Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmelý teenager Derek Cowley (Trevor Duke) pozve pár svojich spolužiakov do lesnej chaty svojho nevlastného otca (Richard Tyson) za účelom usporiadania menšej party. Nevinná zábava sa však čoskoro mení na krvavý masaker, keď skupinu mladých študentov napadne obzvlášť brutálny vlkolak. Len Derek a jeho priateľka Samantha prežijú. Po návrate domov začne Derek podozrievať svojho prísneho otčima, že práve on je v skutočnosti krvilačnou beštiou, ktorá nepozná zľutovanie. Spolu so Samanthou (Kimberly J. Brown) začne vyšetrovať na vlastnú päsť, odhodlaný zastaviť ďalšie vražedné vyčíňanie. (Mordenroth)

(více)

Recenze (7)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už je to hodně dlouhá doba, kdy jsem tento velice rozporuplný vlkodlačí film viděl poprvé. Bylo to ještě v době, kdy RTL po večerech vysílala hororové filmy a od té doby jsem na něj doslova zapomněl. Nedávno jsem však na něj znovu narazil a tak jsem si prostě musel osvěžit paměť a pořídil si ho. Ne nadarmo jsem jej označil slovem „rozporuplný“, protože přesně takové jsem z něj měl pocity i tentokrát. Nevím, zda ho zařadit mezi klasické béčkové vlkodlačí filmy, nebo hororové komedie. Celá zápletka je totiž místy prošpikována laciným černým humorem a situacemi, které by prostě v čistokrevném vlkodlačím filmu byly jen těžko akceptovatelné. Zápletka sama o sobě je hodně naivní a nebýt všech těch sexuálních narážek a netradičního chování chlupaté bestie, asi bych ho rovnou poslal do odpadních vod. Samotný vzhled vlkodlaka je totiž dost chabý a to samé se dá říci i o většině speciálních efektů (potažmo na první pohled zřetelné gumovitosti gore). Nicméně právě díky tomu a samozřejmě ujetosti tvůrců mohly vzniknout všechny ty bizarní situace, které se tu objevily v dosti hojném počtu. Vlkodlak nejen že hýří smyslem pro černý humor, ale ještě byl i řádně nadržený. I proto se zde kromě několika utržených končetin, dočkáme i několika znásilnění pohledných dívek (to bylo snad taky jediné opravdové plus) a docela trefných hlášek. Hororový fanda si však nejednou bude ťukat na čelo, zda to mysleli tvůrci opravdu vážně, nebo na něčem „jeli“. Místy se tu však podařilo navodit i celkem zajímavou atmosféru, takže ve finále se přece jenom přikloním alespoň k průměrnému ohodnocení. 50% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Big Bad Wolf“ není skvělý hororový film, není to film, který mění žánr, ale je to film, který ctí žánr, jenž si vybral, a dává do něj prvky, které dovede hororový fanoušek ocenit. Je to malý film a jako takový se chová, což je jen dobře. Pokud tvůrci ví o svých schopnostech a nechtějí zbytečně dávat na odiv něco, co nedovedou, povede se jim fajn béčkový film. „Big Bad Wolf“ je důkazem. ()

Reklama

kohut 

všechny recenze uživatele

biedny horor, ktory sice zacina ako tradicna teenage vyvrazdovacka, ale kedze obete sa minu behom 10 minut, tak si musi vymysliet zapletku, ktora zahrna otcima-vlkodlaka, trpiacu manzelku, stryka zalubeneho do vlastnej svagrinej a tiez nieco, co sa tvarilo ako prerod zakriknuteho chlapca na hrdinu... co dodat. neda sa pri tom bavit ako pri spominanom teenage masakri, hlavna prisera vyzera ako prerasteny pes dunco, a vsade klise ake uz ani kliseovitejsie byt nemoze. ()

Mordenroth 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerné teenagerské hororové béčko, ktoré poteší predovšetkým chválitebnými splatter efektmi odtrhnutých končatín a celkom peknou maskou (rozprávajúceho!) vlkolaka. Z hercov ma oslovil Richard Tyson, ktorý je patrične hrôzostrašný a zároveň miestami (možno aj nechcene) zábavný. Samotný príbeh je prostý a ničím novým neprekvapí. Zo snímky je však poznať, že tvorcovia majú k hororovo - komediálnemu žánru asi dosť pozitívny vzťah. 70%. ()

petero 

všechny recenze uživatele

No nakoniec to nebola taká katastrofa. Teenagerská vyvražďovačka trvá asi pol hodinku, potom nasleduje odpútanie sa rodiny od despotického vlkodlačieho otca. Kurva béčko ktorému vychádzajú ako chcené zábavné momenty (vlkolak šukajúci babu, futbal s hlavou obete keď si vlkolak po odkopnutí hlavy veselo poskáče a zakričí gól), tak aj niektoré šokujúce, strhol som sa dvakrát, čo je vždy dvojnásobok oproti novému Shyamalanovmu filmu (Happening). ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama