Reklama

Reklama

Temná zákoutí

Susan si nepřeje nic víc než otěhotnět a žít pak s manželem a rodinou spokojený a šťastný život. Jenže taková existence by byla příliš jednoduchá a krásná. Susan začínají pronásledovat noční můry, v nichž se probouzí coby Karen Clarkeová, žena zatížená hrozivou minulostí a bez naděje na lepší budoucnost, navíc pronásledovaná tvory z té nejzazší temnoty. Zpočátku Susan dokáže cizí realitě vzdorovat, ale s postupem času se hranice smazávají a brzy přestává být zřetelné, co je ještě skutečnost a co už jen špatný sen připomínající hrozivý očistec. A hlubiny duše hlavní hrdinky jsou stále temnější stejně jako atmosféra britského hororového thrilleru, s nímž v roce 2006 debutoval režisér Ray Gower. V hlavní roli se můžete těšit na půvabnou Thoru Birchovou, známou u nás především z multioscarové Americké krásy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

cariada 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušně natočení horor, s dobrým nápadem. Dívka co trpí ńoční můrou, v kterých ožívá ona jako by v jiném světě mnohem ponurejším. Celý film sledujeme jakoby dva souběžné děje a čekáme , který z nich je vlastně ten pravý. Pointa je poté trochu překvapivá.(né sice úplně originální) , ale sem se velice dobře hodí. Někdy se už i člověk ztrácí co je realita a co jen sen a nebo vize. Ps-scéna s penisem v márnici mě hodně pobavila. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Co je sen a co vlastně skutečnost? Tahle neustálá oscilace mezi realitou a světem plných prapodivných bizardností mě zprvu zmátla natolik, že jsem sám nevěděl, zda se mi to celé jen nezdá. Po nějaké chvíli, ale začal tenhle neustálý kolotoč brutálně nudit a já čekal jen na závěrečný finále, které mimo jiné stálo za starou bačkoru. ()

Reklama

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Přečetl jsem si recenze uživatelů a mrknul jsem na hodnocení filmu. Usoudil jsem, že to nebude nic moc, ale přesto jsem si ten film pustil. Skoro hned na začátku mě zaujal rozhovor muže se ženou. Muž se ptá, jestli by se s ním žena vyspala, kdyby se inkarnoval jako pes. Žena odpoví záporně. „A co kdybych byl klokan?“ naléhá muž. „S klokanem bych si to rozdala,“ míní žena. Muž na to: „To jsem si mohl myslet.“ Anebo: Muž s ženou plánují dítě. Žena má podstoupit umělé oplodnění a obává se, že se to nepovede. Muž: „V tom případě je tady plán B. Adoptujeme dvě sedmnáctileté Švédky.“ Podobně zářných příkladů, jak s ženou elegantně konverzovat, zde uslyšíme víc. – Ve filmu se vize z ženiných nočních můr prolínají s realitou a posléze obojí téměř splývá. Je to jak v té čínské bajce: Zdálo se filosofovi, že je motýlem, nebo se zdálo motýlovi, že je filosofem? V kategorii mysteriózních hororů slušný průměr, nicméně chápu, že ne každému se to musí líbit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nepopieram, že to na určitých miestach nemalo slušnú mysterióznu atmosféru, ale ako celok to spolu nefungovalo. Príbeh bol upatlaný a zrobený akoby na kolene presne podľa šablóny podobných viacvrstvových dejových liniek, čiže nuda. Jediné čo ešte stálo za to bola samotná Thora Birch. Podpriemer. 40/100 ()

EllinkaD 

všechny recenze uživatele

Tak jsem trošku na rozpacích - byla jsem na tenhle horror docela zvědavá, tak jsem si ho včera pustila ... no, ale zřejmě si to budu muset pustit ještě jednou, protože ke konci jsem se už ztrácela v tom, co je sen a co skutečnost - a konec jsem tak nějak nepochopila vůbec (buď za to může moje chabé myšlení, nebo ta chřipka, kterou si právě léčím) ... Prostě a jasně - zatím 3* - a nezachrání to ani můj oblíbenec Toby Stephens (v roli mimořádně úlisného doktora Woodleye) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama