Reklama

Reklama

Na ocet

(divadelní záznam)
všechny plakáty
Česko, 2006, 92 min

Scénář:

Donald Churchill (divadelní hra)

Kamera:

Jiří Lebeda

Obsahy(1)

Komorní scéna Ungelt na Starém městě pražském byla otevřena v roce 1995 a velmi rychle si získala pověst prestižního divadla, do kterého se chodí na chytrou moderní dramatiku většinou angloamerické provenience a na vytříbené herecké výkony. K takovým inscenacím patří i komedie anglického dramatika a herce Donadla Churchilla, který je u nás známý především komedií Natěrač. Hru Na ocet napsal původně pro televizní stanici ITV, kde měla premiéru roku 1978. A poprvé na jevišti se objevila právě v Ungeltu 18. ledna 2001. A od této světové premiéry je neustále vyprodána. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsou Zuzana Bydžovská ani Miroslav Etzler mými oblíbenci, v tomto dramatu (i když vtipně laděném) si vedli oba výborně. Jejich výkony jsou velmi dobré, ale "scénář" hry je ještě lepší a některé vtípky jsou opravdu vynikající. Pro mě trochu škoda, že hra zůstala zasazena do Anglie a v Českém prostředí Libry, Manchester a povídání o přístavu nemá tu pravou "vlasteneckou" šťávu. Přesto zábavné a 3* hodnocení je způsobem opravdu snad jen televizí samotnou.... Kouzlo živého divadla nezachytí... ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Tak konečně se i v celé své kráse ukázala i Zuzana Bydžovská.Společně s Mirkem Etzlerem udělali z této hry hru naprosto famozní...ohromně mě to bavilo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Možná by to byla průměrná bytová komedie, kdyby v ní nehrála p. Bydžovská, které ta role naprosto sedla. Jako by jí byla psaná na tělo. Skvělá komedie. ()

seba 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, nemám rád ani Etzlera, ani Bydžovskou (jediní herci, kteří se ve hře vyskytují) a tuto hru jsem si pustil jako background k tvoření vánočního cukroví. Ovšem postupem času jsem víc a víc začal sledovat telku, cukroví se začalo pálit a mě to bylo jedno, jelikož jsem se skvěle bavil u této moderní hry ze současnosti o dvou životních looserech. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

V reálu smutní dva looseri, v této hře jsem se fakt bavila,chytla mě po prvních větách Bidzovske...za mě 99%😃 ()

Reklama

Reklama