Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zubař Doug, nešika Dudley, podpantoflák Bobby a právník Woody, který přišel o veškeré peníze, prožívají krizi středního věku. Jsou obklopeni ženami, které je nechápou nebo rovnou opouštějí, dětmi, které je nerespektují, a pracemi, které je neuspokojují. Tito čtyři muži nacházejí jediný oddech v pravidelné jízdě na motorkách do místního baru a zpět. Woody ale nutně potřebuje změnu a navrhne, že by si mohli opepřit svůj nudný život na předměstí a vydat se na motorkářský výlet napříč Amerikou. Ani jeden z nich nemá tušení, že se během cesty za svobodou a volností setkají se skutečným motorkářským gangem Del Fuegos a že dojde k odhalení překvapivých tajemství ve vlastních řadách. (TV Nova)

(více)

Recenze (488)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Divočáci se podobně jako Dobrodruzi z velkoměsta ocitli ve slepé uličce středního věku a vydávají se "s větrem ve vlasech" za přeludem - mládím a svobodou. Nablýskané motorky a kožený ohoz se brzy jeví jako jediné fešácké a není to jen prostata a prázdná nádrž, co volá po satisfakci. Mně byla tahle "born to be wild" jízda moc příjemná, aby taky ne - netlačilo mě sedlo, neměla jsem jazyk na vestě a nešlapal mi na přezky gang rozběsněných "origoš matroš" motorkářů, smála jsem se od plic, se songy si podupávala a nad Peterem Fondou užasla. Na 4* nemusim čekat, až mi narostou fousy a pupek a dávám je už teď. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Motorkářský způsob života mi říká velký kulový, ale kurňa, musí to být velká pohoda, vrazit si do uší AC/DC, sednout na harleye a vyrazit po Route 66. Proto ze začátku měli „divočáci“ mé sympatie (v případě pseudokomika Martina Lawrence však se skřípěním zubů) a asi tak půlku stopáže mi to vydrželo, pak se ale celá story překlopila do klišovité komické frašky, kterou jsme už viděli asi stokrát. Pokračování s těmi sympaťáky bych se nebránil, ale pouze s mnohem lepším scenářem. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bůh je mi svědkem, že jsem ze začátku těm chlapům rozuměl, podporoval je, fandil jsem jim, áááááá ano, záviděl jsem jim, ovšem jen do té doby než přijeli do toho městečka a celý to kouzlo dobrodružné obyčejnosti odešlo zpátky na nekonečné silnice spojených států a nechalo divočáky trapně dodivočet. Jo a zachtěl jsem mít Harley Davidson, když jsem uviděl Pítra Fondu, neměl jsem však peníze i když jsem hrábnul do všech fondů a tak budu muset svůj unik ze stereotypu na dobrodružné putování po dálnici D1 ještě chvíli odložit. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pozor! Varování ministra dopravy! Silné motorky jsou návykové! A jízda na nich může vést i k vaší smrti! Jooo, i Divočáci by o tom mohli vyprávět své, včetně toho ohrožení na životech. Jde sice "zase" a "jen" o únik z reality všedního dne, o čemž pojednávala již řada jiných filmů (i road movies), ale díky velmi dobré obsadě "odepsaných existencí" se povedlo jen lehce nadprůměrný scénář převést do koukatelné podoby, která místy i zaměstná vaši bránici. Sympatický štěk dostal i bezstarostný jezdec Peter Fonda a byť filmový motor ve druhé půlce už místy začíná trochu škytat, se závěrečnými titulky ještě chytne svěží dech v podobě vtípku s pořadem typu (trochu spoileruji) Jak se staví sen. Celkem je to tak na 70%. Btw. Marisa Tomei měla ve filmu už 43 let??... NEUVĚŘITELNÉ! