Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (539)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

I toho dne uzřel jsem absolutní zlo, podobu pekla má, jak z obrazu Hieronyma Bosche,a na trůně dlí tam dva Luciferové, jenž jména Jason Friedberg a Aaron Seltzer nosí.........Ne, vážně. Tohle je dokonalá ukázka toho, kam až může filmové tvůrce dovést ztráta soudnosti. Ovšem divil bych se, kdyby se tohle v budoucnu nestalo vyhledávaným artiklem mezi příznivci ´bad movies´. Pokud mezi ně, jako já, patříte, tohle je přesně ten typ filmů, během jehož sledování se za tvůrce stydíte, ale jistým zvráceným způsobem z dění na plátně máte psinu :o) ()

Radyo odpad!

všechny recenze uživatele

Strašné? Hrozné? Úděsné? Vlastně ani ne. Spíše... smutné. Což je u komedie (?!) poněkud kontraproduktivní. V tomto filmu (?!) najdete vše, co jste nechtěli vidět zparodováno. Tvůrci (?!) to ovšem zparodovali a to ještě tak, že nejhůř jak se to zparodovat dalo. Mix Letopisů Narnie, Harryho Pottera, Pirátů z Karibiku, Karlíka a továrny na čokoládu. X-Men a několika desítek dalších filmů působí přesně jako dort z pohádky o pejskovi a kočičce - v tom lepším případě vás z něj "jen" bolí břicho, v tom horším poblijete vše kolem sebe podobně nechutným stylem, jako to udělala herečka (?!) Faune A. Chambers v jedné z nejtrapnějších scén tohoto paskvilu. Chvíli jsem přemýšlel nad jednou hvězdičkou (?!), ale pak jsem si řekl (tak nějak ve stylu mluvy postav z Velkého bijáku) "Hovno" a spláchl jsem to do hajzlu. A vám radím - nezkoušejte to z té kanalizace vylovit! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neskutečná kravina, ale i když má takové hodnocení jaké má, já se smál. Velkej biják je směs nesmyslů, které dohromady dávají relativně povedený příběh, až se při sledování člověk diví, že při smíchání takových filmů dokáže vzniknout příběhově vcelku povedená parodie a tím celý film rozhodně nekončí. Parodií na různé filmy je opravdu požehnaně. Pokud se vyznáte v americkém bulváru tak rozhodně pochopíte většinu vtípků. Minimálně. Druhá věc je zparodování řady osobností jako je například Willy Wonka, Jack Sparrow, Borat, James Bond a nepřeberné množství dalších hrdinů, kteří se dočkali svého alterega právě v tomto filmu. I když většina je samozřejmě nuda, řada jich je ku mému překvapení opravdu povedených. Nejlíp na tom je ale Pirát Jack Swallows, ten teda překvapil, až jsem se divil, co autoři dokáží vymyslet. Čekal jsem dost otřesnou kravinu plnou nechutných věcí, které spíše trapností zamrzí, ale fakt je, že nechutností se člověk bohužel dočká, ale v klidu je dokáže přejít. Ten konec totiž rozhodně stojí za to. Mišmaš neskutečných kousků spolu dávají dohromady praštěnou komedii, u které jsem se ALE opravdu od srdce občas zasmál. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $39,739,367Tržby Celosvetovo $86,865,564Tržby za predaj DVD v USA $16,781,456 //počet predaných kusov 1,037,234║ Scary Movie má oproti tomu fakt úroveň a je to aj zábavné, kdež to tu je všetko len maximálne otravné až hnus! /0%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Brejkující David Carradine hned ze začátku mě opravdu rozesmál, ale pak to začalo bejt až moc debilní. Tenhle film je až taková strašná píčovina, že se sice občas fakt zasmějete, ale o jeho nekvalitě vypovídá, že jsem to nebyl schopnej dokoukat ani v práci. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Parodie na filmy to je, ale komedie??? Ani náhodou. Nezasmál jsem se ani jednou, no přiznám se, trošku jsem se zasmál nepovedeným scénám odvysílaných za titulkami. Je to ale hrozný film, byla to ztrata času a pokud bych na to šel do kina asi bych zabil uvaděčku. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ed Shearmur: 1. Don't Speak (I Came to Make a Bang!) - Eagles of Death Metal ,2. Art of War - SWJ/Sizzle C ,3. Be More Robotic - E.K.U.K ,4. Eye of the Tiger - Survivor ,5. Kung Fu Fighting - Carl Douglas ,6. My Block - Cham Pain ,7. He's Willy - LeeTown ,8. The Focus - X5/Mr. Tang ,9. Pick It Up - LP/Jose Fuego ,10. Throw Your Cash Up - SWJ/Sizzle C ,11. Lazy Pirate Day - Zach Danzinger/Ali Dee/Chris Davis ,12. The Moment - X5 ,13. Fire Fight - E.K.U.K ,14. Bounce Dat Azz - Dorian Childs , ()

