Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

Dale odpad!

všechny recenze uživatele

Scenáristi si vzali na paškál naozaj veľké množstvo filmov, navyše zo širokého žánrového spektra, len škoda, že pozabudli na to, že by to malo byť aj vtipné. Verím tomu, že vymyslieť a pozliepať množstvo narážok na iné filmy nie je jednoduché, no robiť paródiu bez čo i len náznaku humoru sa proste nedá. Kdepak té zlaté časy Zucker Bros. + Abrahams jsou... Tento paškvil je dokonca tak amatérsky, že aj scény s dublérmi sú ľahko rozpoznateľné, alebo to bolo zámerné a aj toto bolo sparodované? Nad tým sa radšej nebudem zamýšľať a čím skôr pustím toto dielko z hlavy. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ano, je to debilita nehorázná ale já jsem se příjemně bavil. Ze začátku má film vskutku dobře našlápnuto, je vtipný a i jsem se zasmál parkrát. Hodně se mi líbila parodie na Karlíka a továrnu na čokoládu. Potom se to přesune do Gnarnie, kde to bohužel začíná být lehce nudné a ztrací to tempo. Co se mi dále líbilo, tak to byla hip hopová hudba a byl jsem rád když jsem slyšel ( a to hned dvakrát ) písničku Promiscuous Girl od Nelly Furtado. Ale herecké výkony byli hrůzostrašné. Film mi celkem rychle utekl a určitě jsem se při něm bavil více, než u Scary Movie 4!! ()

Reklama

Stanislaus odpad!

všechny recenze uživatele

Je až smutné, kam dokážou někteří režiséři zajít, aby natočili parodii. Zlaté Scary Movie! A Žhavé výstřely či Bláznivá střela - těm tento hodně špatně míněný vtip nedýchá ani na kotníky. Je to nudné, nechutné a absurdní - zkrátka všechno možné, jen ne pořádná parodie. Nejvíce mě znechutila scéna s Carmen "Mystique" Electrou a hlavním hrdinou. Fujtajbl! ()

becki_tu odpad!

všechny recenze uživatele

Teda já jsem jen nevěřícně koukal, jak neskutečně se dá zprasit pokus o parodii. Usmál jsem se asi tak třikrát, z toho jednou u parodování Hadů v letadle pak u X-Menů (ale to spíš kvůli tomu, jak vypadali) a pak už ani nevím (možná u Harryho Pottera mi trochu cukl koutek). Už mě vážně nebaví koukat se na to, jak ze sebe banda průměrných herců dělá naprosté idioty, každou chvíli někdo někoho kopne nebo praští, popřípadě někdo někoho poblije. Bohužel i parodie na Piráty mě přišla dost ujetá a trapná, humor se zde nevyskytoval prakticky žádný a nebo fekální, takže nevidím jediný důvod, proč bych měl hodnotit vůbec nějakýma hvězdičkama. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Já bych byl všema deseti pro takovýhle filmy, ale scénář a režii by si museli vzít na starosti nějací uvědomělejší lidi. Tyhlety shity plný blití a scén, které popírají zbytek děje, už mě fakt neba. Mrtvola, co vstane a nejednou začne tančit?! Ženský se v jedný scéně usekne hlava, a v druhé už jí má zase?! Zbavte mě už někdo těhle nímandů za kamerou, tady furt končí potencionálně zajímavě náměty někde v loji. A to je škoda. Dyť on ten celkovej koncept by nebyl vůbec špatný. Jen to chce dělat parodie a ne retardie. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Na místo natáčení (Newhall v Kalifornii) denně dojíždělo mezi jedním a dvěma sty komparzisty, kteří si během dvou týdnů natáčení bojových scén zahráli lesníky, lučištníky a vojáky. Povětšinou se potili v teplotách, které se blížily 45°C. (Amplifier)
  • Poslední film, ve kterém si zahrál Roscoe Lee Browne. (HappySmile)
  • Film neměl speciální promítání pro kritiky. (HappySmile)

Reklama

Reklama