .. doporučím fandům vlkodlačích horrorů a A.Coopera, kterého uvidíte v hodně zajímavých situacích :D(28.12.2010)