Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

MMR 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je moje nejoblíbenější parodie. Říkejte si, co chcete, ale tohle je naprosto úžasná zábava. Film paroduje zejména Letopisy Narnie. Dále mě zaujaly parodie na Karlík a Továrna na čokoládu, Borat, Prci prci prcičky, Klik - Život na dálkové ovládání, Harry Potter a neopomenu také tým Michaela Schumachera (nejspíš) slavící se šampaňském. Bavil jsem se již od samého začátku, kdy každý ze čtveřice hlavních hrdinů si jakýmsi způsobem zajistili zlatý kupon, a tím se tedy zúčastnili Velkého Bijáku. Dále jsem padal smíchy při zahlédnutí Willyho Wonky. Po otevření skříně, kde se na Lucku vyvalí veškeré harampádí ze skříně, a kde také vyběhla jakási nahá žena, jsem byl doslova zavalený blahem. Ve skvělém tempu pokračovali i další scény (Turnus, Bílá čubka, kapitán Jack svalouš, Harry Potter a tak dále) a já byl nadšený čím dál více. A na konci při zastavení armády ovladačem, jsem žasnul. Perfektní nápad, miluju, když někdo takhle poskládá film. Prostě zábava, na kterou nezapomenu. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Návod, jak udělat vtipnou komedii bez vtipů. Tvůrci naládovali kupu trapnosti do každé scénky, kam se naládovat dala. A pokud je té trapnosti v některém okamžiku opravdu hodně, tak se lze zasmát. Není to ten smích, že by vám to přišlo vtipné. Je to spíše smích, který vás nutí zamyslet se nad tím, zda je někdo opravdu tak blbý, že dovede vymyslet takovou kokotinu. 1* ()

Reklama

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Teda já jsem jen nevěřícně koukal, jak neskutečně se dá zprasit pokus o parodii. Usmál jsem se asi tak třikrát, z toho jednou u parodování Hadů v letadle pak u X-Menů (ale to spíš kvůli tomu, jak vypadali) a pak už ani nevím (možná u Harryho Pottera mi trochu cukl koutek). Už mě vážně nebaví koukat se na to, jak ze sebe banda průměrných herců dělá naprosté idioty, každou chvíli někdo někoho kopne nebo praští, popřípadě někdo někoho poblije. Bohužel i parodie na Piráty mě přišla dost ujetá a trapná, humor se zde nevyskytoval prakticky žádný a nebo fekální, takže nevidím jediný důvod, proč bych měl hodnotit vůbec nějakýma hvězdičkama. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Dvěma hvězdičkami oceňuji pár pěkných a vtipných nápadů, jako třeba, že Silase hraje na bílo natřený černoch atd. Jinak je to absolutní odpad s nezajímavou hudbou, blbým příběhem a neskutečně strašnými hereckými výkony. Docela laciná snaha udělat parodii na moderní velkofilmy. Ale jak říkám, párkrát jsem se zasmála. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Môj otec prekotil levicu. Ale viete, ako to chodí vo Vegas. Z toho sa nestrieľa.“ Som zvyknutý na klasické paródie s Lesliem Nielsenom a Charliem Sheenom, preto ma nebaví nová agresívna vlna, kde sú len skopírované známe scény z úspešných filmov a nepridáva sa nič viac, nič vlastné, nič originálne. V jednej scéne sa objaví „Jack Swallows“ na mlynskom kolese. Prečo? Lebo v PIRÁTOCH KARIBIKU 2 bol Jack Sparrow. Tentokrát je to ale o to horšie, že rozpočet musel byť mizerný: z bájneho mystického počítačového ježišovského leva Aslana sa stal Fred Willard, napoly lev napoly človek. Jeho levia časť sa prejavuje tým, že má oblečené chlpaté tepláky a keď sa bije s „bielym mníchom“, vidíme, že to nie je Fred Willard, ale mladý Aziat v chlpatých teplákoch. Doslova mu na celé sekundy vidíme do tváre!!!!!! Kebyže je to aspoň doprčic vysvetlené tým, že v boji sa mení na štíhleho dvadsaťročného vlasatého Aziata! Ale oni nič. Až TAKTO zúfalo... no to je sila, to by som čakal maximálne tak pred tridsiatimi rokmi u Eda Wooda Jr. Každopádne Kal Penn je obrovský komediálny talent („Dr. House“, POFAJČÍME, UVIDÍME 1 – 2). ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Skupina, která hraje na párty, je Eagles of Death Metal. (HappySmile)
  • Poslední film, ve kterém si zahrál Roscoe Lee Browne. (HappySmile)
  • Na místo natáčení (Newhall v Kalifornii) denně dojíždělo mezi jedním a dvěma sty komparzisty, kteří si během dvou týdnů natáčení bojových scén zahráli lesníky, lučištníky a vojáky. Povětšinou se potili v teplotách, které se blížily 45°C. (Amplifier)

Reklama

Reklama