Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po slusnym Match Pointu se Woody znova vrhnul na thriller a dopadlo to snad jeste lip. Pribeh sice na prvni pohled nepusobi kdovijak originalne, navic je to porad ten ukecanej Woody, takze se ani vetsinu casu nic moc nedeje a tim padem tady neni ani kdovijaka gradace deje, protoze tu proste neni co gradovat. Ale pak tam je par tak paradnich scen, ktery jsou skvele vygradovany a napinavy a celej film skvele ozivi. Prvni asi pulhodinku je to jen takova misty zdlouhava predstavovacka, pak se to preklopi konecne do ty thrillerovy roviny a nekdy pul hodinu pred koncem, kdyz uz to vypada, ze to pojede v klisovitejch neoriginalnich kolejich, zacne Woody prekvapovat. Navic to cely pusobi pekne realisticky a film se muze oprit o dva skvely herce, McGregor a Farrell jednak oba hrajou fantasticky a navic k sobe jako brachove perfektne sednou. Celkove mozna misty zbytecne rozvlacny, ale ve vysledku paradni drama s prichuti thrilleru. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nevyskytuje se zde Allen, jeho alter ego,ani žádné další atributy, typické pro jeho filmy, a přesto, hluboko pod povrchem žije svým životem humorný Allenův duch, probleskující na světlo napříč vážnosti situací, v prvé řadě prostřednictvím herců, zejména výborného Farrella. Rozhodně nepromarněných 108 minut. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

KASANDŘIN SEN není filmem, který byste čekali od víc jak 70-ti letého tvůrce, ale spíše thrillerem, jaké točil Hitchcock ve svém britském období._____ Ani stopa po podvratnosti MATCH POINT - HRY OSUDU, vše zde má svůj přesný účel a místo, herci ze sebe dostávají vše a cením si nejvíc tlumeného výkonu Toma Wilkinsona, Glassova hudba vhodně doplňuje atmosféru plnou podezření... a jak to u antických dramat bývá, nečekejte šťastný konec, ale údernou moralitu._____ Nikdy ve své tvorbě nebyl Allen natolik pohrdavý (a nesmlouvavý) ke svým postavám a nikdy zatím nenatočil natolik čistou žánrovou podívanou, které obsahuje pouze dvě diskutabilní černohumorné scény a jednu labužnickou intertextovkou vsuvku, umožňující více možností čtení textu. A po SÓLOKAPROVI mu Londýn zase slouži jako chladné místo plné morálně problematických, zdánlivě smpatických postav (ale tady má místo a jeho definice své opodstatnění). 90% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Perfektne spracovaný konverzačný thriller, ktorý od začiatku nesie allenowský štýl, ale zároveň v ňom aj riadne pritvrdil. Asi najviac moralizačná pointa, ktorá vzišla z jeho pera. Nekompromisný dej, ktorý hryzie vaše svedomie už len z toho, že to pozeráte a kladiete si otázku, či by ste niečoho podobného boli schopní aj vy. I keď na scéne neuvidíte počas celého filmu čolen kvapku krvi, tak je film pomerne dosť brutálny. Samozrejme hlavne psychicky. Ak teda máte staromódne filmy s množstvom kvalitných dialógov a hereckých kreácií, podporené dobrým scenárom, tak 'Cassandra's Dream' je presne ten typ filmov, o ktorých ste si mysleli, že sa už netočia. 80%. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Woody jako obvykle sehnal skvělé obsazení, ale jednoduchou zápletku tentokrát nedokázal plnohodnotně rozvést na celovečerní film. Není tu moc humoru, ale bohužel ani napětí. Celou dobu je jasné, kam to spěje, a když dojde na závěrečnou scénu, zbyde vám v mysli pachuť stařeckého moralizování. Jako by se Woody v anglických reáliích nedokázal povznést nad otřepané motivy přetvářky, sociální nerovnosti a anglických klišé. Přitom námět mohl posloužit za základ skvělému thrilleru, ale Allen prostě nedokázal přitvrdit. Postavy neustále melou o tom samém a chybí tu jakýkoliv zvrat. I přes to všchno jsem se paradoxně nenudil, Woody odvádí svůj standard. Jen mi to tentokrát přišlo tak nějak plytší a nepropracovanější. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

Reklama

Reklama