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, kterých je v dnešní době zatraceně málo o partě motorkářů říkající si Divočáci, kteří žijí vlastní životy a tak se ve svém životě rozhodnou ještě jednou pro nějaký ten svobodný výlet, jako v Bezstarostné jízdě. Ukáží jak na tom jsou, ukáží že dnešní motorkáří občas nechápají podstatu toho, proč vůbec motorkáři jsou a snaží se poučovat, což mi ani tak nevadí. Řekl bych, že jsem se bavil. Herců jsem na to v tomto filmu měl dost. Bavil mě především John Travolta, Martin Lawrence, Tim Allen, William H. Macy a jejich největší nepřítel Ray Liotta, takže si nemůžu stěžovat. Dalo se na to hezky koukat a co je hlavní, rychle to uteklo a tak to u komedie má být. Sice není nijak odvázaná, ale příjemných komedií už také vidím méně než dříve. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $168,273,550Tržby Celosvetovo $253,625,427Tržby za predaj DVD v USA $97,845,715 //počet predaných kusov 5,945,628║ Neviem či za to môže aj neskutočne zabávajúce sa publikum v kine ale nepomôžem si a musím dať tejto klasickej americkej komédii plný počet, lebo takto dobre som sa zabával na komédii v kine len pár krát. Herci doslova na sklonku svojej upadajúcej kariéry nemohli ani lepšie urobiť než si zahrať v tejto uletenej motorkárskej komédii, takže dá sa povedať že to je určitý návrat hercov ako John Travolta - Tim Allen - Martin Lawrence - nuž to sú ty známejší ale kto im dominuje je práve William H. Macy ten doslova exceluje a svojími streštenými poznámkami, pádmi z motorky nemá chybu. Prim cameo si tu strihne aj Peter Fonda. "Zabaviť film zabaví a to je hlavné!" /videl v kine: 90%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Brad Copeland .. Skvěle jsem se v kinosále pobavil, proč to nepřiznat. Divočáci mi šli prostě do noty. Samozřejmě, že film nemá nějaké vyšší ambice, než být středoproudou komedií. Pár vtípku je prvoplánových, také šablona o krizi středního věku a odpoutání se od zaběhlých stereotypů je obvyklá, ale tempo dávkování humorných scén či dialogů má správnou kadenci a tak je celý počátek vyjížďky včetně jízdy samotné až k motorkářskému baru uprostřed pouště velice zábavný. Tam přichází otřepaná zápletka o střetu dobrých a zlých, dosavadní náboj lehce opadá, ale nic markantního se neděje, tyto konflikty jsou prostě nut(d)né a tento nepatřil k nejhorším, páč Liotta a spol. se snaží. Co tuto podívanou zaručeně táhne je herecké obsazení - výtečná sestava kamarádů Tim Allen (zaručeně nejlepší), John Travolta, Martin Lawrence a William H. Macy je přímo ideální volbou, která spolu skvěle funguje. Prostě nečekejte nijak originální nebo geniální zábavu, ale solidní bezstarostná jízda tatíků na hranici zaběhlého klišé to rozhodně je.. 75%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Festival vyhořelých herců neskončil zdaleka tak špatně, jak se předpokládalo. Becker dávkuje rockovou hudbu, záběry na mocné stroje i komediální vsuvky v rozumné míře a scénář je postaven tak, aby se chlapci herecky nepředřeli, ale nebyli za bandu pitomců. Mohlo být hůř, znáte to, Fonda je satan. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Čakal som zlo, dostal som milo strávenú, staromládaneckú oddychovku, ktorá síce nešlapala dokonale, ale hlavne smerom k záveru ma dokázala baviť čím ďalej, tým viac. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Komedie s několika megavtipnými místy, ale většinou se nebudete za břicho popadat, ale nanejvýš jen tak usmívat. Každopádně nápad to byl dobrej. Obsazení je dobré ve všech rolích, ale nejvíc mě dostával teplej šerif John C. McGinley, ten chlap je komediální bůh. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Komedie o mužích mého věku, kteří si jedou splnit své sny....Ale ano, není to dokonalé, možná, kdyby místo staříků jeli ,,mladíci", tak bych to pěkně zkritizoval :-)).. Ale ne... prostě taková oddechovka, která pohladí každou starou duši. A není to nostalgie.. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Teddy Castellucci: 1. Slow Ride 2. Wanted Dead or Alive 3. Who Do You Love 4. Dusty Trail Blues 5. Carnival Clowns 6. Thunder Kiss '65 7. Highway to Hell 8. Midnight Rider ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Chcem im zlámať všetky kosti v tele.“ – „To vyzerá na poriadnu nakladačku, Jack.“ John Travolta, William H. Macy, Martin Lawrence, Marisa Tomei, Kevin Durand, M.C. Gainey, Ray Liotta a Tim Allen sú drsná kombinácia. Bohužiaľ, Divé svine sú ten druh komédie, ktorá je vtipná, miestami dokonca strašne vtipná... na papieri. V sfilmovanej podobe stráca na vtipnosti a dokonca i také napohľad smiešne a vďačné scény, ako výbuch krčmy, sú zrežírované zle. Možno je to chyba strihu, možno hercov, ktorí sa práve dvakrát nesnažia, možno zbytočnosti niektorých gagov (plieskanie býka po zadku – načo to bolo dobré?), možno toho, že postavy si svoje problémy zaslúžia aj s úrokmi (prečo rodinke proste nepovedali, že sa kúpu nahí? Prečo Travolta ostatným skrátka nepovedal, že omylom vyhodil do vzduchu krčmu?). Hlášky ma pobavili („Tvárite sa, akoby niečo vybuchlo.“; „Tak toto nevyperú.“; „Chalani, toto je hovno, potom to nejedzte.“), ale jednotlivé scény, herecké výkony a príbeh menej. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Oleee boze, ja vim, ze to je proste desne stupidni, ale nemuzu si pomoct, ja se dobre bavil. Navic uz tu hodne dlouho nebyl nejakej poradnej film s motorkama. Film nenudi, vtipy jsou slusny a nikdy nezklouznou k trapnosti nebo nechutarnam, i kdyz to je misty namale (pytel s hovnama...). Navic je hlavni ctyrka fakt dobre vybrana, bal jsem se, ze Lawrence na to vypada moc mlade, ale nakonec kazdej dostane stejne prostoru a kazdej predvede neco slusnyho a ackoliv ani jeden z hlavni ctyrky nepredvadi nakej extra vykon, tak to nevadi, pac to jsou sympataci. A hodne me potesily mensi rolicky, Liotta je tady docela drsnej, potesil me Héctor Jiménez, ultra krutej Kyle Gass, kterej samozrejme zpiva a vypada pri tom spravne perverzne a naprosto genialni ultra buzna McGinley. Zkratka oddechova blbustka u ktery se nemusi moc premejslet, ktera misty zadrhne, ale misty ma fakt skvely fory a ktera se nesnazi o nic vic nez pobavit a to se ji dari slusne. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jako fakt v pohodě movie. Parta borečků si vyrazí prohnat svý žihadla. Prostě easy rider. Šátek přes hlavu, koženou černou bundu, plnou nádrž benálu a uhánět od všech starostí. This is FREEDOM! Supr motorkářský songy, chyběla jen vypalovačka Born to Be Wild. Fajn komický situace a povedený dialogy, na pohodu herci. Všem to mega sekne. A samozřejmě je třeba trochu rozhejbat pokérovanýho šéfa gangu, ať to má nějaký grády. Jasný, že pár momentů jsem viděl už hafokrát, ale nevadí mi to, protože je to prostě zábava. Prostě coolec filmec. Jo a waitněte si na závěrečný title, je tam good scéna a možná přijde i dojatý Liotta. 70% 253 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Související novinky

Po Divočácích přijdou Staří psi

Po Divočácích přijdou Staří psi

26.06.2007

Souvislost mezi komediemi Wild Hogs a Old Dogs je evidentní. Opět je tu studio Walt Disney Pictures, vrací se režisér Walt Becker i hlavní hvězda (ačkoli s nynější hvězdností Johna Travolty to není… (více)

Reklama

Reklama