novoten odpad!

všechny recenze uživatele

Není to úplný hnus, protože se povedlo mě totálně odrovnat sexuálními hrátkami s Mystique, ale to, že i tahle scéna nakonec končí nechutně, dokazuje, že tvůrci nechali míru vkusu daleko za sebou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Môj otec prekotil levicu. Ale viete, ako to chodí vo Vegas. Z toho sa nestrieľa.“ Som zvyknutý na klasické paródie s Lesliem Nielsenom a Charliem Sheenom, preto ma nebaví nová agresívna vlna, kde sú len skopírované známe scény z úspešných filmov a nepridáva sa nič viac, nič vlastné, nič originálne. V jednej scéne sa objaví „Jack Swallows“ na mlynskom kolese. Prečo? Lebo v PIRÁTOCH KARIBIKU 2 bol Jack Sparrow. Tentokrát je to ale o to horšie, že rozpočet musel byť mizerný: z bájneho mystického počítačového ježišovského leva Aslana sa stal Fred Willard, napoly lev napoly človek. Jeho levia časť sa prejavuje tým, že má oblečené chlpaté tepláky a keď sa bije s „bielym mníchom“, vidíme, že to nie je Fred Willard, ale mladý Aziat v chlpatých teplákoch. Doslova mu na celé sekundy vidíme do tváre!!!!!! Kebyže je to aspoň doprčic vysvetlené tým, že v boji sa mení na štíhleho dvadsaťročného vlasatého Aziata! Ale oni nič. Až TAKTO zúfalo... no to je sila, to by som čakal maximálne tak pred tridsiatimi rokmi u Eda Wooda Jr. Každopádne Kal Penn je obrovský komediálny talent („Dr. House“, POFAJČÍME, UVIDÍME 1 – 2). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Je to desna kokotina, ale ze zacatku to tak nevypadalo. Zacatek byl fakt skvele vtipnej, velky mnozstvi dobre sparodovanejch filmu. Jenze jakmile se dej presune do Gnarnie, tak uz je to dost slaby. Ve filmu se zacinaj objevovat chyby a nelogicnosti (vleze do skrine a vypadne v jinejch hadrech, Fred Willard de bojovat a najednou je z neho cinan atd.). Triky jsou spis prumerny a z celkem slusne po hromade drzici parodie spousty filmu se stane parodie Letopisu Narnie, kam je obcas dost nasilne narvana parodie jinyho filmu. Herci jsou naprosto priserny, ale potesi par odkazu, jako treba Kal Penn a White Castle. Aspon, ze film neni moc dlouhej, je vcelku sviznej a ma slusnou hudbu. Proste prumer s nekolika super vtipama, spoustou traparen, par nechutnostma a se spoustou znamejch postav, ktery v podani jinejch hercu vypadaj jak dementi. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Tak děsivé a znepokující, že si to ani nezaslouží odpad! Skoro bych řekl, že se k tomu hodí ten vtip, kdy manželka říká manželovi: "Ty si taký kokot, že aj keby bolo majstrovstvo sveta kokotov, tak ty skončíš druhý!". Tak špatný film to je. Jenom koláž scének bez humoru a nápadu. ()

Zíza odpad!

