Reklama

Reklama

Velkej biják

  • Česko Děsnej trhák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh nové komedie Velkej biják pojednává o čtyřech ne až tak úplně malých sirotcích – první z nich vychovává kurátor v Louvru (kde slídí také vraždící albín), druhému se podařilo utéct z mexických wrestlingových zápasů, třetí právě jen tak tak přežila útok hadů v letadle a čtvrtý je docela “normální” příslušník “X-mutantí” komunity. Smůlou pronásledované kvarteto navštíví továrnu na čokoládu, kde narazí na kouzelnou skříň, která je přenese do světa jménem Gnarnie. Zde se setkají s trochu pošahaným kapitánem pirátské lodi a několika studenty čarodějnictví a nakonec spojí síly s moudrým, ale nadrženým lvem, aby společně porazili zlou Bílou čarodějnici... Velkej biják je nejnovějším počinem nových králů filmové parodie – Jasona Friedberga a Aarona Seltzera – kteří si tentokrát vzali na mušku ten největší žánr ze všech: hollywoodské velkorozpočtové a speciálními efekty přecpané blockbustery. Poté, co si úspěšně vystřelili z hororů a romantických komedií coby dva z šesti scénáristů filmu Scary Movie: Děsnej biják a scénáristé a režiséři filmu Děsnej doják, se nyní zaměřili na žánr, který dosud zůstal nepovšimnut – letní a podzimní pilíře hollywoodské produkce – a znovu dokázali, že jsou hrdí na to být “jako první druhými”. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (539)

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Totální kravina, výplach mozku. To je tak stručná charakteristika. Největším mínusem je, že si tvůrci vzali na paškál až příliš mnoho filmů. Parodie některých filmů byly dokonalé (Narnie, Piráti z Karibiku, Harry Potter, Karlík a továrna na čokoládu) , na druhou stranu něktéré se hrubě nepovedly (James Bond, Hadi v letadle, Šifra mistra Leonarda). Příště zvolit menší množství filmu a soustředit se jen na ně. Ono totiž někdy méně je více. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tak tomuto sa povie obrchujovina! Spočiatku som myslel, že vytiahnem moje hodnotenie aj na dve hviezdy. Ani nie tak kvoli vtipnosti filmu ako kvôli pospájaniu jednotlivých parodovaných filmov. Vtipné to však naozaj skoro vôbec nebolo, pár trefných gagov by sa zmestilo do päť minútového kraťasu. A potom znova prišli fekálie, zvratky a podobné *ičoviny, ktorých mám už naozaj plné zuby a film som skoro vypol. Navyše to nasnímanie dablérov, dvojníkov v akčných scénach som ešte nevidel tak viditeľne odfláknuté. A mám veľký chuť poslať ho do sračiek, musím však zostať aj trošku objektívny. 15%. ()

Reklama

LaciLC odpad!

všechny recenze uživatele

[Tento komentár slúži predovšetkým ako varovanie...] Nehorázna sra*ka, ktorá si neuveriteľne nevkusne a trápne uťahuje z kinohitov od DA VINCIHO KÓDU cez CHARLIEHO A TOVÁRNE NA ČOKOLÁDU až po NARNIU, ale nebojte sa, dôjde trebárs aj na De Palmov SCARFACE, či Paris Hilton. Možno som ale spravil chybu ja - po skúsenostiach s Date Movie som do toho pravdepodobne nemal ísť, tentokrát som si však pre istotu počítal koľkokrát sa pri filme zasmejem a kupodivu to bolo dvakrát. V tomto smere som tak trochu aj prekvapený, pretože pri spomínanom filme som bol maximálne znechutený už po niekoľkých minútach a do smiechu mi absolútne nebolo. Ak vám teda postačí fakt, že Epic Movie je o chĺpočok vydarenejšie než (príšerné) Date Movie, tak som nič nepovedal. BTW, ak to takto pôjde ďalej, tak Friedberg so Seltzerom natočia paródiu porovnateľnú s klasikami žánru trebárs od tria ZAZ o cca. štvrť storočia.:( ()

K.I.N.G. odpad!

všechny recenze uživatele

Bylo mi hrozně špatně. Nedokázal jsem pochopit, jak to dokázal někdo natočit. Něco tak odporně trapného, nevtipného, nevkusného, ubohého, ... . Skoro jsem se po shlédnutí půlky téhle břečky bál, že na mně někdo pozná, že jsem to viděl. Né vážně, tady už končí veškerá sranda. Hnus sám o sobě. Jeden z těch opravdu nejostudnějších filmů, co jsem bohužel viděl. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych se ani jednou nezasmál, to ne. Ale není to takové to zasmání se od srdce. Spíš se jedná o tiky v koutcích rtů. Nevím jestli se někdy ještě podaří natočit dobrou parodii nebo jim dávno odzvonilo, ale Velkej biják tomu moc nepomohl. A pokud jste náhodou neviděli Letopisy Narnie, tak potom od tohoto ruce pryč:-)Jediné, co bych pochválil je zvuk v DTS, ale proč proboha u tohoto filmu???:-D20% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (17)

  • Poslední film, ve kterém si zahrál Roscoe Lee Browne. (HappySmile)
  • Film se natáčel v Los Angeles, v Santa Claritě a v Saugusu v Kalifornii a New Jersey. (rafix)
  • Na místo natáčení (Newhall v Kalifornii) denně dojíždělo mezi jedním a dvěma sty komparzisty, kteří si během dvou týdnů natáčení bojových scén zahráli lesníky, lučištníky a vojáky. Povětšinou se potili v teplotách, které se blížily 45°C. (Amplifier)

Reklama

Reklama