Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

Lima odpad!

všechny recenze uživatele

I toho dne uzřel jsem absolutní zlo, podobu pekla má, jak z obrazu Hieronyma Bosche,a na trůně dlí tam dva Luciferové, jenž jména Jason Friedberg a Aaron Seltzer nosí.........Ne, vážně. Tohle je dokonalá ukázka toho, kam až může filmové tvůrce dovést ztráta soudnosti. Ovšem divil bych se, kdyby se tohle v budoucnu nestalo vyhledávaným artiklem mezi příznivci ´bad movies´. Pokud mezi ně, jako já, patříte, tohle je přesně ten typ filmů, během jehož sledování se za tvůrce stydíte, ale jistým zvráceným způsobem z dění na plátně máte psinu :o) ()

K.I.N.G. odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo mi hrozně špatně. Nedokázal jsem pochopit, jak to dokázal někdo natočit. Něco tak odporně trapného, nevtipného, nevkusného, ubohého, ... . Skoro jsem se po shlédnutí půlky téhle břečky bál, že na mně někdo pozná, že jsem to viděl. Né vážně, tady už končí veškerá sranda. Hnus sám o sobě. Jeden z těch opravdu nejostudnějších filmů, co jsem bohužel viděl. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Neskutečná kravina, ale i když má takové hodnocení jaké má, já se smál. Velkej biják je směs nesmyslů, které dohromady dávají relativně povedený příběh, až se při sledování člověk diví, že při smíchání takových filmů dokáže vzniknout příběhově vcelku povedená parodie a tím celý film rozhodně nekončí. Parodií na různé filmy je opravdu požehnaně. Pokud se vyznáte v americkém bulváru tak rozhodně pochopíte většinu vtípků. Minimálně. Druhá věc je zparodování řady osobností jako je například Willy Wonka, Jack Sparrow, Borat, James Bond a nepřeberné množství dalších hrdinů, kteří se dočkali svého alterega právě v tomto filmu. I když většina je samozřejmě nuda, řada jich je ku mému překvapení opravdu povedených. Nejlíp na tom je ale Pirát Jack Swallows, ten teda překvapil, až jsem se divil, co autoři dokáží vymyslet. Čekal jsem dost otřesnou kravinu plnou nechutných věcí, které spíše trapností zamrzí, ale fakt je, že nechutností se člověk bohužel dočká, ale v klidu je dokáže přejít. Ten konec totiž rozhodně stojí za to. Mišmaš neskutečných kousků spolu dávají dohromady praštěnou komedii, u které jsem se ALE opravdu od srdce občas zasmál. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, nebyla to zase taková nehorázná sr*čka, jak jsem čekal a oproti "Date Movie" to je skutečně EPIC MOVIE. Navíc mě fascinuje, že tvůrci dokázali vyhrabat herečku (Jayma Mays - mimochodem manželka zdejšího "hereckého" kolegy Adama Campbella), která dokáže udělat stejně rozkošně infantilní výraz, jako Anna Faris. ()

slatkac 

všechny recenze uživatele

Ano, je to bejkovina a to v tom nejhorším slova smyslu, ale aspoň se u toho narozdíl od podobných kravin jako například Disaster Movie dá vypnout a užívat si ztřeštěnou jízdu s Kalem Pennem, Jackem Swallowem, Willy Wonkou, Mr. Tumnusem a dalšími zmátořenci. V tomto snímku nehledejte nic vážnýho, jde jen o to vypnout. Za prsatou Mystique hvězdička navíc. 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Hamburgerárna White Castle, která se ve filmu mihne, se objevila i v dalším filmu s Kal Pennem v hlavní roli.: Zahulíme, uvidíme (vojtaruzek)
  • Film obsahuje mezititulkové scény (nepovedené nebo vtipné záběry). (noelcoward73)
  • Snímek se umístil na 5. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (Zodd)

Reklama

Reklama