Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Film? jsem viděl už před lety, ale to není hlavním důvodem toho, proč jsem si už nepamatoval jeho děj. Můj mozek vytěsnil veškeré vzpomínky na něj z čistého pudu sebezáchovy. K tomuto poznání jsem došel už po prvních scénách a s každou další se mé zoufalství prohlubovalo. Pokud jsem pochopil záměr tvůrců správně, chtěli natočit parodii na megafilmy, jak je nazývají naše komerční nanotelevizní stanice, namísto toho se ale podařilo dvojici Friedberg/Seltzer stvořit festival trapnosti, mezi jehož vrcholné zážitky patřilo zvracení a koprofágie. Pro něco takového je odpad ještě příliš vysokým oceněním. / Poučení: Než bych se na tuto záležitost podíval znovu, radši si budu strhávat nehty kombinačkami. U takové činnosti bych si alespoň užil více humoru. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Chjo... je vidět že většina zdejšího osazenstva se jednoduše neumí bavit. Tohle není žádný superintelektuální film, ani žádný anglický suchý humor. Uznávám, je to strašně dementní film se stupidními vtipy - ale to znamená že se tomu nemůžu smát? Mě to bavilo od začátku do konce, většinu parodovaných filmů jsem viděl a tak mě jejich zparodování opravdu pobavilo. Těmhle filmům já prostě říkám zábava a myslete si o mě co chcete. Pokud máte rádi stupidní humor, vřele doporučuji. Pokud jste jeden ze zdejších rádobykritiků co se nedokážou zasmát nad ničím, ruce pryč. Výcvik ála Bradavice s "Eyes of the Tiger" na pozadí je nazapomenutelný./viděno na PC (DVDrip): 75% a 4*/ ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Návod, jak udělat vtipnou komedii bez vtipů. Tvůrci naládovali kupu trapnosti do každé scénky, kam se naládovat dala. A pokud je té trapnosti v některém okamžiku opravdu hodně, tak se lze zasmát. Není to ten smích, že by vám to přišlo vtipné. Je to spíše smích, který vás nutí zamyslet se nad tím, zda je někdo opravdu tak blbý, že dovede vymyslet takovou kokotinu. 1* ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jo,když vám je šestnáct a hulíte jako prase,dvě hvězdy vykouzlíte,ale když už ste celkem v pořádku...uvědomíte si,že tahle nechutná a trapná kravina,splácaná z desítek parodiíí na všelijaké kokotiny,šmrncnutá neustálými rapovými beaty...je odpadu hodná...2 dobré hlášky a jedna vtipná scénka film bohužel neudělaj ;-) ()

HappySmile odpad!

všechny recenze uživatele

Další z rodinky "___ Movie". Narozdíl od Scary Movie, což je opravdu zdařilá parodie na horory, tohle je jenom bezduchá slátanina nemající ani hlavu, ani patu a co je ještě důležitější - ani vtip. To, co mohla být zábavná podívaná, je spíše parodie na parodie. Snad jediný, co se tady dá pochválit, jsou plakáty a to je myslím u filmu dost smutný. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Film obsahuje mezititulkové scény (nepovedené nebo vtipné záběry). (noelcoward73)
  • Poslední film, ve kterém si zahrál Roscoe Lee Browne. (HappySmile)

Reklama

Reklama