Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

Ilicka odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto neuvěřitelný šit, důsledně vykrádající všechny větší hity posledních let, neinvenční, nechutný, odporně odehraný... Zajímalo by mě, odkud vytáhli představitele veškerých rolí... Celou dobu jsem se zmítala na pokraji nevěřícného (WTF???) úsměvu a zvracení a zkracovala stopáž pomocí rychloposuvu... Ale ani ten nebyl dost rychlý. Bohužel. ()

Silence odpad!

všechny recenze uživatele

Jak popsat něco, co je zcela nepopsatelné? Abyste pochopili, musíte to vidět, abyste přežili, musíte se tomuhle skvostu za každou cenu vyhnout. Co na tom, že několik nápadů (dva tři) je povedených a blíží se podstatě parodie, když je naprosto všechno zadupáno absolutní stupiditou a totální nelogičností. Několikrát jsem se sice pousmál, ale spíše jen ze zoufalství. Nuda, šeď a hnus. Náhodně poskládané scénky parazitující na slavnějších snímcích nemají, až na těch pár výjimek, s parodií nic společného. Autoři natočili film nejen ubohý, ale i uboze. Už jsem si myslel, že mě nic nepřekvapí, když se ale objevil hadrový panák, či když se v bojové scéně zcela nekrytě střídala tvář Freda Willarda s jeho asijským dublerem, nevěřil jsem svým očím. A vidíte? Vždyť, co já jsem se u toho filmu nasmál. :) Z Velkého blijáku jsem si odnesl dvě věci: 1) Už nikdy nechci vidět ksicht Jaymy Mays. 2) Daleko víc si teď cením těch hloupých letních popkornových velkofilmů. Takže... díky! ()

Reklama

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle není ani komedie, natož parodie, to je TRAPGEDIE coby zřejmě nejlepší filmové ztělesnění pojmů TRAPNOST a TRAGIČNOST. Ubožejší film jsem snad ještě neviděl. To i závada Blair Witch mi ve srovnání s tímhle přišla alespoň trošičku zajímavá. Chcete-li si Velkej biják alespoň trochu užít a nebýt nasranej jako já, tak vám radím jedno - přeskočte celej film a pusťte si jen a pouze závěrečný titulky, jen ty jediné u mě dokázaly vyvolat alespoň úsměv! ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Bohužel film nevyužil možnosti parodovaných snímků, tak jak bych si já představoval, a i proto se nevyhl slaboučkým fázím, ve kterých se opět (bohužel) dostává na řadu hromada nechutností, jako třeba opakované zvracení na přihlížející lidi, mrtvá zvířata, narážky na zoofilii a homosexualitu a odevšad odkapávající sliz a humus. Neboť když nevíš coby, tak nech postavy zvracet. Já nevím, nedivil bych se, kdyby tento humor zabíral na slaboduché náctileté diváctvo v USA (a podle dementního pořadu "Show me the funny" i na americké dospělé), ale v Evropě se holt smějeme humorným věcem a ne zvracení. Na můj vkus již vzniká až přespříliš "parodií", které v mnoha ohledech zcela stejné. ()

Kosik odpad!

všechny recenze uživatele

Proboha, dejte jim někdo korunu. Takhle už podruhý zprasit můj oblíbený žánr parodie. Párkrát jsem se sice lehce zasmál, ale to je sakra málo. Absolutně nechápu, proč si jako hlavní linii vybrali Narnii, která je sama o sobě špatná. A taky nevim, proč se každá parodie v poslední době musí jmenovat **** Movie. Kouknul jsem se na to jenom pro to, abych si potvrdil, že tvůrci to nemaj v hlavě v pořádku. Btw. dělali postavy ke všem Scary Movie a bohužel budou i v pětce. Mám takový pocit, že právě oni vymysleli to ubohý kopírování scén a herců, což neni žádný umění a v jejich podání to neni vůbec vtipný. No, jdu se podívat opět na Bláznivou střelu a Žhavý výstřely, abych si trochu spravil náladu. A prosím, buďte rozumný a v žádnym případě na to nechoďte do kina! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Snímek se umístil na 5. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (Zodd)
  • Na místo natáčení (Newhall v Kalifornii) denně dojíždělo mezi jedním a dvěma sty komparzisty, kteří si během dvou týdnů natáčení bojových scén zahráli lesníky, lučištníky a vojáky. Povětšinou se potili v teplotách, které se blížily 45°C. (Amplifier)
  • Na pohybech těla a obličeje bobra pracovalo najednou pět loutkářů. (Amplifier)

Reklama

Reklama