Reklama

Reklama

Životní peripetie mladé dívčiny, která se nedostala na vysokou školu a tak zakouší školu života. Nastoupí jako prodavačka v bufetu. Musí se vyrovnávat s různými úskalími v pracovním i soukromém životě. (veronikav)

Recenze (13)

zette 

všechny recenze uživatele

Celkem solidni retro podivana do socialistickeho mlecneho baru:-)! Zajimava je i sonda do zivota mlade divky, ktera tape v zivote podobne jako dnesni mladez. Asi se z tematu dalo dostat vice, na jediny film reziserky Sieberove to ale neni spatne. Dobra Kocabova hudba a samozrejme i zpev Jany Kratochvilove. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nuda v mléčném baru. 1) Film bez chuti a zápachu stejně jako hlavní hrdinka, jejíž jeden nápadník je ženatý a druhý hloupě naivní a ona sama je názornou ilustrací úsloví "mouchy, sněste si mě". 2) Divím se, že soudruzi schvalovači ponechali ve filmu fakt, že dívčino rozkrádání majetku v socialistickém vlastnictví zůstalo bez postihu. ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Jediný film od této neznámé režisérky o klasickém mládežnickém hledání sebe sama v socialismu, má v sobě i dost slušné momenty. Vyzdvihnu hlavně úplný závěr, kde se film dostává do velmi slušného pojetí. Bohužel až na závěr. Na osmdesátá léta docela uvolněné herectví, dokonce i mladý Brodský byl docela vstřebatelný a např. u Kretschmerové lze zaznamenat více prostoru než obvykle, což jí svědčilo. I samotná Mahulka a její osobitost má něco do sebe. Otrkává se kde může a vše bere pěkně po svém. Otevřený závěr mě utvrdil v lepším průměru osmdesátých let. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Abych řekla pravdu, tak mě zpěv Jany Kratochvílové docela pěkně štval a to mám její typický chraplák ráda. Yvetta Kornová mi do role pěkně sedla. To tedy hlavně typově. Škola života je tou nejlepší školou jakou může člověk získat. Je to především příběh o hledání místa v životě a hledání sama sebe. ()

Zajímavosti (2)

  • Točilo se převážně v Brně, ale také v Novém Hrozenkově a Liptálu. (sator)

Reklama

Reklama