Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. Don't Speak (I Came to Make a Bang!) - Eagles of Death Metal ,2. Art of War - SWJ/Sizzle C ,3. Be More Robotic - E.K.U.K ,4. Eye of the Tiger - Survivor ,5. Kung Fu Fighting - Carl Douglas ,6. My Block - Cham Pain ,7. He's Willy - LeeTown ,8. The Focus - X5/Mr. Tang ,9. Pick It Up - LP/Jose Fuego ,10. Throw Your Cash Up - SWJ/Sizzle C ,11. Lazy Pirate Day - Zach Danzinger/Ali Dee/Chris Davis ,12. The Moment - X5 ,13. Fire Fight - E.K.U.K ,14. Bounce Dat Azz - Dorian Childs , ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Narnia ala Gnarnia, Piráti Karibiku, X-Men, Superman, Karlík a továrňa na čokoládu a možno ešte nejaký slávny movie, na ktorý som zabudol, sa stal predlohou na tento, inak absolútne prihlúpy, film. Ono to pôvodne mala byť zábava a to veľká, ale nie je. Prvých dvadsať minút sa dalo, potom to kvalitou išlo dole kopcom (vrcholom bola spievajúca posádka lodi). Scary Movie je oproti tomu klenot a to ešte nehovorím o geniálnych Hot Shots. Paródie skrátka už nie sú tým, čím bývali a sú skôr k plaču, než k smiechu. Hrôza, ale zopár nápadov a pár scénok ušlo. /15%/ ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se ani jednou nezasmál, to ne. Ale není to takové to zasmání se od srdce. Spíš se jedná o tiky v koutcích rtů. Nevím jestli se někdy ještě podaří natočit dobrou parodii nebo jim dávno odzvonilo, ale Velkej biják tomu moc nepomohl. A pokud jste náhodou neviděli Letopisy Narnie, tak potom od tohoto ruce pryč:-)Jediné, co bych pochválil je zvuk v DTS, ale proč proboha u tohoto filmu???:-D20% ()

zdepapepa odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní propadák po všech směrech i nesměrech. Friedberg a Seltzer (Seltzberg) zase překonali. Což teda absolutně není kompliment. Koná se klasické představení, které s parodií má asi společného tolik, co cvrček na louce s Large Hadron Colliderem. Pro lidi odkojené parodiemi s Leslie Nielsenem a Charlie Sheenem (a i jinými, koukněte se třeba na Edgara Wrighta a jeho Shauna a Hot Fuzz) tohle bude spíš očistec než zábava. Neříkám, že by si tam nikdo nic nenašel, i já se párkrát uchechtnul, ale to je žalostně málo. Zejména proto, že duo Seltzberg neparoduje, většinou pouze cituje, krade, půjčuje si, zesměšňuje, ale neparoduje. Dokud si ale bude tyhle rychlokvašky poptávka žádat, do té doby tenhle žánr budou Seltzber a Friedberg prznit. Otázka zní, jestli tenhle žánr nezabijou úplně... ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Ano, je to bejkovina a to v tom nejhorším slova smyslu, ale aspoň se u toho narozdíl od podobných kravin jako například Disaster Movie dá vypnout a užívat si ztřeštěnou jízdu s Kalem Pennem, Jackem Swallowem, Willy Wonkou, Mr. Tumnusem a dalšími zmátořenci. V tomto snímku nehledejte nic vážnýho, jde jen o to vypnout. Za prsatou Mystique hvězdička navíc. 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Když Bílá Čubka (Jennifer Coolidge) ukáže svůj bílý hrad ( v angličtině White Castle) Edward, kterého hraje Kal Penn řekne, že má pocit, že už tam někdy byl. Je to reference na film Zahulíme, uvidíme (2004), ve které Kal Penn taktéž hrál. (ČSFD)
  • Snímek se umístil na 5. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (Zodd)
  • Skupina, která hraje na párty, je Eagles of Death Metal. (HappySmile)

Reklama

Reklama