všechny recenze uživatele

Viděla jsem ukázky a vypadalo to slibně, tak si říkám proč ne a pádím si to půjčit do videopůjčovny... Do dnes těch 45 Kč lituji, to jsem je mohla využít mnohem lépe, třeba vyhodit z okna, protože bych s jejich využitím byla spokojenější. Děsná kravina, kdy mi mrzl úsměv na tváři, rádoby vtipné hlášky nejsou vtipné, naopak jsou vrcholem trapnosti. Velkej biják je snůška nepovedených, nevtipných, nejapných, neandrtálských a ještě ke všemu pohybujících se obrázků, které vydávají podivné a nesmyslné skřeky. Ne, děkuji pěkně, už nikdy více... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ze začátku děsná trapárna a skoro sem to až chtěl vypnout, což sem naštěstí neudělal a fakt nelituju, scény s Harrym Potterem a jeho výcvik byly naprosto brutální a i další zprodovaný scény filmů z poslední doby sou většinou děsně zábavný, ale je pravda, že i v tý druhý půlce se najdou fakt otřesný kousky a úplnej konec je už nuda, ale za těch pár naprosto dokonalejch scén si to zaslouží ty 3* ()

choze 

všechny recenze uživatele

Sérii DÉSNÝCH BIJÁKů můžu, ale VELKEJ DOJÁK jsem si vzhledem k zoufale nevtipnému trajleru radši odpustil. U trajleru k VELKÉMU BIJÁKU jsem se ale párkrát uchechtl, tak jsem do toho šel. Jasně, je to sračka. Velmi špatná parodie spoléhající na dokonalé napodobení kostýmů a výpravy parodovaných filmů a prdění, blití a sex se zvířaty. A Stifflerovu mámu. A které přijde vtipné dát pod tréninkovou montáž Eye of the Tiger nebo pod bojovou scénu Kung Fu Fighting, i když už to udělal milionkrát někdo před nimi. Jelikož si ale odpad schovávám pro nudné nekoukatelné prasárny, které mě naserou a tohle jsem dokoukal v pohodě, aniž bych si dělal velké násilí, dávám stejně jako u KAMEŇÁKů dvě hvězdy. Jednu za to, že je to barevné a druhou za to, že se to hýbe. A to s tou pirátskou lodí jako atrakcí byla vtipná narážka na původ PIRÁTů - disneylandskou atrakci. ()

MoRTy 

všechny recenze uživatele

Párkrát sem se trochu zasmál ale ve výsledku je to podprůměrná parodie, sice o něco málo lepší než "Date Movie" , ale i tak velmi slabá. Takhle vysokej rozpočet na film by se dal využít milionkrát líp - hodně prázdnejch míst a uplně zbytečnejch konverzací. Nejlepší fór - čokoládová řeka. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Velkej biják je podle očekávání tupá, nekonzistentní směska scén, které spojují viditelné oslí můstky a na jeden vydařený vtip připadně patnáct špatných. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa povie obrchujovina! Spočiatku som myslel, že vytiahnem moje hodnotenie aj na dve hviezdy. Ani nie tak kvoli vtipnosti filmu ako kvôli pospájaniu jednotlivých parodovaných filmov. Vtipné to však naozaj skoro vôbec nebolo, pár trefných gagov by sa zmestilo do päť minútového kraťasu. A potom znova prišli fekálie, zvratky a podobné *ičoviny, ktorých mám už naozaj plné zuby a film som skoro vypol. Navyše to nasnímanie dablérov, dvojníkov v akčných scénach som ešte nevidel tak viditeľne odfláknuté. A mám veľký chuť poslať ho do sračiek, musím však zostať aj trošku objektívny. 15%. ()

TheRaven

všechny recenze uživatele

Odpad! je pro tuhle sračku až příliš přívětivé hodnocení, a pokud bych jej tomuhle vlepil, všechny ostatní odpady bych musel posunout o několik hvězd výš, aby zůstal vesmír v rovnováze. Takže ponechávám nehodnceno jako absolutní zlo bez možnosti adekvátního hodnocení. ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Priznávam, že to bola fakt poriadna blbosť a miestami to bolo strašné sa na to pozerať... no napriek tomu tam bolo veľa podarených scén na ktorých som sa schuti zasmial. Film ako celok je odpad, no nevravte, že ste sa ani raz nezasmiali :) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl asi jako puberťák a už tehdy jsem si řikal, že za moc nestojí a to se mi tehdy líbily všelijaké ptákoviny. Tak jako tak jsem se párkrát zasmál a myslím, že za to si jednu hvězdiču zaslouží. ()

Reklama

Reklama