Reklama

Reklama

Rovnice smrti

  • Velká Británie W Delta Z (více)
Trailer

Obsahy(1)

Zkušený policista Eddie Argo (S.Skarsgard) během své kariéry toho zažil hodně, tentokrát se však dostal na stopu vraha opravdu výjimečného. Nestačí mu totiž člověka vykuchat, podřezat nebo udusit. Tenhle magor si se svou obětí rád pohraje. Jeho hra má jednoduchá pravidla. Zabij osobu, kterou miluješ, nebo budeš umírat v bolestech jako zvíře. Čím víc Argo postupuje ve svém pátrání, tím je mu jasnější, že tenhle vrah má své plány i s ním. Zajímavost: Prajsova rovnice. Dvojité W je fyzická zdatnost, schopnost předávat geny dalším generacím. Zet je specifický rys. Delta... Sobecký gen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Waz je průměrný temný thriller, zabývající se (na dnešní poměry už celkem nezvykle) převážně spíš detektivním vyšetřováním než osudem obětí. Na plakátě vzpomenuté filmy Saw a Se7en dávají celkem přesnou představu o tom, jak film ve skutečnosti vypadá, v tomto případě se nejedná o klamavou reklamu. Kvalit těchto svých předchůdců nedosáhl, ale opak snad ani nikdo nemohl čekat. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak na úvod skonštatujem, že Donnie Wahlberg je taká mladšia verzia Stellana Skarsgarda. Napadlo ma to kvôli jeho briadke a spomienke na nejaký klip NKOTB spred pár rokov. Rovnica smrti je ďalší ponurý, pochmúrny a beznádejný triler, ktorý má však tú výhodu, že nie je prezentovaný ako filozofický triler roka. Nikto nemá partnera a ak ho aj mal, tak je ťažké dokázať, či sa jednalo o skutočnú lásku. Hold podľa rovnice tu prezentovanej máme svoje vlastnosti dané a nič s tým neurobíme. Režisér sa snaží filozofovať, čo by mu mohlo pri aspoň trochu lepšom scenári aj fungovať. Ale ako hovorím, čo neprepáčime vyhypovanému mainstreamu, to sa dá pardónovať pri takýchto menších filmoch, po ktorých ani pes neštekne. Pokiaľ máte pocit, že Tom Hardy je v The dark knight rises záporák, tak aspoň z tohoto dôvodu vám doporučujem Waz zhliadnuť. Zaujímalo by ma, či bol Stellan do tejto úlohy vybraný na základe pôvodnej švédskej Insomnie. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Když jsem si četl komentáře o filmu wΔz, začal jsem uvažovat o nepodívání se na něj. Jenže Stellana Skarsgårda (opravdu tady dosti připomíná Karla Rodena) mám rád, tudíž jsem se překonal..a musím říct, že se dle mého o takovou blbost nejedná. Ano, wΔz má sice pomalejší tempo, ale to mu vynahrazuje kamera, která vás vtáhne do děje. Takže pokud si někdo čte okolní komentáře a narazí na tento, můžu film bez obav doporučit..tak zlomte wΔz. ;) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Naprostý extrém.Krapet nechápu,proč všichni srovnávají zrovna se SAW(možná že by to bylo na základě WAZ? :-)),ale ve mě tento ultrasyrový snímek vyvolává spíše vzpomínky na klenoty tipu Sedm či 8mm.Od prvního záběru se na diváka valí depresivní lavina toho nejtemnějšího a nejkrutějšího lidského odpadu,špína a hnus sálá z každé postavy,každé zdi,prostě z každého záběru na cokoliv a kohokoliv.Navíc má Rovnice smrti opravdovou myšlenku,čímž je i zajímavější a i naléhavější.Naprosto všedrtící prostředí a děj je tak přímou palbou na divákovy nejhlubší pudy a emoce a W Delta Z je tím pro mě jedním z nejextremnějších snímků,které k znechucení diváka nepotřebují extrémní záběry,ale vystačí si se zobrazením života na druhé straně.K tomu všemu jednak napomáhá kamera,která je jak živočišná,tak barevně syrově podladěná,tak pak především Stellan Skarsgard,který tu pro mě předvádí životní výkon.Zkrátka,ikdyž jde prakticky o normální kriminálku,divák si společně se všemi zúčastněnými sáhne na naprosté dno a já ve stoje tleskám!!!! ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Film ktorí svojou snahou o akúsi zvrátenú morálku hlavného zabijaka pripomína sériu SAW. Musím skonštatovať, že WAZ je lepší ako posledný Saw 4. Napriek tomu sa tento film nevyhol chybám a v istých momentoch nudným pasážam. Stačilo by film zostrihať o nejakých 10 minút, a máme tu kvalitný snímok ktorého ale ajtak ťahá dole priam nulová originalita a od polovice predvídateľné konanie hlavných postáv. 55 % ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Ve scéně, kdy je Eddiemu (Stellan Skarsgård) zatloukáván hřebík pod nehet, můžeme dobře vidět při zpomaleném záběru, že Eddie má na prstu přidaný umělý nehet. (Rocky62)

Reklama

Reklama