Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (539)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Návod, jak udělat vtipnou komedii bez vtipů. Tvůrci naládovali kupu trapnosti do každé scénky, kam se naládovat dala. A pokud je té trapnosti v některém okamžiku opravdu hodně, tak se lze zasmát. Není to ten smích, že by vám to přišlo vtipné. Je to spíše smích, který vás nutí zamyslet se nad tím, zda je někdo opravdu tak blbý, že dovede vymyslet takovou kokotinu. 1* ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, nebyla to zase taková nehorázná sr*čka, jak jsem čekal a oproti "Date Movie" to je skutečně EPIC MOVIE. Navíc mě fascinuje, že tvůrci dokázali vyhrabat herečku (Jayma Mays - mimochodem manželka zdejšího "hereckého" kolegy Adama Campbella), která dokáže udělat stejně rozkošně infantilní výraz, jako Anna Faris. ()

Reklama

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Film? jsem viděl už před lety, ale to není hlavním důvodem toho, proč jsem si už nepamatoval jeho děj. Můj mozek vytěsnil veškeré vzpomínky na něj z čistého pudu sebezáchovy. K tomuto poznání jsem došel už po prvních scénách a s každou další se mé zoufalství prohlubovalo. Pokud jsem pochopil záměr tvůrců správně, chtěli natočit parodii na megafilmy, jak je nazývají naše komerční nanotelevizní stanice, namísto toho se ale podařilo dvojici Friedberg/Seltzer stvořit festival trapnosti, mezi jehož vrcholné zážitky patřilo zvracení a koprofágie. Pro něco takového je odpad ještě příliš vysokým oceněním. / Poučení: Než bych se na tuto záležitost podíval znovu, radši si budu strhávat nehty kombinačkami. U takové činnosti bych si alespoň užil více humoru. ()

Derek odpad!

všechny recenze uživatele

by ma zaujimalo ako to niekto moze povazovat za parodiu??? videli ste hot shots alebo naked gun??? to su parodie, ktore maju dej a humor, epic movie je sled tupych scenok ktore niesu vobec vtipne (usmial som sa 3x za cely film), vacsina scen je okopirovana z povodnych filmov a nic nove neprinasa (napriklad taky borat je typicka wtf pasaz). viem ze to ma byt nenarocna komedia ale zaujima ma preco si tvorci nedali aspon trocha namahu pri niektorych "trikoch" napriklad suboj medzi silasom a tym levo-muzom je totalna trapnost! nebyt tej peknej cernosky tak to asi nedopozeram do konca takze odpad ako vysity (ale keby ukazala kozy tak mozno tu jednu hviezdicku dam). ()

Silence odpad!

všechny recenze uživatele

Jak popsat něco, co je zcela nepopsatelné? Abyste pochopili, musíte to vidět, abyste přežili, musíte se tomuhle skvostu za každou cenu vyhnout. Co na tom, že několik nápadů (dva tři) je povedených a blíží se podstatě parodie, když je naprosto všechno zadupáno absolutní stupiditou a totální nelogičností. Několikrát jsem se sice pousmál, ale spíše jen ze zoufalství. Nuda, šeď a hnus. Náhodně poskládané scénky parazitující na slavnějších snímcích nemají, až na těch pár výjimek, s parodií nic společného. Autoři natočili film nejen ubohý, ale i uboze. Už jsem si myslel, že mě nic nepřekvapí, když se ale objevil hadrový panák, či když se v bojové scéně zcela nekrytě střídala tvář Freda Willarda s jeho asijským dublerem, nevěřil jsem svým očím. A vidíte? Vždyť, co já jsem se u toho filmu nasmál. :) Z Velkého blijáku jsem si odnesl dvě věci: 1) Už nikdy nechci vidět ksicht Jaymy Mays. 2) Daleko víc si teď cením těch hloupých letních popkornových velkofilmů. Takže... díky! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Skupina, která hraje na párty, je Eagles of Death Metal. (HappySmile)
  • Na místo natáčení (Newhall v Kalifornii) denně dojíždělo mezi jedním a dvěma sty komparzisty, kteří si během dvou týdnů natáčení bojových scén zahráli lesníky, lučištníky a vojáky. Povětšinou se potili v teplotách, které se blížily 45°C. (Amplifier)
  • Film se natáčel v Los Angeles, v Santa Claritě a v Saugusu v Kalifornii a New Jersey. (rafix)

Reklama

Reklama