Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

castor 

všechny recenze uživatele

Pojem film se začíná otřásat v základech.. Doják, biják, Sparta, Tupíři.. už v tom mám zmatek, ostatně je to jedno, „důležité“ je, na koho si Jason Friedberg a Aaron Seltzer zasedli tentokrát. Pryč je doba, kdy si svěží Žhavé výstřely a Bláznivé střely získávaly po stovkách fanoušky a stávaly se z nich nesmrtelné kulty.. žánr parodie je dnes bohužel někde jinde, recenzenti se přetahují o to, kdo napíše trefnější pohrdání, jiní se po očku baví a ostatní se bojí toho, čím nás „režisérské“ duo vyčerpá příště!! ()

BloodyVamp odpad!

všechny recenze uživatele

Jediným plusem se stává dokonalé kopírování hollywoodských blockbusterů včetně prostředí a postav (Narnia, Karlík, Piráti z Karibiku, X Men 3, Šifra...). Člověk až žasne, jak tvůrci daleko došli. Bohužel již od začátku sledujeme pouze smršť samoúčelných nechutností, trapností, nestravitelného humusu... Ze začátku tancující David Carradine (chudák bylo mi ho líto)...už to byl vrchol trapnosti, ovšem tvůrci zašli mnohem dál... Tohle je typický, tragický případ odpadu bez vkusu. Alespoň že Jaymě Mays to slušelo a hudba recyklovala všechna slavná hudební témata z výše zmíněných filmů. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak jo,když vám je šestnáct a hulíte jako prase,dvě hvězdy vykouzlíte,ale když už ste celkem v pořádku...uvědomíte si,že tahle nechutná a trapná kravina,splácaná z desítek parodiíí na všelijaké kokotiny,šmrncnutá neustálými rapovými beaty...je odpadu hodná...2 dobré hlášky a jedna vtipná scénka film bohužel neudělaj ;-) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa povie obrchujovina! Spočiatku som myslel, že vytiahnem moje hodnotenie aj na dve hviezdy. Ani nie tak kvoli vtipnosti filmu ako kvôli pospájaniu jednotlivých parodovaných filmov. Vtipné to však naozaj skoro vôbec nebolo, pár trefných gagov by sa zmestilo do päť minútového kraťasu. A potom znova prišli fekálie, zvratky a podobné *ičoviny, ktorých mám už naozaj plné zuby a film som skoro vypol. Navyše to nasnímanie dablérov, dvojníkov v akčných scénach som ešte nevidel tak viditeľne odfláknuté. A mám veľký chuť poslať ho do sračiek, musím však zostať aj trošku objektívny. 15%. ()

K.I.N.G. odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo mi hrozně špatně. Nedokázal jsem pochopit, jak to dokázal někdo natočit. Něco tak odporně trapného, nevtipného, nevkusného, ubohého, ... . Skoro jsem se po shlédnutí půlky téhle břečky bál, že na mně někdo pozná, že jsem to viděl. Né vážně, tady už končí veškerá sranda. Hnus sám o sobě. Jeden z těch opravdu nejostudnějších filmů, co jsem bohužel viděl. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Film se natáčel v Los Angeles, v Santa Claritě a v Saugusu v Kalifornii a New Jersey. (rafix)
  • Film obsahuje mezititulkové scény (nepovedené nebo vtipné záběry). (noelcoward73)
  • Film neměl speciální promítání pro kritiky. (HappySmile)

Reklama

Reklama