Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Morien 

všechny recenze uživatele

Už při prvním záběru, kdy natěšení bratři běží k přístavu a k lodi, jsem si říkala, že se Woody musel asi pomátnout. A postupně se ten pocit jenom stupňoval. Bože můj, všechny herce bych za tohle nejradši přetáhla polenem, za což pravděpodobně můžou neskutečně protivné a nepřesvědčivé postavy a vůbec celkově příběh, který mi přišel příšerný, zbrkle napsaný a a a už ani nevím, jakou špínu na to nakydat. Jako jsem byla z Match Pointu nadšená, tak z tohohle jsem vyloženě rozčarovaná, protože takhle zvrhle plýtvat divákovým časem je skoro zločin. Opravdu nechápu, proč ten film vznikl. A hudba byl pro mě jen poslední hřebíček do rakve. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Starý Woody opúšťajúci svoje tradičné témy, mesto a postavy mi je po chuti čím ďalej, tým viac. Cassandra's Dream je mrazivý thriller, ktorého príbeh je síce jednoduchý ako facka, no podmanivé výkony McGregora i Farrela, Allenova pevná režisérska ruka a v neposlednom rade Glassova tradične übergeniálna hudba držia divákovu pozornosť počas celej stopáže. Allen je naviac až prekvapivo temný a k svojim postavám veľmi nemilosrdný, ani sa nesnaží vyvolávať k nim nejaké divácke sympatie - Ian je cynický bastard, Angela rovnako cynická mrcha, Terry slabošský looser a Kate jednoduchá pipka. Neviem, čo tohto neurotického starčeka v posledných rokoch pochytilo, ale len tak ďalej... 9 / 10 ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Perfektne spracovaný konverzačný thriller, ktorý od začiatku nesie allenowský štýl, ale zároveň v ňom aj riadne pritvrdil. Asi najviac moralizačná pointa, ktorá vzišla z jeho pera. Nekompromisný dej, ktorý hryzie vaše svedomie už len z toho, že to pozeráte a kladiete si otázku, či by ste niečoho podobného boli schopní aj vy. I keď na scéne neuvidíte počas celého filmu čolen kvapku krvi, tak je film pomerne dosť brutálny. Samozrejme hlavne psychicky. Ak teda máte staromódne filmy s množstvom kvalitných dialógov a hereckých kreácií, podporené dobrým scenárom, tak 'Cassandra's Dream' je presne ten typ filmov, o ktorých ste si mysleli, že sa už netočia. 80%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po slusnym Match Pointu se Woody znova vrhnul na thriller a dopadlo to snad jeste lip. Pribeh sice na prvni pohled nepusobi kdovijak originalne, navic je to porad ten ukecanej Woody, takze se ani vetsinu casu nic moc nedeje a tim padem tady neni ani kdovijaka gradace deje, protoze tu proste neni co gradovat. Ale pak tam je par tak paradnich scen, ktery jsou skvele vygradovany a napinavy a celej film skvele ozivi. Prvni asi pulhodinku je to jen takova misty zdlouhava predstavovacka, pak se to preklopi konecne do ty thrillerovy roviny a nekdy pul hodinu pred koncem, kdyz uz to vypada, ze to pojede v klisovitejch neoriginalnich kolejich, zacne Woody prekvapovat. Navic to cely pusobi pekne realisticky a film se muze oprit o dva skvely herce, McGregor a Farrell jednak oba hrajou fantasticky a navic k sobe jako brachove perfektne sednou. Celkove mozna misty zbytecne rozvlacny, ale ve vysledku paradni drama s prichuti thrilleru. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film Woodyho Allena vyprávějicí o dvou bratrech, kteří mají rozdílné povahy a každý se staví jinak k životní situaci. Nebýt vlažného průběhu děje a jednodušího, lehce nepřirozeného příběhu, šel bych s hodnocením ještě výše stejně jako to bylo u Match Pointu 65% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Film měl původně vyjít v pozdním období v roce 2007, aby se mohl popřípadně kvalifikovat do cen Akademie, ale po pár malých představeních byl přesunut na leden 2008, kdy vycházejí většinou horší filmy. (CliffLee)

Reklama

Reklama